epidemia din Germania cu e. coli

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Lady, pana nu gaseau sursa puteau de pilda sa zica sa nu se mai consume nimic neprelucrat termic! Si acopereau toata zona. Ca asa bacteria era probabil prezenta in multe resturi alimentare ramase de la cei contaminati. Eu de castraveti m-am indoit de la inceput, aia cresc sus pe arac, mai probabil e sa contaminezi spanac, salata, patrunjel, capsuni, de semintele astea germinate nu mai zic. Toate insa se pot spala temeinic. Ti-o spune cineva care a ingrasat si azi gradina cu fertilizatot natural(zeama de gainat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Hai, Olim, pana la urma ne spui si noua care e treaba cu salata Iceberg? Pe mine m-ai facut tare curioasa. Eu nu am mai cumparat . Dar cum toate pe care le cumpar sunt spaniole...macar cu salata sa stim cum e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

vai, ce o fi cu saskia? De obicei vorbeste atat de politicos . Ca sa nu mai spun ca niciodata de cand o stiu eu nu i s-a nazarit ca cineva are ceva cu ea si incearca sa para mai destept decat e :)).

na, ca m-am luat cu situatia asta in premiera si era sa trimit mesajul fara sa intreb ceva pe olim.
olim, spuneai tu mai pe la inceput ca nu cumperi salata iceberg. Imi poti spune de ce, te rog?

~ Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză - din jurnalul unei mămici de băietel ~

Si care e contributia ta la subiect? daca ai o obsesie legata de mine, poti trimite PM, nu umple forumul si subiectele la care scriu cu obsesia ta pentru mine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

am urmarit tot ce ati scris pana acum , fara sa scriu asa cum am promisdar nu ma pot abtine
dar vad ca au disparut cei doi romani domiciliati in tara superigenei, asa brusc si dintr-o data! oare sa fie datorita faptului ca Karl de Lubeck e mai neserios decat Jose de Malaga, sau poate interesul finantatorului Europei era prea mare si acum au realizat ca ce spun guvernatii lor si presa locala e doar !!!!
Cred ca stie Jose' gradinaru' din Malaga, ca doar acolo sta intelepciunea omenirii, in palmele batatorite... nu in laboratoarele de "asa-zise" stiinte.

despre Luftansha si super compania, un zbor din 2006 Munchen Bucuresti, am stat 8 ore in aeroport din lipsa de capitan,care era in si am sburat cu un echipaj de 5 persoane, pilot, copilot si personal auxiliar inclus! calitate germana!!!!!
cat despre salata iceberg, am scris asta

uite eu de 9 ani nu manac salata iceberg si stiu de ce si nici nu cumpar pentru ai mei, decat de la o firma, care stiu sigur cum o cultiva, la fel cu pepenele verde.
nu vreau sa fac reclama nimanuidar am vazut multe la viata measi de aceea am luat aceasta decizie!
chiar daca pentru unii aici prezenti la discutie (Nu stiu daca e , asa ca am sa scriu explicit: in opinia mea, o atitudine partizana care desfida concepte elementare din stiinta, fundamentul dezbaterii obiective si simpla logica nu valoreaza prea mult.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Da, culmea tupeului au spaniolii, dupa ce baga jumate din europa in spital tot ei se dau victime si mai cer si daune! oare nu e vorba de altii care isi baga propia populatie in spital din cauza super-corectitudinii!!!
a, si inca ceva
Dintre tarile europene doar spania practica agricultura necinstita la scara nationala sub nasul si cu acceptul autoritatilor. Trist pentru ei dar trebuia sa ia masuri mai demult.
uite aici exemple:
www.eulacias.org/materiales/caso_uy/curso_coinnovacion_2010/modulo1/lopez_ridaura_modulo1_curso_coinnovacion.pdf" target="_blank">http://www.eulacias.org/materiales/caso_uy/curso_coinnovacion_2010/modulo1/lopez_ridaura_modulo1_curso_coinnovacion.pdf
hai s anu mai ii rdicam in slavi, ca nici aici nu e perfect nimeni.
asta e parte din litoralul breton din pacate datorita suprautilizarii fertilizantilor
www.fne.asso.fr/fr/nos-dossiers/Agriculture/campagne-2011/algues-vertes-.html" target="_blank">http://www.fne.asso.fr/fr/nos-dossiers/Agriculture/campagne-2011/algues-vertes-.html
sau asa
http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Mar%C3%A9e_verte_-_Ulva_Armoricana_-_en_nord_Finist%C3%A8re_-_002.JPG plaja in Franta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io am vazut zilele trecute un program din care am retinut doar atat :) ca tastatura neingrijita are mai multe bacterii decat scaunu' de toaleta. wow! deci :) io pot sa ma spal pe maini cu apa si sapun, ca tot degeaba daca nu-mi curatz tastatura

www.stefamedia.ro/curatarea-tastaturii/" target="_blank"> ca la gradinitza :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Superbacteriile astea rezistente la antibiotice au fost create de oamenii de la oras

Ia zi-ne si noua, cum sunt create superbacteriile de la oras, ca suntem noi asa mai prosti astia in Germania (ca sa avem grija la culturile noastre de pe balcon sa nu mai creem cine stie ce)!

De asemenea poti sa ma indrumi si pe mine, ca pe vremuri in Romania nu am invatat ca exista decit "bacterii", care e definitia stiintifica a "superbacteriilor".

Am extrapolat putin, am crezut ca s-a inteles, am vrut sa spun ca taranii (in Romania) fac in general agricultura asa cum au invatat de la parinti.

Tratamentele la care sunt supuse plantele, substantele chimice, ingineria genetica, tratamentele cu antibiotice administrate preventiv la animalele din ferme, pana si la albine, sunt in general apanajele civilizatiei. Sunt propuse si studiate de ingineri, de cercetatori, nu de oameni simpli de la tara. Ca nu cred ca in vreun sat uitat de lume se inventeaza antibiotice sau pesticide.

Toate acestea + niste momente nefericite au dus la aparitia acestor bacterii rezistente la antibiotice care pun atatea probleme acum. Ca sute, mii de ani de agricultura traditionala nu au produs asta.

Ai inteles ?

Nu am facut nici o referire la "prostii din Germania" asta iti apartine in totalitate. Nici la culturile tale din balcon.

Si de asemenea "superbacterie" e un termen inventat de presa si vehiculat zilele acestea, din nou nu imi apartine.

Am inteles...ca ai o privire mult prea simplista asupra intregii situatii: oamenii de stiinta rai, taranii - oameni buni si intelepti.

Eu ma indoiesc puternic, ca majoritatea taranilor care traiesc din vinzarea produselor lor (nu doar cultivind un pic pt sufletul lor), nu folosesc ingrasaminte chimice si se lasa la jocul naturii (natura incluzind aici nu numai ploaia, ci si toate ginganiile si ciupercile care au stricat de-a lungul secoleleor atitea culturi aducind foametea).

Iar daca acei oameni simplii si intelepti de la tara nu ar fii folosit acele ingrasaminte, pesticide, fungicide samd, nu le-ar mai fii produs nimeni, ca nu noi astia cu balconul de la oras producem a mai mare parte din produsele agricole si nici cercetatorul din laborator (aia era cu metafora cu balconul, ai inteles tu acum?).

Abundenta cu care ne-am obisnuit de vreo citeva generatii (vorbesc pt toata Europa si America de Nord, nu pt Romania in mod special), dorinta de a avea legume "proaspete" in miez de iarna, cind stramosii nostrii se hraneau fie cu legume uscate sau murate, dorinta multora pt legume si fructe exotice, duce fara sa vrei la o agricultura intensiva, care nu e posibila la asa o scala fara intreruperi (care pe vremuri erau normale, anii de foamete nu erau asa de rari) fara recurgerea la cutia cu chemicale. Daca ar fii asa de usor sa faci agricultura eco, nu ar fii asemena preturi la aceste produse. E un risc mare pt tarani...

Culmea ironiei este ca tocmai o ferma bio (de la tara) a fost inchisa din cauza bacteriei .

Iar aia cu superbacteria e bineinteles folosita de media care vrea scandal si dupa parerea mea ar trebui lasata intr-o discutie de oameni normali. Bacteriile se vor incrucisa si modifica, fie ca ne place, fie ca nu - au facut-o si pe vremurile agriculturii traditionale. Da cind aud cuvintul "super" imi da o imagine cu chiloti rosii si mantie albastra (sau era invers?) si astea pusa pe o bacterie nu ma face decit sa rid inloc sa fiu serioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ups...tot imi era dor de salata!!!

Eu am venit cu balsamico in traista,da cineva uleiul de masline?

editez ca uitai sa spun.Cum s-a dat liber la salata,rosii si catsravetzi si cum mie-mi plac tare indiferent ca-s spanioli sau extraterestri,simbata dadeai cu tunul in magazine si nu gaseai o rosie!De ce pretzuri or avea cind vor aparea(n-am mai fost de simbata)...nici nu vreau sa ma gindesc!

Oare de ce "perfectzii astia de nemtzi"isi dau singur peste degete????

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

io am vazut zilele trecute un program din care am retinut doar atat :) ca tastatura neingrijita are mai multe bacterii decat scaunu' de toaleta. wow! deci :) io pot sa ma spal pe maini cu apa si sapun, ca tot degeaba daca nu-mi curatz tastatura

www.stefamedia.ro/curatarea-tastaturii/" target="_blank"> ca la gradinitza :)

io am citit ca nu numai tastatura dar si telefonul mobil ar putea fi folosit ca arma bacteriologica :) Dealtfel aici ni distribuie lunar servetele dezinfectante pentru aparatele de birou ...semn ca studiile sunt luate de unii in serios :)

Altfel, bine macar ca stabiliram dupa atatea pagini ca tot "mortu' e de vina", doar se stie ca am putea sa folosim domestos in loc de sampon ca sa nu riscam sa trecem drept "jegosi":) In schimb producatorii (de orice natie or fi) nu au nici o responsabilitate, pot sa creasca legume cu cianura daca asa vor, acu' ce ati vrea, doar n-o sa lasam 70000 de muncitori pe drumuri pentru cativa morti acolo.

Citat:
citat din mesajul lui olim

Da, culmea tupeului au spaniolii, dupa ce baga jumate din europa in spital tot ei se dau victime si mai cer si daune! oare nu e vorba de altii care isi baga propia populatie in spital din cauza super-corectitudinii!!!
a, si inca ceva
Dintre tarile europene doar spania practica agricultura necinstita la scara nationala sub nasul si cu acceptul autoritatilor. Trist pentru ei dar trebuia sa ia masuri mai demult.
uite aici exemple:
www.eulacias.org/materiales/caso_uy/curso_coinnovacion_2010/modulo1/lopez_ridaura_modulo1_curso_coinnovacion.pdf" target="_blank">http://www.eulacias.org/materiales/caso_uy/curso_coinnovacion_2010/modulo1/lopez_ridaura_modulo1_curso_coinnovacion.pdf
hai s anu mai ii rdicam in slavi, ca nici aici nu e perfect nimeni.
asta e parte din litoralul breton din pacate datorita suprautilizarii fertilizantilor
www.fne.asso.fr/fr/nos-dossiers/Agriculture/campagne-2011/algues-vertes-.html" target="_blank">http://www.fne.asso.fr/fr/nos-dossiers/Agriculture/campagne-2011/algues-vertes-.html
sau asa
http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Mar%C3%A9e_verte_-_Ulva_Armoricana_-_en_nord_Finist%C3%A8re_-_002.JPG plaja in Franta!

cred ca nu faci diferenta intre agricultura intensiva (cu neajunsurile ei ecologice) si agricultura necinstita = folosirea la scara larga a unor procedee ilegale. Ne place sau nu, agricultorii spanioli sunt "expertii" europei in utilizarea de pesticide ilegale la scara larga, asa ca, indiferent de sursa bacteriei, tot ar fi fost cazul sa nu se manifeste atat de zgomotos... Nu degeaba nu s-a mirat nimeni cand au fost acuzate produsele spaniole, cine e interesat cat de cat de calitatea legumelor pe care le cumpara stie ca una din primele reguli e sa se fereasca cat poate de 'made in spania'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza
Am inteles...ca ai o privire mult prea simplista asupra intregii situatii: oamenii de stiinta rai, taranii - oameni buni si intelepti.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Ai inteles exact ce ai dorit insa te rog alta data sa te abtii de la a caracteriza oamenii si a pune etichete de simplist.

In fine, postul meu de care te-ai legat tu era un raspuns la un alt post care vorbea despre igiena la tara pe care l-ai ignorat complet.

Dar tu aveai treaba cu altceva, cu cei care ii acuzau pe nemti, ai citit putin pe diagonala si ai sarit repede cu concluziile.

Iar ideea cu superbacteriile nu este noua, este destul de folosita nu numai in acest context al crizei din Germania. Desigur ca e un cuvant interesant nascocit de presa, poate tie iti sugereaza un supererou negativ dar pentru mine e pur si simplu o prescurtare la "bacterie rezistenta la antibioticele existente".

Mergi la inceput