gesturi necontrolate ale mainilor

gesturi necontrolate ale mainilor | Autor: Angie.C

Link direct la acest mesaj

Mamici, imi puteti spune pana la ce varsta bebelusii vostri au avut gesticulatii necontrolate ale mainilor?
Al meu are acum 10 luni si o sapt si inca isi mai ridica bratele la nivelul pieptului, le intinde in fata si isi misca mainile ca si cum ar face exercitii pentru incheieturi. Face asa cand este foarte entuziasmat sau cand se enerveaza. Eu i-am zis si medicului pediatru, dar nu ne-a dat prea multa atentie..a zis ca are copilul toane si sa-l las in pace.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Este perfect normal, copilul isi descopera corpul si modul cum il poate folosi - "exercitiile" astea fac parte din procesul de cunoastere si din felul in care incearca sa exprime ceva.
Am vazut copii care atunci cand se bucurau ii apuca tremuratul -asa isi aratau ei sentimentele.
Este o etapa si vor urma si altele uimitoare si atat de diferite de la copil la copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Fetita mea cea mica are 9 luni si o saptamana si face exact asa cum povestesti tu, parca face exercitii pentru incheieturi. E atat de haioasa... Sincer, si eu incepusem sa-mi fac griji, dar medicul de familie mi-a zis ca e ok. Sper ca are dreptate si cu timpul piticuta nu va mai gesticula chiar asa.

Mergi la inceput