constipatie
va rog spuneti-mi ceva bun pt constipatie, nu mai rezistsa merg la baie e un chin..sangerez f mult cred ca de la fisurile anale ies la 2,3 zile si ma chinui o gramada...eu alaptez deci va rog sa luati asta in considerare ,ceva ce ati luat voi poate?daca v-ati confruntat cu asta...
Raspunsuri
Nati spune:
Incearca sa faci suc de morcovi, caise ori pere.
Cum inca nu e sezonul caiselor si perelor, cauta prin magazine caise uscate, deshidratate, ajuta si sub forma asta.
Bea sucul si din restul ce ramane dupa stors mananca vreo 3-4 linguri.
Sucul de prune si el e bun, dar daca il bei pe asta sa stai acasa, nu pleca nicaieri ca nu stii cand te ia.
Oricum sa scapi de constipatie trebui sa ai in alimentatie multa fibra.
Eu de cand ma stiu am fost constipata, de vreo 2 luni de cand beau sucuri facute in casa la juicer am scapat de problema asta.
Succes!
roxanaz spune:
alimente cu fibre: tarate de ovaz si secara, cereale integrale (nu din cele cu zahar sau stiu eu ce alte minuni). fructe uscate - smochine, curmale, caise, prune. ananas crud, legume crude sau cat mai putin preparate.
medicamentele sunt foarte putin indicate pentru constipatie pentru ca 90% dintre ele creeaza dependenta si nici nu sunt indicate in cazul fisurilor anale pre-existente.
Roxana
lulu77 spune:
mai incearca dimineatza pe stomacul gol o lingurutiza miere de albine urmata de un pahar apa, sau iaurt cu 1-2 lingurite taratze de ovaz.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
oanap85 spune:
am incercat cu mierea de albine si pe urma beau lapte crud,dar nu merge ...nati si de unde sa iau eu pere,caise,suc de prune?...ceea ce-mi spune-ti voi daca gasesc la piata costa o gramada...taratea asta unde o gasesc?si cum sa o mananc?
dar medicamente nimic nimic?nici macar naturiste nu sunt bune?
mgabi spune:
Buna.
Pai de constipatie in general suferim multe femei, dar in cazul tau este ceva mai complicat. Iata alte cateva leacuri ieftine care la mine au efect (inca):
- cafea bine indulcita dimineata pe stomacul gol;
- seminte de in - o lingura intr-un pahar cu apa lasate de seara pana dimineata, apoi se beau pe stomacul gol;
- ceai de musetel indulcit cu miere (asta este leac pt. bb-usi)
- tarate inmuiate in apa cu miere.
- prune uscate
si multa relaxare, chiar daca spunem ca nu putem, musai trebuie
multa sanatate
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 am incercat cu mierea de albine si pe urma beau lapte crud,dar nu merge ...nati si de unde sa iau eu pere,caise,suc de prune?...ceea ce-mi spune-ti voi daca gasesc la piata costa o gramada...taratea asta unde o gasesc?si cum sa o mananc? dar medicamente nimic nimic?nici macar naturiste nu sunt bune? |
fructele uscate nu costa deloc o gramada. taratele de ovaz le iei de la plafar sau din supermarket-uri si le pui in apa sau in iaurt simplu, fara arome, lapte praf, etc.
Roxana
lulu77 spune:
taratzele de ovaz le gasesti la plafar/farmacii, ambalate frumos in pungute si costa in jur de 3.5 lei/pungutza.Iti ajung peste 2 saptamani.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Nati spune:
Eu aici pe o punga de 300gr de caise deshidratate am dat 2$, iar sucul de prune e la 1L cam 1,5$(dar pe asta din urma l-am folosit cand eram insarcinata, ca atunci chiar era crima)
Inainte de a incepe sa beau sucuri facute acasa, am incercat un fel de amestecuri de plante de la plafar, se numeste Detoxicolon, ceva de genul asta.
Dar trebui neaparat sa bei 2L de apa pe zi cand ei amestecul asta, e adevarat a functionat, dar atat cat am avut, dupa ce am terminat m-am intors la vesnica poveste cu constipatia, si mai e si scump.
Cum ti-a zis si roxanaz,ia de la plafar si cumpara taratele, sigur are sa te ajute.
Tisina spune:
La mine functioneaza de minune semintele de in, asa cum spune Gabi mai sus.
Dar niste supozitoare cu glicerina ai incercat? Eu stiu ca de-astea mi-a recomandat doctorul dupa ce am nascut si eram "incuiata". Asa iesi mai usor si daca zici ca ai deja rani.