bebe 3 sapt - colici
Raspunsuri - Pagina 4
pisi-pis spune:
Pai e totul mai mult decat perfect! Creste bine, doarme bine, nu trebuie nimic mai mult, felicitari!
Nu o mai schimba noaptea daca ea nu se trezeste si plange, mai curand o trezesti. Pampers-ii aia care se lauda ca sta uscat 12 ore sunt foarte buni ca rezista toata noaptea. Asa faceam si eu la inceput, din exces de zel o trezeam sa-i schimb scutecul si trezeam toti vecinii cu plansul. Pana mi-am dat seama ca e mult mai rau pt ea sa o trezesc. Caca in schimb trebuie schimbat imediat, ca se opareste.
Daca nu se chinui si screme poate sa faca si o data la 5 zile si e considerat normal.
Intoleranta nu poate fi la lactoza, pt ca lactoza are si laptele tau. Ce e problematic la lactate sunt proteinele. Dar poate a fost numai un puseu de crestere si nu mai are probleme cu burtica. Fiecare copil are ritmul lui de a manca, suptul ala o data la 3 ore cate nu stiu cate minute care apare prin carti e informatie mai mult decat perimata, copilul stie el mai bine cand vrea sa pape si de ce.
Si eu sunt perfect de acord cu Sabina, un program super-organizat pentru un bebe care sugea la cerere la mine n-a functionat deloc, dar deloc.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
ali_deiu spune:
De abea am ajuns (pe la 8) de la examen si...l-am luaaat~!
Fata mea a plans o gramada (de foame, mi0a zis mama ca intr-una cauta cu gurita). Cand am ajuns acasa, era "suparata" pe mine. Nici nu m-a bagat in seama, atata ca s-a pus sa manance si gata/ Apropo, azi am vazut pentru prima data un zambet frumoooos si nu doar grimasa in timpul somnului. Zambet zambet in stare de veche. M-am topit de dragul ei
@Burtocika Am pompa de muls, dar nu prea am timp sa o folosesc ca dsoara mea ar manca intr-una de cateva zile (probabil de la puseul de crestere, ca imi iasa din grafic). Plus ca daca eu scot tot laptele in timp ce ea doarme, imi poate face surpriza sa se trezeasca in jumatate de ora si sa se enerveze ca nu curge cum vrea ea. Cu biberonul e bataie mare, ca nu ii mai trebuie...
Imi zicea medicul sa nu o mai pun la san din ora in ora. Bine ca nu am ascultat si uite asa imi creste productia de lapte.
Mami fericita de Medeea cu fitze:)
pisi-pis spune:
Felicitari!!! Si uite asa toate lucrurie se aseaza frumos pe fagasul normal!
ali_deiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisi-pis Felicitari!!! Si uite asa toate lucrurie se aseaza frumos pe fagasul normal! Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza |
Fagas normal? Nu stiu ce mai e normal in casa asta
Cat dureaza puseul de crestere ca numai pot de atatea zile. Ii dau o ora sa manance si cand i-o dau mamei mele sa o culce sau sa o scoata la plimbare, iar imi plange si cauta cu gurita. Cand mi-o aduce inapoi dupa 30 min si o pun la piept sa o linistesc, zici ca nu a mancat in viata ei. Cum sa mai abordez situatia asta? Am ctit ca de fapt nu ii e chiar asa foame...habar nu mai am...
pisi-pis spune:
Poate nu e puseu de crestere, poate asa e ea mai mancacioasa . Si a mea a papat mult, de fapt a si crescut repede de la percentila 25 la 90 intr-o o luna jumate. La 9 luni iesise deja din grafice, cred ca era prin percentila 98-99, asa, , dupa care a inceput sa stagneze, practic in ultimele 3 luni s-a ingrasat numai 200 g si s-a reintors in percentila 90, dar inca stagneaza, creste numai in inaltime, ca e si argint viu.
Ca si Medeea, manca in disperare, dar la cum lua in greutate, ca si bebelina ta, sigur nu lipsea laptele. Manca de foame, manca de alinare. Stateam cu ea in brate si adormea la san. Apoi s-a oprit brusc, la 3 luni, in timpul unei calatorii de 1 zi, cand a mancat foarte putin, si a continuat cu putin si in zilele urmatoare, prilej cu care eu am facut o mastita . Acum cand ma uit in urma, a fost o perioada tare frumoasa, mi-e dor. A trecut asa repede...
Incearca sa te linistesti, e greu dar trece repede. Multi bebei au ceea ce se numeste www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html" target="_blank">custer feeding. Stai cu ea in brate, turceste sau pe canapea, citeste, invata, stai la calculator sau televizor. Lasa-o sa doarma in brate, sa se trezeasca langa san, sa isi creeze sentimentul de incredere ca mama si lapticul nu pleaca nicaieri, da-i sa suga la cerere, ori de cate ori simte nevoia. Mama ta te poate ajuta la treburile in casa.
Exact asa facea si Laura si toata lumea imi zicea sa o las sa planga, ca o sa fie prea mamoasa. Dar n-am putut, am stat lipite, eu la bustul gol, cu autoservire pt ea, toata vara. Acum e deja un bebe extrem de independent, cine ar fi crezut, suge si imi intoarce funduletzul ca sa doarma mai bine, scartzaie daca vreau sa o iau de la gradinita in mijlocul jocului, trece pe la toti prietenii din brate in brate.
ali_deiu spune:
Azi chiar pot spune ca m-a capiat. Dupa ce mi-a golit sanii si i-am dat-o mamei s-a apucat sa isi suga pumnutzul. I-am mai dat vreo 25 ml cu biberonul (din laptele meu). Dintr-un supt a tupsit tot. Si iar tipete si urlete. Mama i-a facut niste lapte praf si a mai mancat vreo 35 ml si a adormit si am liniste cu ea de cateva ore. Atata ca in somn a vomitat laptele. Doar laptele praf il vomita in jeturi. Imediat incept sa am indoieli si cu privire la colici
Eu nu am experienta, nici pregatirea profesionala, dar medicii astia???? M-au zapacit de tot. Una imi zice sa ii schimb laptele praf fetei (dupa ce ii spun ca nu ii dau decat atunci cand numai pot). Imi zice ca nu am destul lapte si sa o trec pe lapte praf. Alta (medic) imi spune sa nu ii mai dau sa manance ca are colici. Daca e satula, parca nici nu mai plange atat... Instauram intuitia si instinctul mamei. Iar au inceput presiunile cu "pune-i supozitor in fundutz, musai!" Eh, azi m-am tinut tare pe pozitie si am zis NU. Ma gandesc serios sa imi schimb medicii care imi examineza copilul.
Hai ca ma bag iar la citit ca maine am examen si sunt total pe din afarra
Sabina spune:
Calmeaza-te, la varsta asta realitatea lor e sanul, nu vreau sa te sperii, dar de la 2 saptamani la 8 saptamani ambii copiii mei au trait practic lipiti de mine. Unii copiii sunt mai needy, fetita si plangea, ca eram eu anxioasa, baiatul nu, dar era linistit daca il tineam in wrap. Dupa aia am avut curaj sa-l las si nesupravegheat pe burtica si asa dormea perfect, a fost cel mai zen bb, pana a inceput sa mearga dar asta e alta poveste.
primele tyrei luni de viata le bb=inca 3 luni de sarcina:)
E greu cu adaptarea asta.
Plus ca ea te simte cu mintea in alta parte(e.g. examenele) si din ce in ce ai nevoie de spatiu ea te cauta. N-ai ce face. Tre sa dai examenele, citeste cu ea la tz.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
roli25 spune:
Biberonul ala a fost surplus, de aia l-a vomitat. Lasa laptele praf, ca ramai fara lapte. Nu-i nici o probl ca isi suge manutele, ei au nevoie sa suga, ii linisteste. Eu le-am dat suzeta fara nici o grija. Au aruncat-o singuri pana intr-un an.
Nu e obligatoriu sa adoarma imediat, poate sta si treaza.
Ai grija cu starea ta de neliniste care se transmite integral prin lapte.
Pe de alta parte are nevoie si de tinut in brate ca alint, nu neaparat doar ca sa suga.
pisi-pis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Calmeaza-te, la varsta asta realitatea lor e sanul, nu vreau sa te sperii, dar de la 2 saptamani la 8 saptamani ambii copiii mei au trait practic lipiti de mine. Unii copiii sunt mai needy, fetita si plangea, ca eram eu anxioasa, baiatul nu, dar era linistit daca il tineam in wrap. Dupa aia am avut curaj sa-l las si nesupravegheat pe burtica si asa dormea perfect, a fost cel mai zen bb, pana a inceput sa mearga dar asta e alta poveste. primele tyrei luni de viata le bb=inca 3 luni de sarcina:) E greu cu adaptarea asta. Plus ca ea te simte cu mintea in alta parte(e.g. examenele) si din ce in ce ai nevoie de spatiu ea te cauta. N-ai ce face. Tre sa dai examenele, citeste cu ea la tz. |
EXACT! EXACT! Cuvant cu cuvant! Primele 3 luni de viata au fost inca 3 luni de sarcina, tare bine spus. Cat despre regurgitare, asa am ajuns eu sa dorm cu bb in pat noaptea, pt ca in patut la ea regurgita in jet, de schimbam lenjeria si hainutele de 3 ori pe noapte. Si, bine-inteles, lipita de mine in pat, pe timp de noapte nu regurgita DELOC. Invata cu ea la san, este varianta cea mai putin stressanta si pentru tine si pentru ea.
Poate nu sunt toti bebelusii asa, poate a avut a mea o nastere tare traumatizanta dar primele 3 luni au fost exact asa cum povesteste Sabina. Primele 3 luni n-am ridicat un pai in casa, de fapt n-am ridicat un pai cele 5 luni de concediu post-natal, pt ca am considerat ca ma platesc sa stau cu bb, nu sa fac curat si mancare la barbat, daca m-as fi dus la serviciu oricum nu as fi avut timp de nimic.
Laptele praf e surplus, care ii ingreuneaza si mai mult digestia. Si de ce sa-i dai laptele tau din biberon? Ca e mult mai complicat sa te mulgi, sa sterilizezi biberoane, etc, decat sa il pui pe bb la san. Si nu iti face griji ca sunt sunii goi, ei sunt stimulati si produc pe masura ce bb suge. Succes si curaj.
ali_deiu spune:
Ce sa zic... m-a cam speriat cu jeturile alea. I-am dat laptele meu din biberon ca sa o poata lua mama `si eu sa pot invata ca daca o aud plangand e gata...Plus ca inca am sechele de la nastere. Stau in fund dar ma doare dupa 5-10 minute. Plus coloana care imi amorteste si gata...
Oricum, in dupa-masa asta a fost foarte cuminte. A dormit vreo 3 ore, s-a trezit, s-a uitat, m-am jucat putin cu ea, mi-a zambit, am pus-o putin la san, dupa care a adormit inca vreo ora sau doua. Abea acum s-a trezit si nu stiu cum va decurge...sper ca fara plansete ca nu avem suficienta mancare
Un lucru e sigur, sunt atat de obosita ca nici nu pot dormi, nici pricepe ceva din ce citesc. Whatever, nu mai conteaza ca nu mai ingras acum niciun porc. Poate am ochi frmosi si ma folosesc de ei