Mamici din Grecia (8)
Raspunsuri - Pagina 4
anouk3 spune:
Bravo, Oana, ca te-ai zbatut la spital sa o alaptezi!
Dragutzul de Stelica.. offf ce l-as smotoci nitel..
Deci si la voi e pe vine vreo masea.. Cum iese, face cinste Nicolas cu un copan de pui!
Theo, daca chiar nu poate sa-l ia inca in brate, macar sa-i dea laptic de-al ei in biberon ca sa nu piarda laptele. Sper din suflet sa-l ia in brate cat mai repede, sa plece acasa si sa lase in urma toate problemele.
pozici Nicolas cel Mare
Ioannoula spune:
Theo, si eu sunt foarte calma, dar eram atat de disperata cand imi vedeam fata chinuita ca nu am mai putut. Eu sunt bolnava dupa fata mea!!!!
Si la noi, era foarte steril mediu. A intrat ta-su, si cand a pus piciorul si mama mea, a inceput sa tiuie alarma, de s-a speriat femeia. Si nu i-au dat voie sa intre sa vada fata. Apoi, cand m-am dus eu, nu i-au mai dat voie nici sotului meu. Oricum noi, va dorim sa ajunga cat mai repede acasa.
Tu de la cat i-ai dat sardele printului tau?
Anouk...vrem si noi la plaja..., dar slabe sanse anul asta...ca si anul trecut. Eu am plecat de la mare, care sunt moarta, as sta in apa non-stop, si am venit la munte. Facem 40 de minute pana la plaja, si sotul meu care e scartar, nu ne duce, ca-l costa 20 de euro dus-intors..
Vai fetelor, ce-am uitat!!! LA MULTI ANI TUTUROR PUILOR SI COPIILOR DI NOI!!!!!
lukasnicolas spune:
LA MULTI ANI TUTUROR COPILASILOR MARI SI MICI!!!
Theo ochelarii i-am luat de la farmacie si avea si pt bebei( din aia flexibili) si au costat 25 de euro.Pupam fetele si o zi buna sa aveti!Poze https://picasaweb.google.com/107414023172997185640?authkey=Gv1sRgCOuL_vHnybfimQE
anouk3 spune:
Andreea, hai ca mi-ai dat si mie idei.. ma duc sa ma interesez daca au ochelari si in Tara lu' Papura Voda unde stau eu. Oricum am mari indoieli ca o sa stea putza cu ochelari la ochi, dar incerc macar..
Oana, tu parca ziceai ca ai masina. De ce nu mergi singurica, mai ales ca pitica ta sta frumos in scaun?.. Si asa nu depinzi de nimeni. 40 km nu-s chiar un capat de tara si nu mergi chiar in fiecare zi.
Eu sper din tot sufletul ca pana la toamna sa se cuminteasca si Nicolas in masina sa pot sa ies singura cu el ca tare greu mi-a fost toata iarna sa depind de barbatu-miu pentru orice fleac de cumparat. Iarna nu e nimic deschis in jur si depind 100% de masina.
Aa.. am uitat sa zic ca am fost luni la pediatru (evident ca Nicolas a inceput racnetele de cum l-a vazut.. nici n-apucase bietul om sa ne dea buna ziua). Are 11 kg si 82 cm. S-a lungit 6 cm cam in 5-6 saptamani!! Si am facut si mult discutatul ROR in manuta. Ieri a fost Nicolas ca o gaina bleaga juma de zi, dar apoi si-a revenit. De-acu' vaccin numai la 2 ani! Iuhuuuuuuuuu! Sper sa treceme cat mai rar sau deloc pe la doctor in timpul asta. A, si l-am intrebat de fontanela ca la Nicolas nu s-a inchis inca si mi-a zis ca pana la 18 luni are tot timpul. Am uitat sa-l intreb daca e cazul sa-i fac ceva analize de sange asa, ca sa vedem cum stam, ca racnea Mr. din toti bojocii si nu se mai intelegea om cu persoana. Voi le-ati facut sau e prea devreme?
pozici Nicolas cel Mare
Ioannoula spune:
Anouk...mi-ar placea sa pot pleca de nebuna, dar financiar depind total de sotul meu. Tre sa-i cer bani si de tampoane. si face o gura cand ii cer bani...de-ti trece de tot. Eu sunt obisnuita cu munca, am muncit de cand ma stiu...si acum e un iad pentru mine. Mi-e tarsa sa-i cer si pentru fata, dar nu am ce face. Pentru mine...am uitat cand mi-am luat ultima oara ceva. Pentru Romanica mi-a trimis saraca mama bani de drum, ca el mi-a dat doar 100 de euro.... De-abia astept sa creasca Fanu si sa pot incepe munca.
DIMITRA_R spune:
buna!!!!sa mai scriu si eu cateva randuri repede...pana nu se trezeste bebe Ilias...
si pe noi ne-au inebunit dinti,se trezeste si il dor gingiile,ca isi musca pumi saracul....
bebe creste ,am inceput si diversificarea,mananca bine,chiar fff bine,,,,dar doarme fff putin si des ziua,iar seara se mai trezeste...asa este o sa crestem si o sa dormim toata noaptea...
in legatura cu alocatia,nu vor sa-mi dea,la jud prahova,este o doamna ffff rea,nici nu mi-a primit dosarul,ca vrea sa aduc nu stiu ce hartie din grecia ca nu iau aici,dupa cum stiti si voi in grecia se da alocatie eda la al treilea copil in sus,si nu am idee ce hartie vrea si de unde sa o iau....m-am saturat de birocratie,si este dreptul copiilor mei din romania,nu mai zic ca am dat la ambasada 500 de euro pt certificate de nastere si casatorie romanesti si declarati pe propria raspundere,pe care nu le-as fi facut curand daca stiam...
sunt suparata ca se car acte diferite la alte judete,si nu inteleg de ce mi se pune bete in roata,si mai imi si spune ca nu am dreptul....
poate imi spuneti si mie voua ce acte v-au cerut,si de unde le-ati luat....ca nu mai stiu unde sa ma adresez si unde sa mai intreb...va rog care stiti...
suntem in pregatiri de botez,sotul nu si-a gasit de lucru si sunt tare ingrijorata de situatie...
put toate fetele
theophillina spune:
Seara buna!
Ioannoula, un brat de de la mine, pentru felul cum ai reusit sa ai grija de micuta ta la nastere si cum ai luptat tu ptr lapticul tau. Dar vezi tu, nici o situatie nu se asemana cu alta, pot diferi mult circumstantele, caracterul mamei, starea ei psihica etc. Eu i-am dat peste lui fi-miu de la 11 luni, adica acum in ultima luna. I-am dat sardele la gratar, fara sare, condimente, fara nimic, si i-au placut mult de tot. In schimb glossa nu i-a placut deloc. As vrea sa mai incerc tsipoura si bakaliaros. Asa ma gandeam sa-ti zic si eu ce ti-a zis Anouk, de ce nu mergi singura la plaja. Of, oamenii astia scartari eu nu-i suport deloc pe alde Hagi Tudose astia. Sotul meu imi da mie toti banii, eu platesc facturi, iau de-ale gurii, pt copil etc. si nu ma-ntreaba niciodata ce am facut cu banii.
Anouk, azi i-au dat voie sa-l ia in brate si i-a dat laptic de la ea cu bibele. Eu zic ca daca se invata cu bibe, adio alaptat, insa mai sunt si minuni. Si laptele muls dispare dupa un timp, destul de scurt, desi am mai auzit de vreo cateva mamici care s-au muls cateva luni bune ca au avut lapte mult. Cica vineri sau sambata or sa-i lase acasa. Wow, Anouk ce mult ati crescut in inaltime, bravo! A, si ati facut si ROR-ul chiar ma tineam sa te intreb ce reactii ati avut, deci nimic, totul ok, asa cum si trebuie. Pai cum ati scapat voi de vaccinuri, ca noi parca aveam aceeasi schema (sau ma insel) si noi avem si anul asta vaccin in aproape fiecare luna. Nici lui Stelios nu i s-a inchis fontanela, insa nu-mi fac nici eu probleme, si nici pediatra. Mai citesc cateodata pe forum, cum zic doctorii din Ro ca fontanela e 3/5, 4/5 si alte d’astea, noua doar ne masoara capul de fiecare data si gata. Am intrebat si eu de analize si mi-a zis ca se fac la 2 ani.
Andreea, multumesc de raspuns. Scump, domne, scump! In Ro astia Chicco sunt vreo 600 de mii daca nu ma insel, insa am vazut la Decathlon (au si site) unii f misto la veo 30 de lei. Si mie mi-e ca dau banii degeaba, ca n-o sa-i tina la ochi. Acu’ avem o mare ura pe palariile de soare, nu vrea de nici un fel.
Larisa, ma bucur ca ne-ai mai scris de Ilias si de voi, asa e, trec toate. Mai, cu alocatia asta a voastra deja am inceput sa ma enervez eu, dara tu. Dna asta de acolo nu are nici un drept sa ceara 100 de mii de hartii. Uite ce mi-au cerut mie la www.ps4.ro/documente-utile/acte-necesare/article/17-acte-necesare/876-aloca-ii-i-indemniza-ii.html" target="_blank">sectorul 4. Si pana la urma ti-a primit dosarele sau nu? Ca mie cand mi-au primit dosarul, mi-au scris pe verso-ul certificatului de nastere, nr. de dosar si au pus stampila lor. Citeste www.romedic.ro/legea-nr-61-din-22-septembrie-1993-privind-alocatia-de-stat-pentru-copii-0N843" target="_blank">legile www.fcc.ro/legislatie_448_2006.htm" target="_blank">astea 2 si da-te la aia cu legea in mana. Copiii tai au dreptul la alocatie si fara sa-ti ceara vreo hartie din Gr. Am inteles (nu stiu sigur insa) ca de la OAED poti obtine un formular european in care zice ca in Grecia nu iau copiii nici o alocatie. Daca insa ti-a primit dosarele, nu cred ca mai depinde de ea cand iti intra banii, dar iarasi nu ar fi trebuit sa dureze atatea luni. Succes!
Va pup pe toti mici si mari!
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII
DIMITRA_R spune:
theo nu nu mia primit dosarul,si nici nu cred ca o sa i-l primeasca curand.......
nu ma lasa bebe sa scriu.offfff
theophillina spune:
Buna, fetelor!
Am intrat pe fuga sa va spun ca astazi bebe si mami VIN ACASA!!!
Am fost am facut curat, i-am facut patutul, am decorat cu flori si baloane si-acum ii asteptam sa vina.
Larisa, mai, este imposibil sa nu-ti primeasca dosarul. Ce acte iti cere tipa aia acolo? In ce baza? Mie vreau sa-ti spun ca mi l-a depus mama, i-am facut o procura si l-a depus si totul a fost in regula. Amenint-o ca te duci cu avocatul, nu stiu fa ceva, chiar e dreptul copiilor tai, ce motive invoca aia acolo?
Fug acum ca de-abia a adormit fi-miu, sa mai strang una-alta ca la mine zici c-a fost razboi.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII
anouk3 spune:
Ah, ce veste buna, Theo!! Sunt eu emotionata, daramita tu, matusico..
Gata, a trecut tot greul, de-acum toate or sa mearga bine.
Sa ne spui cum a fost venirea acasa.
pozici Nicolas cel Mare