epidemia din Germania cu e. coli
Raspunsuri - Pagina 14
Lali spune:
O alta ipoteza:
Jurnalistii germani au lansat o noua ipoteza. E posibil ca legumele infestate sa fi fost adaugate unui transport din Spania. Potrivit documentelor de transport, au fost trimise unui comerciant din Koln 23.109 kilograme de castraveti. El i-a trimis mai departe. Desi legumele pierd din greutate la transport si depozitare, în Hamburg au ajuns 23.738 de kilograme. sase sute de kilograme în plus.
Marfa ar fi fost adusa la Hamburg chiar de catre un comerciant german, a carui firma - coincidenta - nu mai functioneaza de câteva zile. De altfel, în Spania, considerata zile la rând focarul infectiei, nu a fost semnalat pâna acum niciun caz.
În vreme ce spaniolii manânca fara griji legumele lor, fermierii sunt nevoiti sa arunce marfa pentru export. Rusia, Cehia, Franta, Austria sau Belgia au blocat importurile de legume, iar Madridul cere ajutor financiar de la Uniunea Europeana. Spaniolii spun ca au înregistrat pierderi de 7-8 milioane de euro pe zi. La noi, e deocamdata liniste.
sursa:
http://www.antena3.ro/externe/germania-e-coli-nu-ar-proveni-de-la-castravetii-din-spania-bacteria-a-ucis-16-persoane-126825.html
Oricum mie faptul ca numai persoane din nordul Germaniei sau care au calatorit in nordul Germaniei apar ca si cazuri noi imi spune ca problema e acolo. Inca.
Nu inteleg insa de ce nu ii dau de capat si nu pot spune cauza imbolnavirilor. Atat de multe cazuri trebuie sa aiba ceva in comun si nu pot avea prea multe lucruri in comun...
lorelaim spune:
Off topic: Vauva - pe bune NU exagerez - daca nu crezi... poti sa vii sa vezi...
Stii care a fost una dintre rugamintile d-nei invatatoare la inceput de an la sedinta cu parintii?... parafrazez "rugam parintii sa mai stranga din cand in cand in cursul anului costumele de joaca (de cauciuc) din cuier sa le spele..."
Iar e-mail-ul de acum 2 sapt era "Pour info, les poux reviennent !!! MERCI d'être vigilants, et de vérifier la chevelure de vos enfants avant que cela ne prenne trop d'ampleur..."
Lali - cred ca multi s-au gandit la arme bilogice/terorism biologic... dar ne-avand nici o dovada nu poate fii acuzat cu-adevarat nimeni... Iar ceea ce se intampla acum intre statele din UE te poate duce cu gandul la "dezbina si stapaneste"...
cait spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lorelaim Iar e-mail-ul de acum 2 sapt era "Pour info, les poux reviennent !!! MERCI d'être vigilants, et de vérifier la chevelure de vos enfants avant que cela ne prenne trop d'ampleur..." As a woman, I have no country As a woman, I want no country As a woman, my country is the whole world. Virginia Woolf |
Asta vad si eu foarte des pe aici scris la intrarea in scoli.
saskia spune:
Ca sa nu mai spun ca stiu mai bine romanii
care traiesc in Romania, culmea decat noi care stam de zeci de ani de zile aici, tocmai ca in Olanda repeta astia la stiri mereu cu spalatul fructelor si legumelor, pentru ca nu se mai practica asa bine.
Nu stiu Germania, dar astia aici iau rosiile ca sunt in casoleta si castravetii ca sunt in tipla si ii arunca asa in salata ca "cica" au incredere ca au fost spalati inainte. Treaba voastra credeti ce vreti atunci! Ah si paduchii sunt ceva comun, la scoala alor mei ii controleaza in fiecare prima miercuri din luna de paduchi (vin mame care fac voluntariat si ii controleaza cu pieptanul in par)...de-aia ni se da si foaie acasa unde scrie alb pe negru (i-as face poza pentru creduli asa, dar e in olandeza) sa se spele copiii pe par, ca nu prea e dragut sa-i caute in pletele soioase, de unde deduc ca sunt multi certati cu igiena.
Vauva spune:
| citat din mesajul lui lorelaim Off topic: Vauva - pe bune NU exagerez - daca nu crezi... poti sa vii sa vezi... Stii care a fost una dintre rugamintile d-nei invatatoare la inceput de an la sedinta cu parintii?... parafrazez "rugam parintii sa mai stranga din cand in cand in cursul anului costumele de joaca (de cauciuc) din cuier sa le spele..." Lali - cred ca multi s-au gandit la arme bilogice/terorism biologic... dar ne-avand nici o dovada nu poate fii acuzat cu-adevarat nimeni... Iar ceea ce se intampla acum intre statele din UE te poate duce cu gandul la "dezbina si stapaneste"... Lorelai As a woman, I have no country As a woman, I want no country As a woman, my country is the whole world. Virginia Woolf |
Tot off topic: E privata scoala fetitei tale Lorelai?Pt ca am vazut si aici in gradi private de ex de engleza niste lucruri care nu mi-au placut:copiii dormeau pe jos, pe saltelute subtiri, hainele la gramada cu cele de cauciuc care erau murdare rau etc
Regula la gradi la noi e ca in fiecare zi daca e noroi costumele de cauciuc se spala ori la gradi ori acasa, cu dusul, si la sfarsit de saptamana se baga la masina de spalat...
Vauva spune:
| citat din mesajul lui Lali O alta ipoteza: Jurnalistii germani au lansat o noua ipoteza. E posibil ca legumele infestate sa fi fost adaugate unui transport din Spania. Potrivit documentelor de transport, au fost trimise unui comerciant din Koln 23.109 kilograme de castraveti. El i-a trimis mai departe. Desi legumele pierd din greutate la transport si depozitare, în Hamburg au ajuns 23.738 de kilograme. sase sute de kilograme în plus. Marfa ar fi fost adusa la Hamburg chiar de catre un comerciant german, a carui firma - coincidenta - nu mai functioneaza de câteva zile. De altfel, în Spania, considerata zile la rând focarul infectiei, nu a fost semnalat pâna acum niciun caz. În vreme ce spaniolii manânca fara griji legumele lor, fermierii sunt nevoiti sa arunce marfa pentru export. Rusia, Cehia, Franta, Austria sau Belgia au blocat importurile de legume, iar Madridul cere ajutor financiar de la Uniunea Europeana. Spaniolii spun ca au înregistrat pierderi de 7-8 milioane de euro pe zi. La noi, e deocamdata liniste. sursa: http://www.antena3.ro/externe/germania-e-coli-nu-ar-proveni-de-la-castravetii-din-spania-bacteria-a-ucis-16-persoane-126825.html Oricum mie faptul ca numai persoane din nordul Germaniei sau care au calatorit in nordul Germaniei apar ca si cazuri noi imi spune ca problema e acolo. Inca. Nu inteleg insa de ce nu ii dau de capat si nu pot spune cauza imbolnavirilor. Atat de multe cazuri trebuie sa aiba ceva in comun si nu pot avea prea multe lucruri in comun... |
Si eu cred ca problema este in Germania si nu inteleg de ce tot arunca matza moarta in curtea vecinului. Prima data trebuiau sa-si verifice propria ograda si abia apoi sa arunce acuzatii, acuzatii din cauza carora unii pierd sute de miloane de euro.
saskia spune:
Aia cu amenintarea ca nu-si mai fac nemtii concediul in Spania e de gradinita asa, adica au nevoie nemtii de avocati din Romania, ce sa zic.
Isi fac concediile acolo ca e ieftin, de-aia. Ca la ei e scump totul si ploua mult si Spania e frumoasa chit ca e mai saraca, si ce daca. Romania nu e saraca, sa fim seriosi, asa ne place sa ne lingusim pe langa astia mai barosani pe scena politica, poate , poate ne pica si noua un os de ros.
Ia sa vad eu romanul care nu se mai duce in Bulgaria ca aia au nu stiu ceafa groasa si rad de noi si sunt sarantoci, da, cum sa nu, imediat. Sa lase el bunaciune de all-inclusive ieftin pe ratiuni politice, ma tavalesc pe jos de ras (ca sa nu folosesc "lol" de-ala de messenger) exact ca si nemtii care o sa lase Spania din aceleasi ratiuni, dada
.
saskia spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Vauva
Tot off topic: E privata scoala fetitei tale Lorelai?Pt ca am vazut si aici in gradi private de ex de engleza niste lucruri care nu mi-au placut:copiii dormeau pe jos, pe saltelute subtiri, hainele la gramada cu cele de cauciuc care erau murdare rau etc Regula la gradi la noi e ca in fiecare zi daca e noroi costumele de cauciuc se spala ori la gradi ori acasa, cu dusul, si la sfarsit de saptamana se baga la masina de spalat... |
Ai mei sunt la scoala publica (nu privata). La scolile publice nu exista sponsorizari si nici statul olandez nu e asa generos, facem noi parintii voluntariat, pana si copiii vin cu jucariile scolii(comune cu care se joaca toti) acasa sa le dezinfectam noi.
Finlanda o fi mai smechera si bogata, bravo ei, asta nu inseamna ca tot Vestul e unitar.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui saskia Aia cu amenintarea ca nu-si mai fac nemtii concediul in Spania e de gradinita asa, adica au nevoie nemtii de avocati din Romania, ce sa zic. Isi fac concediile acolo ca e ieftin, de-aia. Ca la ei e scump totul si ploua mult si Spania e frumoasa chit ca e mai saraca, si ce daca. Romania nu e saraca, sa fim seriosi, asa ne place sa ne lingusim pe langa astia mai barosani pe scena politica, poate , poate ne pica si noua un os de ros. |
Ne cunoastem, Saskia?
Aia cu concediu era o gluma, lasa analiza si fineturile psihologice si relaxeaza-te.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui lorelaim Off topic: LadyJ - sa fiu sincera chiar ma surprinde (si dezamageste) ceea ce scri... Lorelai |
Din pacate eu nu ma pot declara surprinsa sau dezamagita de ceea ce citesc, imi e atat de cunoscut cliseul asta incat devine amuzant.
Daca tu, Lorelai, ai intalnit acolo oameni certati cu igiena, nu ai dreptul sa afirmi ca vesticii habar nu au de regulile elementare de igiena.
Asa cum, daca se aresteaza o grupare de proxeneti romani, nu putem sustine cu spume la gura ca toti romanii sunt proxeneti.
Este atat de simplu!