epidemia din Germania cu e. coli

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Am locuit 5 ani in Germania dar eu nu am vazut neamt murdar...nici macar oameni ai strazii murdari...oi fi locuit io in zona "buna" a Germaniei...parerea mea e ca nici o tara europeana nu se ridica la standardele Germaniei, am locuit si in Italia si am vizitat de nenumarate ori celelalte tari ale Europei, cu exceptia Scandinaviei, acolo a fost numai sotul.

Adriana mami de Isabelle Marie - 9 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Standarde e un lucru, dar sa traiesti printre ei efectiv, asta ar avea ceva greutate.
Voi vorbiti de murdari, pai noi aici vorbim de cat de des isi fac dus? Vorbim de altceva...pana si la noi in presa au repetat pana la obsesie "spalatul suplimentar al legumelor". Nu e vorba ca nu se spala oamenii pe corp, ci pe maini, e o diferenta majora. Nu se mai spala pe maini cand vin de afara, cand folosesc toaleta si d-astea. Nu ca merg pe strada si sunt ca sconcsii.

Adica au mai redus din bunele si vechile obiceiuri cu spalatul mainilor pe care pana si mamele noastre ni-l repetau pana la obsesie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Astazi din pacate a murit un copil de doar 2 ani ridicand numarul victimelor la 37 insa se pare ca numarul noi de bolnavi nu mai creste simtitor. Aici linkul:

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,768278,00.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

E destul de clar ca nimeni n-a spalat semintele alea germinate, nici restaurantele si nici consumatorii casnici, de vreme ce s-au infectat 3000 de persoane. Eu n-am mancat niciodata, dar presupun ca se puteau spala intr-o strecuratoare sub jet de apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Cu totii stim ca bacteriile NU se vad decat la microscop - deci legumele, fructele, salatele, dar si clantele, manerele, tastatura calculatorului, a telefonului, etc - pot arata IMPECABIL DE CURATE - dar pot sa colcaie de tot felul de microbi.
Tocmai pentru ca nici un fruct/o leguma din super-market NU au graunta de nisip/pamant pe suprafata lor pot induce in eroare si pot da impresia de "super-curat"... Dar e doar o impresie... Daca te duci la WC si "uiti" sa te speli pe maini... NU se vede "cu ochiul liber" ce ai colectat intre timp pe piele.
A avea gazonul tuns perfect, strazile bine maturate, cosuri de gunoi la toate colturile - NU inseamna ca suntem "paziti" de primejdia de-a inghiti o bacterie periculoasa la un resto (chiar un resto bine cotat).
NU e nevoie ca lucrurile din jur sa arate mizerabil, sa fie ingalate, ca ele sa aibe pe suprafata lor microbi.
Cine vrea sa priceapa bine - cine NU - asta e. NU poti obliga pe nimeni sa se spele pe maini cu apa si sapun si sa spele bine sub jet de apa fructele, legumele, salata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Lorelaim, se pare ca tu nu intelegi defapt sursa nemultumirii mele( si nu doar a mele).

Ce scrii tu il ultimul post este cat se poate de adevarat,(desi parca vorbesti unor copii de gradinita :) ) vor exista intotdeauna persoane care nu acorda importanta necesara spalatului pe maini si\sau spalatului fructelor si legumelor. Dar de la aici si pana a aduce ca argument si a cataloga ca adevar de necontestat articole de doi lei, voit exagerate, este cale lunga.

Este desigur suficient ca intr-un mediu curat sa apara o persoana, una singura, infectata, ca sa infecteze tot mediul ala. Asta inseamna ca mediul era initial curat doar la suprafata?
Te poti spala pe maini pana te iriti, daca-ti stranuta unu-n nas risti sa te imbolnavesti. Ti-ar placea ca, bolnava fiind, sa ti se spuna la spital ca nu ai regulile de igiena elementare?

Vorbiti usor si aruncati cu acuze la fel de usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Lady J are dreptate...

M-am minunat si eu sincer de art ala de doi lei din ziar pe care l-ai postat Lorelaim, scris fara cap si coada, fara nici o trimitere la surse serioase sau studii stiintifice doar aruncate la plezneala cine stie de pe unde traduse

Si da parca vorbesti unor copii de gradinitza care acum invatza regulile de igiena elementara:).

Ceea ce s-a intamplat la ferma aceea poate fi un accident nefericit, am inteles ca nu se stie ce s-ar fi intamplat, cum s-au infestat acei germeni de grau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

vai, ce o fi cu saskia? De obicei vorbeste atat de politicos . Ca sa nu mai spun ca niciodata de cand o stiu eu nu i s-a nazarit ca cineva are ceva cu ea si incearca sa para mai destept decat e :)).

na, ca m-am luat cu situatia asta in premiera si era sa trimit mesajul fara sa intreb ceva pe olim.
olim, spuneai tu mai pe la inceput ca nu cumperi salata iceberg. Imi poti spune de ce, te rog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

denizel, ti-ai dat foc la valiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

hai, mai, Lady, ca salata iceberg e doar pesticida, nu si inflamabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Ma iertati, dar nu pot sa nu-mi exprim parerea.

Haideti sa ne gandim putin DOAR la oamenii care traiesc in mediul rural din Romania anului 2o11:
- cati se spala pe dinti? Dar zilnic? Dar de doua ori pe zi?
- cati isi fac dus? Dar saptamanal?...............
- isi spala mainile si alte zone dupa ce merg la toaleta?
- cat de curate sunt vasele in care mananca?
- la ce interval schimba prosopul de la baie/bucatarie? dar chilotii? Dar hainele?

... intrebarile retorice pot continua la nesfarsit. In Romania anului 2011. Fara diferente semnificative in mediul urban.

Eu de foarte mult timp cred ca trebuie ca romanii sa fie invatati, precum copiii de gradinita, prin ample campanii mass-media (ca tot iubim noi asa mult TV-ul):
- cum si de ce trebuie sa se spele (cu demonstratii decente!)
- cum sa se hraneasca
- cum sa vorbeasca si sa se comporte in familie
...........
s.a.m.d.

O zi buna va doresc si sa va ocoleasca necazurile!

Mergi la inceput