Scrasneste din dinti...
Offf..sunt disperata cu copilul meu..aproape mereu scrasneste din dinti...dar ff tare face asta..se aude rau de tot..parca si am impresia ca ii ciobeste asa urat se aude...Mi-e teama sa nu-i afecteze asta mai tarziu danturaa...Ce parere aveti? Cum as putea sa-l impiedic sa faca asta?
Raspunsuri
pisi-pis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Offf..sunt disperata cu copilul meu..aproape mereu scrasneste din dinti...dar ff tare face asta..se aude rau de tot..parca si am impresia ca ii ciobeste asa urat se aude...Mi-e teama sa nu-i afecteze asta mai tarziu danturaa...Ce parere aveti? Cum as putea sa-l impiedic sa faca asta? |
Cat are copilul?
Eu am bruxism, scrasnesc din dinti si intr-adevar noaptea, cand scrasnitul e involuntar, ar trebui sa port o gutiera ca sa-mi protejez dintii.
Pe de alta parte bebelina mea la 9 luni avea deja 7 dinti pe care i-a tot scrasnit de zor vreo 3 saptamani, ca sa si-i incerce . Apoi i-a trecut, a fost doar noutatea.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
AlinaEmi spune:
Si eu as fi curioasa sa aflu un raspuns la intrebarea asta... Si noi avem 18 luni si am descoperit scrasnitul... Sincer nu prea vad cum ar putea fi impiedicati doar poate sa le distragem atentia cand vedem ca fac asta, desi la noi n-a mers. Eu am alta problema si mai mare,care deriva de aici, mai nou vad ca sparge suzetele. Zau ca ma doare sufletul ca domul nu serveste decat suzete Avent si nu-s tocmai ieftine...
A_driana spune:
si baietelul meu a avut o perioada cand scrasnea din dinti...doar ii ,incerca'...a tinut si la el cateva saptamani, dar nu facea exagerat de des...desi mi se zbarlea pielea cand il auzeam...i-a trecut de la sine...era doar o noutate pe el...
incearca sa-i distragi atentia spre ceva f interesant, si cu rabdare va uita de noua descoperire...la noi cel putin asa a fost...
Adriana, mamica pufarinului David
oana_lex82 spune:
Baiatul meu are 1 an, nu face asta continuu, dar de multe ori pe zi il aud si chiar zambeste cand face asta..Ii mai distrag atentia ca ii mai bag un biberon in gura..dar altfel nu reusesc..si tare mi-e teama ca ii afecteaza dantura...
pisi-pis spune:
La bebelusi nu e o problema majora, cred ca majoritatea isi incearca dintii sau se adapteaza la un nou tip de muscatura dupa ce a mai apare cate un dintisor. Daca nu scrasnesc si in timpul somnului, adica involuntar, nu cred ca e bruxism. Oricum, si la bruxism, singura problema e ca se tocesc dintii, iar in cazul dintilor de lapte nu e chiar asa o catastrofa. Bebelina mea isi scrasnea dintii de se auzea cu masina in mers, de pe locul soferului. Dar i-a trecut, a uitat. Probabil o sa o ia de la capat cand o sa mai iasa alt dintisor.
Cand o sa merg la dentist chiar o sa intreb.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
Angie.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Baiatul meu are 1 an, nu face asta continuu, dar de multe ori pe zi il aud si chiar zambeste cand face asta..Ii mai distrag atentia ca ii mai bag un biberon in gura..dar altfel nu reusesc..si tare mi-e teama ca ii afecteaza dantura... |
Buna. Oana, si al meu pui isi scrasneste dintii si face asa si cand rade..dar nu stiu ce sa-i fac, mamai'sa ii spune sa nu mai faca asa..dar ce intelege el la 10 luni si ceva. Sper sa fie trecator si din cate observ multi copii fac astfel. App, la multi ani puiului tau
Fania spune:
Oana din pacate singura solutie sunt gutierele purtate noaptea.
Din ce am discutat eu cu doctorul stomatolog al copilului meu, la unii copii dispare odata cu finalizarea schimbarii danturii de lapte, adica ....dupa 12 ani, la altii nu.
Al meu are 11 ani si vom apela in curand la gutiere in timpul noptii pentru ca desi sunt optimista nu vad nici o ameliorare.
oana_lex82 spune:
Ms mult Angie pt mesaje sa iti traiasca si tie baiatul, sa se faca mare si sa fie sanatos si norocos in viata!!!
Printesa01 spune:
si baietelul meu (are 4 ani)scrasneste noaptea din dinti. ziua nu l-am auzit niciodata, dar noaptea ma zgarie pe neuron.
nu m-am gandit sa intreb dr stomatolog, dar saptamana aceasta il intreb, si vin sa va dau raportul.
lorellay spune:
si eu cu bruxism...cine doarme cu mie..stie!
Pe la vreo 2 nai si Codrin scrasnea....Acum, la 6 ani de un timp nu mai aud nimic...
Sper sa ii fi trecut..i se schimba si dentitia.
Din pacate eu sunt iremediabila.Si nu am de gand sa port nimic in somn.
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo