ce parere aveti despre vaccinul Priorix?

ce parere aveti despre vaccinul Priorix? | Autor: hi_lara

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, stiu ca in urma cu ceva vreme am citit pe acest site parereri pro si contra acestor vaccinuri neobligatorii, in speta, Priorix-ul.Din pacate la acea data mai era ceva vreme pina sa iau o decizie. Din ce am retinut atunci, se punea problema daca merita facut acest vaccin in ideea ca acest boli sunt mult mai usoare in perioada copilariei, astfel ca, este de dorit sa scapam de ele.Apoi se vorbea si despre niste efecte secundare care pot aparea in timp.
Voi ce parere aveti? Merita sau nu vaccinat copilul? Stiu ca nu asigura o imunitate totala...dar atunci de ce il mai vaccinam?
Asteptam sfaturile voastre si orice informatii care sa ne ajute sa luam o decizie in cunostinta de cauza.
Ligia si Horia (1 an si 1 luna)

ps pediatrul copilului este pro vaccin insa nu a reusit sa-mi dea un argument viabil...doar ca merita facut si ca e decizia mea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andry spune:

eu i-am facut accest vaccin, nu a avut nici o reactie si nici nu cunosc sa aiba ceva efecte secundare in timp. Vaccinul nu da imunitate totala dar daca face bolile respective face o forma foarte usoara. Stiu ca se repeta parca la varsta de 7 ani. Eu zic ca merita sa i-l faci. In tarile civilizate bolile respective sunt eradicate datorita vaccinarii.
Numai bine, A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Da, am facut vaccinul cand Diana a facut 1 an si nu a avut nici o reactie adversa. Acum are 2 ani si nu a facut nici una din boli.

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Am facut vaccinul la 1 an si 2 luni, si totul a fost ok. La Priorix nu se face nici un rapel. Odata cu acesta am facut si Varilrix-ul, care are rapel pe la 7 ani. Eu am discutat mult cu doctorul Clarei pe tema aceasta si m-a convins ca merita facute si ca nu sunt efecte secundare.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Priorixul este aici in schema obligatorie de vaccinare.Se face in doua rapeluri.Teodora l-a suportat foarte bine.N-a avut absolut nici o reactie.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si eu i-am facut vaccinul lui Vladut la 1 an si o luna si nu a avut nici o reactie adversa. Medicul ne-a zis ca merita facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

Dragi mamici, va multumesc pt raspunsuri.Eu nu imi fac griji pt reactiile la vaccin imediat dupa vaccinare (febra etc)ci ma intreb asupra oportunitatii acestui vaccin in conditiile in care aceste boli au forme mult mai usoare in copilarie.Daca le face la maturitate vor fi forme mult mai severe.
Inca nu ma simt lamurita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

vin si eu cu o intrebare despre vaccin..
Nu stiu ce inseamna exact vaccinul PRIORIX-poate imi explica cineva??dar eu va intreb despre un vaccin care stiu ca se face in ro impotriva racelilor...am facut si eu cand eram mica si stiu ca nu am avut probleme multa vreme.
Nu stiu ce varsta aveam...am fost la medic sa intreb daca nu ar fi bine pt Marc-11 luni dar doctorul a zis ca nu are nici un efect vaccinul asta pt raceli..ci doar pentru gripa.
voi ati facut totusi astfel de vaccin?Este bun?Cum se numeste exact?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by hi_lara

Daca le face la maturitate vor fi forme mult mai severe.

Nu inteleg, daca face acest vaccin si rapelul la 7 ani (asa ni s-a spus noua ca trebuie procedat), nu e de presupus ca s-a imunizat la bolile respective "for ever"? Ca si cum ar fi facut boala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

vin si eu cu o intrebare despre vaccin..
Nu stiu ce inseamna exact vaccinul PRIORIX-poate imi explica cineva

Priorix-ul e un trivaccin impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului.
In schema de vaccinari obligatorii din Romania e prevazut numai vaccinul antirujeolic (ptr. pojar). Restul sint optionale.
De vaccinul impotriva racelilor eu una n-am auzit, dar m-as bucura sa existe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Nu cumva este vorba de Polidin?
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.

Mergi la inceput