Indemnizatie insotitor copil grad handicap grav
Raspunsuri - Pagina 6
mamaluiana spune:
buna, si la noi a fost la fel...nu ca nu se poate...eu am fost in CIC pana la 3 ani si aveam indemnizatia de la ministerul munci, si indemnizatie de primaria locala pt. copil cu handicap in valoare de 510 ron, cand fetita a facut 3 ani doamna de ministerul munci a spus ca pot sa raman in continuare in CIC pana la 7 ani daca aduc o adeverinta de la primaria locala ca nu iau indemnizatia de la ei(primarie), tot ea "ma invatat" ce sa fac...trecerea indemnizatiei de la primarie pe numele sotului ...cei de la primarie mi-au acordat adeverinta pt. ca eu nu iau indemnizatia de la ei...si alocatia pt. persoane cu handicap a fost trecuta tot pe numele sotului(precizez ca sotul lucreaza si are carte de munca).Deci se poate...indemnizatia de la primarie se vireaza pe cardul sotului, iar indemnizatia de la ministerul munci pe cardul meu.
Legea se poate interpreta ...multe acte dar merita sa luptam pt. copii nostri...510 lei este putin in comparatie cu necesitatile lor, dar de ce sa nu luptam, cu 450 lei indemnizatia de la 3 la 7 ani poti sa cresti si sa platesti ore de kineto, logopedie sau sedinte la camera hiperbara care costa 400 lei o sedinta si trebuie facute minim 30 (30*400).
Multa sanatate!
magdaz_ina spune:
Asa este, e pacat ca sunt judete in care parintii nu sunt informati despre drepturile copilului sau acordarea aceste drepturi este refuzata.
rares - clipe in spirala norocului
mamaluiana spune:
Cred ca alesii nostri nu realizeaza ca o data cu, inaintarea in varsta a copilului cu handicap cresc si cheltuielile. Astfel ca un copil normal pe la 1 an renunta la banalul pampers pe care noi cheltuim destul de mult. Alte cheltuieli cu medicamentatia, recuperarea sint de multe ori peste puterile financiare ale unui biet muncitor. In occident se incearca sa se evite institutionalizarea copiilor cu handicap si se prefera ca sa se plateasca un parinte si acesta sa se ocupe de copil. Bine inteles ca nu fac referire la 100 de euro pe care doar un om fara judecata considera ca poti sa faci altceva decit sa cumperi dulciuri de ei. Indemnizatia ce o primesc mamele sau tatii(dupa caz) nu sant altceva decit o batjocura si ma rog zii si noapte sa le-o dam celor care au propus o astfel de suma pentru un copil.
Ca de incheiere, sint sotul ...useritei si DA... beneficiez de indemnizatie. Asa ca nu va lasati la mana statului sa a functionarilor, fiindca e indemnizatia asta e o firmitura de la masa bogatilor...dar e a copiilor nostri!
magdaz_ina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamaluiana Indemnizatia [...] ma rog zii si noapte sa le-o dam celor care au propus o astfel de suma pentru un copil. |
Sigur ca este foarte dura aceasta exprimare dar adevarul este ca pana nu te aflii in situatia respectiva nu intelegi implicatiile ei.
rares - clipe in spirala norocului