Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (55)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

Chiar imi povestea ieri o cunostinta ce a nascut anul trecut, ca ea a facut epidurala, dar din cauza ca era de peste 24 ore in travaliu si nu mai putea respita bine. Dupa epidurala totul a decurs repede. Nici ea n-a avut efecte secundare, dar un pic umflata dupa. Ideea e ca desi ea n-a vrut epidurala, circumstantele au adus-o aici. Important e sa nu plecam cu o idee de-acasa si sa ramanem fixate pe ea, ci sa fim pregatite, asa cum zice si Krissy, pentru orice posibilitate care poate aparea la un moment dat.

Krissy
, tu parca pleci vineri in tara, sau am retinut eu gresit? Esti o curajoasa, iti doresc sa vii cu bine inapoi si sa nu fie prea obositoare pt. tine calatoria. Eu nu stiu daca reusesc sa intru maine, de-aia-ti scriu acum.

lulusor77 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

scriu cu rosu ce vreau sa zic doar ca sa sara in ochi

- sunt totalmente PRO-epidurala: din experienta primei nasteri, epidurala mi-a luat durerile cu mana, in timp ce am ramas constienta si in stare sa controlez impinsul - asta e una din fricile mele, ca NU voi mai fi constienta de contractii si de momentul cand trebuie sa imping. Marele beneficiu la mine a fost (detaliat in povestea nasterii Sophiei) ca m-a relaxat si m-a ajutat sa ma dilatez, ceea ce nu reusisem cu doza marita de oxitocina si ore intregi de travaliu. Cred ca am ajuns intr-o ora jumate dupa epidurala de la dilatatie stagnata la 5, la 10, ceea ce a uimit si medicul. - nu vreau sa te contrazic, totusi, din ceea ce stiu eu, dilatatia e grea/dificila/inceata pana la 4-5 cm, dupa aceea merge mult mai repede
- nu am avut nici un efect secundar, care putea fi: scadere de tensiune, great/voma, durere de cap, durere de spate in locul insertiei cateterului, imposibilitate de urinare si retentie de apa. Am fost doar f putin "umflata" dupa nastere la fata, dar a trecut repede (imi puteam scoate verigheta de pe deget si nu aveam urma de la sosete la picioare, ca sa iti dau cateva repere). Tensiunea e oricum monitorizata permanent si esti cu perfuzie - in Romania? pe mine tot travaliu nici macar nu v-a vazut un doctor, in care se poate introduce prompt medicatie de reglare, daca e cazul. Durerea de cap am inteles ca e data de pierderea de lichid din coloana in locul punctiei, deci depinde de aplicarea fina a acului. Dar asta cica e extrem de rar la epidurala, ca acele in ziua noastra sunt extrem de fine. De imposibilitate de urinare/defecatie te urmareste de asemenea indeaproape, vine cu tine la baie sa se convinga ca merge treaba - repet: in Romania????, daca nu pune sonda - pai e unul din motivele sa fug de cezariana ... ce fac? risc sa ajung tot acolo? si iti da laxativ (nu a fost cazul meu).
Mentionez ca Sophia nu a suferit nici ea nici un efect secundar evident, a luat Apgar 9 (zece nu se prea da aici).
Acuma asta e experienta mea particulara, nu neaparat e repetabila si a doua oara, si ca orice interventie are riscuri si avantaje care trebuie cantarite de la individ la individ si de la o mentalitate si prejudecata la alta. CORECT!!!!!!

Mamaaa, doamna profesoara, ce mi-ati facut lucrarea varza cu pixu' rosu. Sper sa ma treceti clasa totusi. Lasand gluma la o parte, mai adaug o clarificare la clarificare, dupa care plec si eu acasa: e drept ca greul e pana la 4 cm, cand incepe faza activa si cica mai rapida a nasterii, dar conform cirumstantelor mele socoteala trebuia sa fie altfel: eram dilatata 2 cm deja de 3 saptamani; eram de 12 ore in travaliu cu doza de oxitocina marita din ora in ora, si nu am mai progresat decat 2cm in timpul asta; dupa epidurala facuta pe la 10 pm, doctorul s-a dus sa se culce intr-o rezerva, ca a zic ca nasc pe la 4-5 dimineata. Cand colo in jur de 11.30 pm se sperie asistenta care ma verifica din nou ca i-am zis ca simt o nevoie imperioasa de a impinge si cand se uita eram complet dilatata. Asadar nu e regula si nu e standard, dar in cazul meu epidurala clar a fost benefica si bine-venita.

Nu ar trebui sa-ti piezi total controlul cu epidurala, ci doar durerea. Contractiile le simti insa diferit, ca o presiune, nu ca un cutit. Aia e rahianestezie, practicata cred mai ales la cezariana, cand esti complet "nesimtita" de la brau in jos.

Sonda ti-o pune o data daca nu poti face, pana trece efectul epiduralei, nu stai cu ea ca la cezariana.

Cat despre diferentele de monitorizarea, apai aia nu cunosc, dar am precizat ca zic cum a fost in conjuctura mea.

Cristina, multumesc de clarificare, am inteles. Stiu ca de obicei nastere naturala dupa cezariana e mai cu cantec si cu mai multe precautii. Plus bebe e bebeloi - nastere usoara si sanatosi sa fiti amandoi!

Raluca, saru-mana de urare, da, eu plecam pe drumuri. Numa' maine nu-i poimaine, ca vineri decolam.

Noapte buna,

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 28+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns squirrel spune:

Buma fetelor,

Pe langa fatuca aceea roz mie imi mai apare in stanga alta cu cantecul' abdomen plat pentru totdeauna' . Evident ca va dura ceva chiar dupa nastere pana sa ajung acolo.

Eu azi am fost la spital pentru Rhogam si cica poate dura si 6 ore pana imi proceseaza sangele si ma vor chema ei . Astept deja de 5 ore jumate. O groaza de hartogarii si aici.

Din experienta mea ce pot zice, prima nastere a fost in dureri suportabile, mai intense nitel ca la ciclu, usor de suportat si am zis ca asa sa tot nasti. La a doua m-au indus, durerile mai frecvente si mult mai intense, deja la 7 cm dilatatie ma gandeam ce voi face mai incolo la 10. A avut DD grija si in 5 min m-am dilatat complet. Acuma ma vor induce din nou daca nu cumva se hotaraste BB sa vina mai repede. Nu am de unde sti cat de intense vor fi contractiile de data aceasta dar voi ramane cum a zis si doc. 'open-minded' si vad la momentul respectiv.

Restul am uitat
Sanatate maxima

Ps- mi se pare mie sau Babyblue nu a semnat azi condica? caldura asta ma bate in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristelle25 spune:

Offf am scris un mesaj si am inchis pagina din greseala ...nici nu am apucat sa o salvez...
WOW.. 2800 ..ce bebe grasunel e Patrick..Dar nu e neaparat sa creasca asa mult pana la sfarsit...Si eu am crezut la penultima ecografie ca bebe va avea la 32 de sapt 3 kg dupa cum evoluase de la 370 la 770 la 1500 ( asta din 4 in 4 saptamani) dar a avut 2200 la ultima..Acum sa vedem maine ca avem ecografie cat o fi..
Vroiam sa va intreb cam cand trebuie sa imi fac griji ca bebe nu se intoarce?
Chiar Babyblue pe unde umbli? Totul bine?
Anamaria? Felicitari pentru examene..eu trebuie sa sar peste aceasta sesiune si o sa ma iau de ele in toamna ..odata cu bebe mic si botez si drumuriofff dar o sa treaca ..nu stiu cum faci tu sa inveti ....Te admir!!
Raluca/Lulusor am citit ca nu te simti bine...ce se intampla?
Si eu sunt pentru naturala fara epidurala (asta daca nu mi se dau planurile peste cap de eventuale complicatii)si asta pentru ca mi-e frica de ace si cutite plus si efectele lor adverse..M-am obisnuit cu ideea ca o sa ma rup , o sa ma doara, important sa fie bebe sanatos...Oricum sunt de acord ca trebuie sa ramanem deschise in optiuni...
Sunt fericita ca mie nu-mi apare nici o tipa in chiloti roz ca altfel as lua-o razna....

Pup burticile!!!

33+ cu Vlad Rafael

Mergi la inceput

Update semnatura

34+ cu Vlad Rafael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulusor77 spune:

'Neata fetele!
Astazi nu stau la cafea cu voi, ca fug repede la testul de glucoza. Cele care l-ati facut, la cate saptamani l-ati facut? Eu am citit ca se face intre sapt 26-28, dar pe mine m-a chemat dupa sapt. 28.
Imediat dupa test avem si morfologia de trim 3., abia astept.

cristelle, felicitari pt. 34 sapt.!!! eu ma simt bine, merci de intrebare , doar ca nu pot sa dorm noaptea. Azi noapte am dormit doar 2 ore, iar acum sunt distrusa ca nu pot bea cafea pana dupa test. Sper sa nimeresc usa cabinetului. Noroc ca nu trebuie sa conduc pana acolo, ca n-as fi in stare. Dar in rest sunt chiar ok, o contractie ici-colo si-atata tot. Si de ceva zile sunt cazuta in butoiul cu melancolie, da'-mi trece mie.

Va pe toate si va urez o zi superba!

lulusor77 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

neata
Cristelle felicitari pentru schimbarea saptamanii
Lulusor bafta la testul de glucoza , sa scapi repede !
va astept la cafeluta , eu sunt cam zombi , de ceva vreme adorm foarte greu noaptea si tarziu 1-2 si la 6 deschid ochii si trag de mine sa mai stau in pat
Sa avem o zi frumoasa , plina de vesti bune

27+ Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corry_28 spune:

Cristelle, dar ce mari sunteti si voi
Lulusor, te asteptam cu vesti bune. Succes

O zi frumoasa

27+cu "Mugurel" si "Strugurel"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corry_28

Cristelle, dar ce mari sunteti si voi
Lulusor, te asteptam cu vesti bune. Succes

O zi frumoasa

27+cu "Mugurel" si "Strugurel"

Da suntem mari , am intrat de marti dupa masuratori in saptamana 35 dupa UM am intrat deja de vineri Mie nu imi vine sa cred ca am ajuns aici si ca mai e putin..sunt un pic cu capul in nori
In loc sa ma panichez ,incerc sa ma relaxez cat mai mult.. viteza mea in ultima perioada este extremely slow...Dat fiind aceasta parca vad ca ma trezesc in ziua "facerii" fara bagaj facut ...oricum nu imi trebuiesc prea multe aici ..sunt o norocoasa..
Lulusor/Raluca succes la test!!

34+ cu Vlad Rafael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Neata

Lulusor eu am facut testul in saptamana 27. Iti tin pumnii sa iasa bine
Alexia multumim pentru cafea
Cristi felicitari pt grasunel
Anamaria iti doresc bafta la examen
Referitor la epidurala inca nu m-am documentat pt ca de abia saptamana viitoare voi afla daca pot naste natural sau cu cezariana. Eu inca mai sper sa-mi dispara chistul vaginal ca sa pot naste natural.
Mamutz daca te va controla pt prima oara pe masa saptamana viitoare pt analiza secretiilor e posibil sa sangerezi putin. Asa a patit verisoara mea care a fost acum vreo 2 saptamani si era gravida in 33 saptamani. I-a explicat doctorul ca e ceva normal in unele cazuri.
Referitor la carucioarele cu landou am tras concluzia ca aproape toate mamicile care au deja un copil nu au avut sau cele care au avut nu l-au folosit pt ca nu au stat copiii in el, asa ca am luat decizia sa nu iau nici eu landou sau sa iau un sistem la care sa poata fi atasat ulterior.

Mergi la inceput