epidemia din Germania cu e. coli

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Sunt in continuare curioasa daca va aparea sau nu o info clara despre cauzele contaminarii cu Ecoli asta noua si agresiva. A fost un angajat al firmei producatoare de germeni de vina fiind purtator al bacteriei sau nu era pura apa folosita la germinarea semintelor ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu citisem la un moment dat un articol in care se spunea ca data fiind pista falsa a castravetilor (care aveau E coli dar nu tulpina asta agresiva) cei cu semintele germinate ar fi avut timp sa faca curatenie.

Si eu sunt curioasa in ce masura va fi explicata pana la urma originea si raspandirea acesteia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lali,adica aia cu semintzele germinate stiau ca ei sunt cauza si au tacut chitic si au facut curat?

Eu n-am mai citit nimic in ultimele zile,daca va aparea ceva nou in ziare am sa pun linkul cu un mic rezumat!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

doruletz, nu inteleg de ce crezi ca doar MADE IN SPANIA e cu probleme multe , nu si alte tarieu cred ca e o prejudecata a unora, mai ales a Frantei impotriva produselor spaniole, ca doar le fac concurenta, nu!
Eu ce nu cumpar deloc ce e MADE IN MAROC, si aici e invadata piata agro-fructicola cu produsele lor din pacate
eu de exemplu ma feresc de VPF si stiu ce vorbescoricum stiu ca vor veni unii si vor spune ca parerea mea e irelevanta, dar chiar stiu ce insemna asta.Carnea de porc spaniola nu are atata antibiotic cat aici, porcii sunt crescuti pe suprafete mari ,nu 20 pe 10 m2, si asa mai departe, ar fii multe de spus la legalitatea multor chestii si aici in Franta ca peste tot!
Acum fiecare alege ce mananca, si inca ceva sa nu uitati, NU TOT CE E SCUMP E SI BUN

dana , imi pare rau ca nu gasesti rosii, dar nu te las fara salatacurata, fara E-coli
pai clar ca au avut timp sa faca curat in ferma BIO de seminte germinate pana acuma
si nu dadea bine sa spuna ca au probleme de igena tocmai ei, asa ca au dat vina pe produsele spaniole, ca re sunt sub lupa nemtilor de multi ani, uneori fara o justificare legala, ci doar economica.

pe mine insa ce ma doare cel mai mult e ASTA:
Yesterday, a full day meeting with the members of Commission of African Union, who visited Brussels. We discussed about three projects supported by EU in agriculture in Africa : farmer organization, organic agriculture and quality products.scria pe FB Dacian Ciolos pe 2 iunie 2011!
In loc sa ajute Europa si populatia ei, ajuta europenii plecat in Africa sa se imbogateasca cu munca oa;enilor de acolo!
RUSINE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Lali,adica aia cu semintzele germinate stiau ca ei sunt cauza si au tacut chitic si au facut curat?

Eu n-am mai citit nimic in ultimele zile,daca va aparea ceva nou in ziare am sa pun linkul cu un mic rezumat!

Dana

Da, eu ceva de genul asta am citit in presa internationala, nu in cea romaneasca.
Acum nu am timp sa caut link dar il pun cum am timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

lali,nu este adevarat!

Asa cum spunea si aschiutza au inchis o ferma bio doar pentru ca s-a crezut ca de acolo provin germenii infectatzi,in realitate provenientza lor era alta!deci cade veridicitatea articolului!

Dana

Mergi la inceput
Mergi la inceput

mie sincer, cea mai josnica afirmatie din tot acest timp din partea Germaniei este asta:
La Oficina de Protección del consumidor de Baja Sajonia achaca la aparición del brote a la "mala suerte".chiar daca ei recunosc ca Una sucesión de fallos higiénicos pueden dar lugar a la variante de la bacteria 'E. coli'.
mi se pare jalnica afirmatia!!!dupa ce sunt 32 de morti si 3000 de oameni afectati!

www.publico.es/internacional/381527/alemania-atribuye-a-la-mala-suerte-el-brote-de-e-coli" target="_blank">http://www.publico.es/internacional/381527/alemania-atribuye-a-la-mala-suerte-el-brote-de-e-colicum adica sa ramana fara a fii pedepsiti daca erau romani, sau spanioli, sau altceva ce s-ar fii intamplat cu ei? inclusiv angajatii fermei respective sau imbolnavit toti, deci e clar ca nu a aparut problema in restaurante sau magazine, ci direct la producator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Am gasit un articol interesant, aici: http://www.sciencesetavenir.fr/actualite/fondamental/20110610.OBS4913/sur-la-piste-d-e-coli-une-enquete-difficile-a-mener.html

Se merge pe traseul banuielilor si explica multe, compara in plus aceasta epidemie cu altele din SUA si Japonia.
Germeni infectati cu Ecoli tulpina noua s-au gasit intr-adevar si proveneau de la ferma inchisa, nu s-au gasit insa germeni infectati in ferma. Ferma insa deservea 26 de restaurante ai caror clienti s-au imbolnavit:

"C’est ainsi qu’a été établi un lien entre plusieurs groupes de patients ayant consommé dans 26 restaurants et cafétérias différents des graines germées provenant de la même ferme, en Basse-Saxe."

Daca am inteles corect, in articol se mentioneaza ca in mod obisnuit NU se testeaza legumele si fructele pentru a detecta Ecoli (poate fiindca se presupune ca se consuma doar spalate), se testeaza insa laptele si branza.

Dupa cum vedeti restaurantele nu-s de vina (desi e clar ca n-au spalat), ferma nu-i de vina, desi germenii erau de la ea...

Mergi la inceput

olimpia, eu totusi cred ca e ferma de vina, din moment ce toti angajatii s-au imbolnavit cu e=coli,Acum clar ca dupa ca a fost isteria de 3 saptamani cu castravetii au avut timp sa curete tot, si pana atunci s=a si consumat tot lotul afectat, ca doar oamenii nu mai mancau produse spaniole deloc.
oricum vorba bunicii mele:
CEVA PUTRED IN DANEMARCA!

Mergi la inceput