Gravidute prin FIV (69)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adria42 spune:

FELICITARI ORIA!!! SA VA TRAIASCA DARIA SI ARINA, SA FIE SANATOASE SI NOROCOASE, SA VA UMPLE SUFLETUL DE BUCURIE!

36+ cu

Mergi la inceput

Melisa, nu mai fi stresata! Nu e rau ca vrei sa nasti natural, si eu as fi preferat varianta asta daca eram mai tanara! Mi-am intrebat chiar dr-ita daca nu ar fi posibil, dar mi-a raspuns ca este o intrebare retorica, nici nu are rost sa ma mai gandesc la nastere naturala in situatia mea.
O sa te orienteze si tu dupa cum merge sarcina in ultimele 2-3 sapt. Daca sunt ceva probleme, o sa te hotarasti atunci pt cezariana. Dar NU o sa fie, trebuie sa-ti pastrezi optimismul!!!
Alinuta, ce mai face Luca?Pupici la amandoi!
Bianca, sa ne spui cand este data "H"!

Fetelor, eu am avut o perioada asa stresanta in ultimile saptamani, cu tot felul de probleme, ca nici somn nu mai am si nici liniste sufleteasca! Micutul meu o sa iasa un agitat, ca nu doarme nici el noaptea, se foieste tot timpul. Vreau sa fiu mai indiferenta, dar nu e firea mea sa fiu asa... Mi se pare ca in Romania, oricat ai muncii tot nu reusesti sa traiesti decent si imi pare rau ca nu am luat decizia de a ma stabili in alta parte cu ani in urma... Acum trebuie sa mai astept un pic sa creasca maruntelul meu.Cum o vrea Dumnezeu sa fie, numai sa-mi vad baiatul sanatos!

36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Adria, te inteleg. Imi dau seama prin ce treci. Nu-ti fa probleme, copilul va fi mai agitat in prima luna, pana inveti tu ce ii place si ce nu si apoi gata. Luca a fost tare agitat si a avut saracul niste crize de colici. Plangea cate 2 ore si eu o data cu el . De vreo 2 ori am fost tentata sa chem salvarea .
La 40 de zile am fost la biserica si mi-a citit preotul, si pt mine, si pt el a zis ceva si stii ce s-a linistit... Mai are si acum cate o criza, o data la cateva zile, dar asa, cate o jumatate de ora, trei sferturi de ora.
Si mie mi-a fost greu in timpul sarcinii. Sunt bugetara (profesoara), in urma taierilor salariale am un salariu de nimic si voi avea indemnizatia minima. Sotul meu a plecat din tara cand eram gravida in 4 luni, mi-a lipsit enorm suportul lui moral in acea perioada. Dar acum nu-mi mai pasa. Mai e o sapt si vine si abia astept sa fim si noi o familie implinita, in sfarsit, dupa atatea incercari.
Pup cu mare drag . Iti trimit nr de tel sa ma anunti cand se intampla evenimentul? Sa le scriu la fete!

Mami fericita!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Luca are 1 luna si 2 sapt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

buna ziua, fete dragi,
oria, felicitari, sa-ti traiasca printesele grasune, sunt tare curioasa cum a decurs nasterea la elias pentru ca si noi tot acolo vom naste in vreo doua saptamanni
alina, adria multumesc pentru sfaturi in legatura cu picioarele umflate, din pacate problema persista, insa este adevarat ca dimineata ma scol cu ele mai desumflate, nu asa cum eram inainte de sarcina, dar mult mai bine decat in timpul zilei, am inceput sa beau ceai de cozi de cirese, cu masura evident, stau cat mai putin in picioare iar noaptea dorm cu ele in sus, mult nu mai avem, asa ca om trece noi peste toate
in legatura cu cultura de col pentru strectococ B, si mie mi-a dat medicul sa-l fac la 33 saptamani, insa deocamdata nu l-am facut si imi este tare urat sa-l mai fac, tinind cont ca trebuie luata proba din col si imi cam este teama sa mai las pe cineva sa umble pe acolo, pentru ca piticii se misca mult si apasa tare in zona respectiva, parca s-ar grabi sa iasa, sa inteleg ca daca fac cezariana nu ar mai trebui sa fac aceasta analiza?
in legatura cu banii, si eu am momente de panica cand ma gandesc cum ne vom descurca cu doi bebei, dar tot eu ma linistesc gandindu-ma ca asa cum am trecut pana acum peste toate problemele, o vom face si de aici in colo
fetelor, voi veti recolta celule stem la nastere, am citit si eu cate ceva pe net ieri, am vazut atat pareri pro cat si contra, iar de preturi ce sa mai zic, sunt destul de piperate, mai ales ca la noi totul se inmulteste cu doi
melissa, nu cred ca ar trebui sa-ti fie teama de cezariana, chiar daca vei ajunge sa nasti asa, din ce am citit eu, nasterea este mult mai usoara atat pentru tine cat si pentru bebe, iar recuperarea nu este chiar atat de grea, asa ca indeferent de cum vei naste, mergi cu curaj inainte, voi sa fiti sanatosi
va pup si sa aveti o zi buna

and the miracle happened... 34 + si

http://www.youtube.com/watch?v=Nu3t1OF4RMs

Mergi la inceput

Alina, multumesc pt gandurile tale bune, mi-au alinat sufletul!
Pupici pt Luca si pt mamica lui inimoasa! Iti spun sapt viitoare cand progbramam cezariana si te sun cu mare drag dupa ce nasc!
Cristy,eu am ales dupa ce am citit ca si tine pareri pro si contra, sa nu recoltez celule stem. Sper sa fi luat decizia inteleapta... In priviinta culturilor din col, riscul de transmitere a unei infectii de la mama la fat mi se pare mult mult mai mic in cazul cezarienei decat in cazul nasterii naturale. Ginecologii recoanda totusi efectuarea de culturi din col pe la 36 sapt. Te inteleg ca nu mai vrei sa recoltezi, si eu am aceeasi parere...Cand mai mergi la control? Pupici la bubulinele agitate
Bianca, nu mai spui nimic???
Melisa, ce-ti mai face buburuza?
Gabi, Mirela, Pisuc, Many
Fetelor, voi ati baut ceai de chimen si anason? In ce cantitate/zi?
De la ce firma ati cumparat produsele cosmetice pt bebe?
Cam ce hainute ati pregatit pt bebe la maternitate? Am citit niste liste la odiseea de martie/aprilie, dar as vrea sa stiu ce hainute sunt absolut necesare avahd in vedere ca nasc in iunie si sper sa fie cald atunci. Burtiera de care v-ati luat?

36+ cu

Mergi la inceput

Cristy, noi am recoltat celule stem. Sotul a fost mai circumspect, eu insa am vrut neaparat. Acu' am zis si daca dam banii degeaba, asta e. Ne-a costat vreo 28oo de lei si o sa mai platim anual vreo 200 de lei. Din pacate am avut in jurul meu vreo 3 cazuri de leucemie in familiile unor prieteni si ... in fine, n-are rost sa ne gandim la asa ceva.
Acum avem lucruri asa de noi si frumoase in viata noastra si in a voastra in curand, asa ca, sa fim optimiste, vesele, fericite ca ni s-a implinit un vis
Adria, eu am baut ceai din prima zi in maternitate, cam 1 l pe zi, plus supa de cocos (cica e fff buna pt lapte), plus alte lichide (compot, apa).
Iar cosmeticele le-am luat de la Bubchen din magazinele DM. Acum mi-a fost mai greu sa ajung la Dm si am luat Sanosan de la o farmacie de langa bloc. Cele de la Bubchen sunt naturale, fara parabeni, cele de la Sanosan sunt si cu si fara. Cele fara sunt mai scumpe. Cele de la Bubchen mi s-au parut f acceptabile.
Va pup!

Mami fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

adria, draga mea, noi mai mergem la control luni, sunt tare curioasa daca neva programa cezariana si noua sau ne lasa sa mai asteptam, noi am cumparat cosmeticele pentru bebe (crema, pudra de talc) de la sanosan, servetele umede de la pampers, pentru bebei am pus in bagaje pampersi, bady, pantalonasi, sosetele, bluzita cu maneca lunga, plovaras, bavetica, cred ca am luat cam multe, dar sincera sa fiu habar nu am ce imi va trebui, asa ca m-am gandit ca mai bine mai mult decat sa-mi lipseasca ceva
trebuie sa cumparam burtiera? ceaiul de anason si chimen pentru ce se bea si cand? pentru balonare?
alina, in legatura cu recoltarea celulelor stem, ce stii despre perioada pentru care pot fi folosite si pentru cate kg? am citit ca celulele stem recoltate nu pot fi folosite la acelasi bebe, am dubii si nu stiu ce sa fac, mai ales ca sunt ceva bani de dat, te pup pe tine si pe prichindel

and the miracle happened... 34 + si

http://www.youtube.com/watch?v=Nu3t1OF4RMs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

oria,
vreau sa te felicit pt cele 2 minuni......asteptam amanunte.......chiar ma gandeam la tine,mai ales ca aveam sarcinile de aceeasi varsta dupa vizitele la Polisano,si stiam ca gemenii se scot prin cezariana la 38 sapt.

eu,mai astept.

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorinusha spune:

BUNA FETELOR.SUNT DE LA URSULETII DE NOV-DEC2010.VREAU SA VA INTREB DACA AVETI CUMVA NEVOIE DE O POMPA DE SAN AVENT,ELECTRICA,FOLOSITA DE CATEVA ORI,CU GARANTIE SI PIESE DE SCHIMB.DACA SUNTETI INTERESATE,ASTEPT MAIL PE kokorinusha@yahoo.com, SAU PM.DACA NU,SCUZE DE DERANJ.O SEARA BUNA!!!

Mergi la inceput

Cristy, legat de celulele stem, eu i-am cerut parerea ginecologului meu care ne e prieten bun de familie(a fost coleg de banca cu fratele meu din cls I pana in a XII ). Este exclus ceea ce ai citit tu. Incerc sa sintetizez explicatiile medicului meu: pot fi folosite la copilul de la care sunt recoltate la nastere pana cand ajunge la nr de kg respectiv. Aici insa depinde de cat sange se recolteaza din cordonul ombilical, iar unele femei au mai mult, altele mai putin. In cazul in care sunt celule stem pt un nr mic de kg, sa zicem 20, oricum e bine, pt ca, in caz de ceva (Doamne Fereste!) ai nevoie sa cumperi, sa gasesti in registrele internationale mai putin. In plus sunt f avansate cercetarile pt multiplicarea celulelor. In functie de noroc (compatibilitate) se pot folosi si la rude de gr I.
Cam asta mi-a explicat mie doctorul, iar argumentul final a fost: "daca acum 10 ani cand s-a nascut fata mea, se facea asa ceva, n-as fi ezitat"
Celulele recoltate de la mine pot fi folosite pana la 45 fe kg.

Ceaiul ala e pt stimularea lactatiei.

Burtiera, mie mi-a fost de folos. Am pus-o prin ziua a treia sau a patra. Ca am ramas cu burta si mi se legana si era asa de incomod sa ma ridic sa ma asez. Burtiera o strange si te misti mult mai usor. Cel putin in cazul meu a fost tare buna. Pe la noi prin maternitate cam toate fetele aveam.

Mami fericita!

Mergi la inceput