epidemia din Germania cu e. coli

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Si mie mi se pare foarte probabil ca acolo sa fi fost problema. Ca era si mediul favorizant, caldut, umed, dar daca nu au fost cercetati in prima faza, nu se mai poate dovedi nimic.

Pe acelasi site e facut si portretul "superbacteriei", tulpina noua, neimplicata pana acum in nicio epidemie si nedepistata pana acum la niciun animal... de undeva din mediu a trecut direct la om:

http://www.sciencesetavenir.fr/actualite/sante/20110603.OBS4459/allemagne-le-profil-de-la-bacterie-tueuse-se-precise.html


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Un articol:
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jun/06/bean-sprouts-e-coli-germany

"When you germinate them, you put them into warm water – it's ideal conditions for the bacteria to grow," he said. "They've done experimental studies on contaminating bean sprouts and seeing what happens to the bacteria during the sprouting process, and you can get up to a million-fold increase in the number of bacteria. It's like incubating a culture of bacteria."

The farm being investigated in the current German outbreak does not have any animals or use fertiliser. It is likely, Pennington said, that beans were brought in from somewhere else for sprouting.

"My guess is that, from seeing the cases we've had over the years, whatever happened on the farm was almost irrelevant. It was really where they were getting their beans from and where the beans had been grown – were they putting manure on the fields, all that kind of thing.

"The starting point of any investigation would be to ask them where they got their beans from, and do they have any left. The problem is that this probably started in April, and the beans will all be long since gone. Very often they can't track directly back to the start of the outbreak."

BTW - SUPERbug "is no laughing matter" (cei care au murit din cauza acestor tipuri de bacterii rezistente la cele mai puternice antibiotice existente nu au mai avut timp sa se gandeasca sa-i puna combinezon/chilotel rosu si pelerina albastra)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

A propros de asta,eu am citit nu mai stiu exact unde ca de fapt semintzele isi au provenientza in Asia ,care la rindul ei s-a confruntat cu o epidemie de e-coli acum ceva timp in urma!

Si totusi Germania nu a acuzat ca Asia (nu se specifica tzara)ar fi cauza epidemiei!

Importanta e viatza oamenilor ,sunt oameni care vor ramine cu sechele tota viatza,sa nu uitam de cei care nu au mai avut sansa sa traiasca!Pierderile materiale se recupereaza intr-un fel sau altul,insa cei care si-au puerdut membrii familiei ...nu mai recupereaza nimic!

Am intzeles ca deja Rusia vrea sa ridice embargoul legumelor cu provenientza EU,deci producatorii de calitateisi vor gasi pietze de desfacere!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Tulpina asta e complet noua, n-a mai fost implicata in nicio epidemie nici in Asia nici in alta parte. In linkul pus anterior se explica cum se modifica si cum, desi seamana in proportie de 93% cu un alt tip intalnit in Africa, provoaca pe langa problemele digestive si afectarea renala la un nr foarte mare de persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

De la primele mele mesaje am spus ca e o bacterie,mutanta, noua cu care nu s-a mai confruntat nimeni,de asta mi s-a parut si corecta pozitzia Germaniei de a aduce la cunostintza tuturor ce se intimpla!

Semintzele din Asia au fost totusi infectate cu e-coli,la fel ca si castravetzii spaniolii,alta tulpina insa decit cea ce a dus la moartea oamenilor!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

haoleo, ce discutie, fetelor. Ati luat-o prea aprins.
Din ce am citit intr-o recomandare a comisiei europene, e suficient spalat castravetele si miinile bine,cat si ustensilele cu care vin in contact.


Noi in familie, facem pariuri despre urmatoarea pandemie. Dupa epidemiile
-gripa spaniola
-pesta porcina(aia fuse in moldova, parca)
-vaca nebuna
-gripa aviara
etc
si care au mai fo, ca le-am si uitat acum au venit e-colii la castraveti. Am pierdut si eu, si sotul, io pariasem ca va fi epidemia iepurelui de casa, sotul ceva cu pisicile. Dar sa se ia lumea si de castravete nu ma asteptam. Stai sa vedem cum va fi cu ridichea sau morcovul ce cresc fix in pamant.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Off topic: aseara am vizionat un TV Show in care Jamie Oliver nu a spalat nici o leguma si nici o frunza pe care a pus-o in salata, a folosit acelasi "fund de lemn" si acelasi cutit pentru a taia somonul crud si apoi legumele pt salata
si se pare ca nu sunt singura care observa acest lucru (altii l-au vazut de mult... eu numai de putin timp incoace vizonez asemenea programe )
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/canada/1466153/Food-hygiene-survey-dishes-the-dirt-on-British-TV-chefs.html sau http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2608675.stm

Ieri trancaneam cu o d-na (vecina) de 80 de ani (finlandeza care locuieste in Sue de mai bine de 60 de ani) si mi-a spus ca ea niciodata NU spala fructele inainte de-a le manca (indif ca le curata sau nu de coaja)

Si iaca acum avem si noi o epidemie loco (nu "made in Germany"): http://www.thelocal.se/34384/20110616/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Da' se stie doar ca prin spalare unele legume si fructe isi pierd vitaminele!(fundul de lemn are mai multe bacterii deict capacul d etoaleta)

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ahhh - si cand mai citesc si art nastrusnice in care "eating dirt is healthy" - deja chiar incep sa ma simt "weirdo" de cate ori ma spal pe maini

Multa sanatate va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Ehh, off topic, dar nu chiar, sa va povestec o intamplare de-a mea.

Prietenul meu e suedez. Intr-o seara am vrut sa gatesc pui. Si dupa ce l-am sectionat, nu am mai schimbat nici cutitul si nici ''fundul de..plastic'' si m-am apucat de legume. Cand ma vede zici pe un ton dur: ''Tu nu stii ca nu e voie sa folosesti aceleasi ustensile pt pui si legume? Si ca trebuie sa te speli pe maini de fiecare data cand atingi carnea de pui, si sa speli ustensilele?'' Am facut niste ochi mari, ca sincer, eu nu stiam. Si-mi explica de nu stiu ce bacterii care traiesc in carnea de pui,si de aceea trebuid sa ma spal. Ochii mei tot mari ramasese. Si atunci il intreb? O fi apa vreun antibiotic, ori ce spal ajunge in secunda doi fix la statia de epurare. Si mi-a continuat pledoaria cu: pai daca spal si ma spal, de unde am garantia ca s-au dus toate bacteriile, si de unde am garantia ca nu raman in chiuveta, sau pe burete sau in masina de spalat vase, sau ca vor ajunge inapoi in chiuveta de pe teava sau ajung prin intermediul stropilor pe blatul de lucru , ori cu ajutorul buretelui pe alte vase cica curate. La care el imi zice ceva de gripa aviara si complicati. Si atunci il intrbe: Da puiul asta nu e de prin ceva ferma suedeza? Adica n-ar trebuie ca din fiecare lot destinat vanzarii sa se faca teste de laborator, si de asemeena si pe puii vii sa se faca teste? Daca puiul asta e in magazin teoretic e sanatos si comestibil sub orice forma. Daca nu, atunci e o mare problema, legata de politicile de sanatate a populatiei si sanatatea publica. Dupa ce am terminat i-am zis ca faza cu spalatul pe maini si a ustensilelor e valabila , cel putin in Romania, tara afectata de gripa aviara, doar cand se anunta de o astfel de problema. La final deja avea ceva suspiciuni cu privire la crezul sau dar mi-a zis ca aici e Suedia (deci implicit o tara civilizata)

O ora mai tarziu strange de pe blatul de lucru si pune cosul de gunoi fix pe blatul de lucru, unde anterior aruncasem ceva resturi de carne de pui si nsite oase. Si ii zic. Stii , in Romania nu ne pune kkt unde mancam. Ca vezi tu in cosul ala e puiul tau cu bacterii, alte resturi organice, lichide de la cutiile de lapte si resturi organice ude din chiuveta. Plus ca e si cald, deci mediu numa bun de crescut baterii de orice fel. Sincer nu stiu cine a avut dreptate, el sau eu.Chiar am motive sa fiu atenta la carnea de pui?

Mergi la inceput