bebe 3 sapt - colici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Ai grija si la alimentatia ta, atat impotriva colicilor, dar si impotriva constipatiei. Cezara mea se constipa daca eu nu mancam supe sau nu beam destule lichide.
Multa rabdare si sanatate!

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Cat timp am alaptat fata, nu facea zilnic si nici nu dadea semne ca ar fi constipata.

Cat priveste bucatelele acelea albe, daca sunt ca niste granule si la noi apareau si am inteles ca asa apar la copii alaptati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ok; linisteste-te.
Cind face, cu sau fara supozitor, ce consistenta are scaunul?
Scaunul de lapte este moale, cu grunji de lapte.
Daca face moale, dar o data la 4 zile, nu este constipata. Constipatia inseamna ca scaunul este tare; daca e constipata face "cacareze" ca oaia.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali_deiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Ok; linisteste-te.
Cind face, cu sau fara supozitor, ce consistenta are scaunul?
Scaunul de lapte este moale, cu grunji de lapte.
Daca face moale, dar o data la 4 zile, nu este constipata. Constipatia inseamna ca scaunul este tare; daca e constipata face "cacareze" ca oaia.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Dupa ce a elimina meconiul (2 zile de la nastere), a avut o singura zi in care a avut scaun de 4 ori, consistenta buna. Dupa aceea, deloc! cam dupa 4 zile i-am pus supozitor si scaunul era unpic mai moale. Am mai lasat-o 3 zile si nimic (incepuse sa si planga). De fiecare data se linistea dupa supozitor. Probabil nu e constipata, dar eu sigur sunt! Nu-i mai pun niciun supozitor. Sunt asa enervanti "oamenii destepti" din jur... Ei stiu tot, si eu sunt proasta ca citesc! Ms de sfaturi, pisigri si celorlalte femei.

Mami fericita de Medeea cu fitze:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia33 spune:

draga mea, si eu am crezut ca e o regula ca aceste minunate dureri de burta (colici) sa nu treaca cu nimic...e foarte cool curentul naturist promovat intens de ceva vreme, dar eu nu am putut sa imi las copilul sa sufere. prin urmare, la noi a mers foarte bine (adica am scapat de dureri complet) cu infacol si colief si s-a reglat si scaunul asa, plus putin ceai de fenicul de la humana. baby drink nu prea i-am dat ca e foarte dulce. i-am dat aceasta combinatie (la sfatul pediatrului) de la 3 saptamani pana pe la 3 luni cand le-am scos progresiv si am vazut ca inconfortul abdominal a disparut. e important si ce mananci tu...
la mine brate, plimbare, sling, multa dragoste... nu au rezolvat problema durerilor mai deloc, efectul e doar pe moment...
sanatate multa si curaj! trec toate problemele astea! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Sophia, nu-ti face griji, colicile nu trec doar cu tinutul in brate:)
Colicile trec daca sunt tratate, naturist sau medicamentos, nu conteaza.
Dar nu trec doar daca tii copilul in brate si te minunezi cat de frumos e:)

Noi am folosit din greu sab simplex,debridat si ceai pt colici.
Si aerul cald de care vorbeam la inceput.
Si am incercat sa am o alimentatie cat mai ok.

Edit: da, copilul e mai linistit un pic daca stai cu el in brate, il plimbi, ii cantii, il legeni, etc.
Dar durerea nu trece cu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Sunteti inca in perioada de adaptare. E posibil sa fie doar colici, insa ma cam frapeaza ce spui legat de scaun.
Un copil constipat, scoate scaunul rar, insa tare si legat. Fetita mea, neconstipata, dar se pare cu alte probleme de motilitate gastro-intestinala, scotea scaunul stimulata, o data la cateva zile, insa era o "baltoaca". Nu era ok.
Ca mama de 3 copii, care mai de care mai cu probleme si griji, dupa ce spui tu legat de scaunul ei si de comportamentul ei, cred ca bebelusha ta nu stie inca sa se hraneasca. Cat de mult suge, cat de des?
Altceva? Colicile si medicamentele: la colicile clasice, nu a mers nimic. Parerea mea e ca si curentul naturist, e dat de incercarile repetate si inutile de a administra diverse siropele la copii indurerati. DUpa ce am incercat orice, la primul copil, evident ca la al 2-lea n-am mai incercat nimic. Am si avut noroc cu el, ca nu a avut asa probleme. Abia la al 3-lea am vazut ca macar la colici plansul fusese cu program (cateva ore seara), in timp ce durerile de la refluxul gastro-esofagian, apareau in timpul fiecarei mese si-l impiedicau sa se hraneasca normal. Problema asta, a trecut greu. Si la asta chiar a ajutat SabSimplex in doze mari.
Si ca sa rezum romanul. Nu cumva are dureri la supt, de la lapticul nedigerat care-i refluxeaza pe esofag? Si de aici hranire insuficienta si impresia de constipatie (cand tu spui ca abia murdareste scutecul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Te intreb si eu ca Bee: cat de des suge si cum ia in greutate ? Cat doarme ? Cum decurg mesele ? Esti sigura ca ai lapte ?

Stiu ca o sa-mi sara in cap mamicile pro-alaptat (nu ca eu as fi contra, Doamne fereste), dar copilul meu plangea DE FOAME in primele 3 saptamani, pana nu i-am introdus completarea cu lapte praf, dupa care am avut un copil (aproape) model.

Mi se pare un pic ciudat ca plange chiar TOATA ZIUA, cum ai descris tu, totusi nu e normal ... De unde ai tras tu concluzia ca sunt colici ? Din cate am citit eu, colicii apar mai degraba seara, si se linistesc intr-o oarecare masura dupa masurile pe care ti le-au enumerat fetele. La fel problema cu scaunul pare sa sugereze ca e ceva legat de alimentatie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ali, la 3 saptamani are prag de crestere si poate sa planga si de foame, pana isi regleaza organismul tau oferta de lapte.
Pot si fi colici mai agresivi.
Poti sa-i dai remedii gen Sab simplex, Gripe water (si altele...la noi astea au mers). Tu bea ceai de chimen cu anason si fenicul si ai grija la alimentatie.
Daca o linistesc plimbarile, scoate-o des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu cred ca plange pt ca tu esti stresata cu examenele.
asa am patit si eu cu fetita mea, eram f f stresata ca am facultatea la zi de facut. pana nu m-am calmat nu s-a calmat nici ea.

la bb doi au fost momente seara de colici, cateva saptamani (2, 3)
Parca mergea gripe water baby la el, plus tinut strans in wrap. Statea astfel la verticala si fiind lipit de mine scotea aerul bine. Insa nu-mi dau seama pe caldurile astea cum e....

La bb doi nu eram deloc stresata, eram inarmata cu rabdare si asta ii dadea si lui o senzatie de siguranta.
la primul copil eram moarta de frica, asa ca efectele erau pe masura.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput