Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (55)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

salutare si de la noi

rapandula asts cu chiloti ei roz ma scoate din minti de cate ori intru pe formu

sunt cu vreo 2 capito;le in urma nu reusesc sa recuperez nu stiu ce am ca nu am chef de nimic si sunt continuu un car de nervi ...probabil e si faptul ca e a doua sapt de cand sunt acasa si am inceput sa tampesc ca nu mai stiu ce sa fac dar nici nu am rabdare sa fac nimic
in rest toate bune si frumoase azi am primit leaganul, setul de biberoane am pus si cateva poze cu ele

va pup si incerc sa recuperez macar azi un pic

29+



2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13
nu spun nici ca voi face, nici ca nu, uite ca ziceam ca 200% voi naste natural si acum iau in calcul si cezariana.
No' daca la nastere naturala poti apela optional la anestezie, cu riscurile pe care ti le asumi, la cezariana ce sa mai zic, ca e de musai... Deci acolo din start trebuie sa iti asumi si riscurile medicale si efectele secundare, nu?! Eu una nu vad chestia asta a fi numai alba sau neagra - exista si in between - nastere naturala cu calmante si/sau anestezie daca nu se mai poate, iar suportabilitatea e din nou o chestie foooarte particulara... In ziua de astazi sunt atatea optiuni, important e sa luam decizii in cunoastinta de cauza si cu care suntem fiecare comfortabile. In plus, cum am mai spus, fiecare nastere e asa un eveniment unic, irepetabil si imprevizibil, incat de multe ori socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, de aia eu plec la "razboi" cu planul A, B si C si in paza lui D-zeu.

Betty, bine ca esti bine, asta-i stilul aici, n-ai ce-i face. Si zici ca nu ti-a luat secretie pt strep B? Da' cand a zis?

Cristina/sdcristian, bravo pt bebe grasan! Scuza-mi indiscretia, da' de ce nu te lasa doctorul sa nasti natural?

Sa nu ma bateti, dar o sa imi mai exprim o parere personala vis-a-vis de recomandarea cezarienei cu asa usurinta, cand nu e o conditie medicala care s-o impuna, procedura care cum o dai e tot o interventie chirurgicala f invaziva. Eu zic ca de vina sunt 2 chestii: 1)comoditatea medicului, ca cezariana e de obicei programata cand ii convine lui, e relativ rapida, fata de un travaliu care poate dura ore lungi, si care il poate solicita noaptea si in weekend. 2)costul financiar mai ridicat, dat fiind ca e interventie chirurgicala, si implica obligatoriu anestezistul, etc. Cine opteaza personal si din convingere e una, si nu judec deloc pe nimeni, dar cand medicul dicteaza sau sugereaza activ procedura din interes pur personal, ma deranjeaza ca mentalitate, etica si atitudine.

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 27+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

krissy, total de acord cu ce ai scris despre ceza


sterp B se ia intre 35 si 36 de sapt, deci data viitoare

Mama de Ana si 33+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Buna seara burticute!
Vedeti ca incet incet ajungeti toate la vorba mea cu tampita asta cu pantalonii roz! si poate nu tampita in sine ma deranjeaza, ci mesajul cu slabitul si faptul ca apare incontinuu in fine...
Felicit si eu bb grasunel si miscacios tare de Sdcristian! Si Liz tot asha face...da e tare pudica...de cate ori iau aparatul...e asha o liniste, de zici ca e cel mai cuminte copil!
Betty, nu fi suparata! Bine ca bebe e bine!
Ana Maria, sper ca a fost ok examenul si acum esti in pat sa iti revii dupa statul pe scaun de lemn! Si eu am fost la o prietena si am stat la o barfa la bucatarie vre-o 2 ore si ceva...pe scaun de lemn! Cand m-am ridicat direct la tine m-am gandit!!
Rammy, incearca sa te bucuri de putinul timp care a mai ramas! Plimba-te, citeste...gandeste-te cat timp mai e pana o vei putea face iar in liniste! Si lucrusoarele sunt superbe!!
Cat despre discutia cu epi/ceza/natural etc...eu sper sa mi se faca epi, asta daca totul e in regula si chiar nu mai suport, cum zicea si Krissy. NU sunt mama eroina, prefer sa elimin din dureri daca totul este in regula! daca nu se poate, nu se poate! De ceza in schimb imi e frica!
Am implinit si noi azi 32 de saptamani, deci mai sunt 7 cred ca sapt asta maxim viitoare o sa incep sa fac si sue gentutele. La scoala mamei ne-a spus sa avem 2 gentute daca se poate. una cu ce ne trebuie in travaliu + prima zi, si inca una cu ce ne trebuie dupa aia, pe care sa o aduca sotul la salon direct!
Azi am luat si eu ser fiziologic de la mega image cu 11 lei 30 de fiole. Mi s-a parut destul de ok.

Gata...fug la poza saptamanala si dupa aia nani
Va pup pe toate toate!!!!

32+ cu
Eliza Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

krissy eu deja am o cezariana, de la carol, si conditia sa ma lase acum natural era bebe de maxim 3,5 kg, ca sa nu fosrtam uterul

cum asta deja are dimensiunea capului de 36 saptamani si 4 zile... ghinion pt mine, nu se va putea, ca in perioada asta cresc bebeii cel mai tare, cateva sute de grame pe saptamana, si devine riscant. ca la naturala dupa cezariana nu se poate da oxitocina, epidurala... trebuie sa fie travaliu spontan.

si a zis canu ma lasa peste 38 de saptamani ca daca e bebele mare riscul de rupere a uterului e prea mare sa ni-l asumam

mama de Carol (29.12.2008) si 32+ cu Patrick
blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

scriu cu rosu ce vreau sa zic doar ca sa sara in ochi


- sunt totalmente PRO-epidurala: din experienta primei nasteri, epidurala mi-a luat durerile cu mana, in timp ce am ramas constienta si in stare sa controlez impinsul - asta e una din fricile mele, ca NU voi mai fi constienta de contractii si de momentul cand trebuie sa imping. Marele beneficiu la mine a fost (detaliat in povestea nasterii Sophiei) ca m-a relaxat si m-a ajutat sa ma dilatez, ceea ce nu reusisem cu doza marita de oxitocina si ore intregi de travaliu. Cred ca am ajuns intr-o ora jumate dupa epidurala de la dilatatie stagnata la 5, la 10, ceea ce a uimit si medicul. - nu vreau sa te contrazic, totusi, din ceea ce stiu eu, dilatatia e grea/dificila/inceata pana la 4-5 cm, dupa aceea merge mult mai repede
- nu am avut nici un efect secundar, care putea fi: scadere de tensiune, great/voma, durere de cap, durere de spate in locul insertiei cateterului, imposibilitate de urinare si retentie de apa. Am fost doar f putin "umflata" dupa nastere la fata, dar a trecut repede (imi puteam scoate verigheta de pe deget si nu aveam urma de la sosete la picioare, ca sa iti dau cateva repere). Tensiunea e oricum monitorizata permanent si esti cu perfuzie - in Romania? pe mine tot travaliu nici macar nu v-a vazut un doctor, in care se poate introduce prompt medicatie de reglare, daca e cazul. Durerea de cap am inteles ca e data de pierderea de lichid din coloana in locul punctiei, deci depinde de aplicarea fina a acului. Dar asta cica e extrem de rar la epidurala, ca acele in ziua noastra sunt extrem de fine. De imposibilitate de urinare/defecatie te urmareste de asemenea indeaproape, vine cu tine la baie sa se convinga ca merge treaba - repet: in Romania????, daca nu pune sonda - pai e unul din motivele sa fug de cezariana ... ce fac? risc sa ajung tot acolo? si iti da laxativ (nu a fost cazul meu).
Mentionez ca Sophia nu a suferit nici ea nici un efect secundar evident, a luat Apgar 9 (zece nu se prea da aici).
Acuma asta e experienta mea particulara, nu neaparat e repetabila si a doua oara, si ca orice interventie are riscuri si avantaje care trebuie cantarite de la individ la individ si de la o mentalitate si prejudecata la alta. CORECT!!!!!!

problema mea - una din ele - este ca am obosit de atata cantarit


so, in alta ordine de idei, dupa 2 no-spa contractiile continua, ma doare spatele tare rau, ma duc sa mai iau unul si sa incerc sa dorm un pic. dar MOOOOOOOOOOOOR de cald ... am niste bufeuri groaznice ...

gasca, n buna tuturor

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel

Mamici din Iasi


Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Sdcristian, nu cred ca se referea la tine krissy...vorbea in general


Babylicious...felicitari pt sapt implinite


eu am luat mai putine kg in sarcina asta dar am pornit cu mai multe decat cu Ana, deci degeaba am luat 11 kg pana acum daca o sa trebuiasca sa dau tot atata

Mama de Ana si 33+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

Sdcristian, nu cred ca se referea la tine krissy...vorbea in general


Babylicious...felicitari pt sapt implinite


eu am luat mai putine kg in sarcina asta dar am pornit cu mai multe decat cu Ana, deci degeaba am luat 11 kg pana acum daca o sa trebuiasca sa dau tot atata

Mama de Ana si 33+

Fashion


pai m-a intrebatde ce cezariana si i-am zis

desi eu sincer mor cand ma gandesc la ea, am mai zis ca pt mine a fost o operatie cumplita.

mama de Carol (29.12.2008) si 32+ cu Patrick
blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

n-am vazut intrebarea ei doar parereas ei vs cezariana.

Mama de Ana si 33+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

offffffff ma zapacit tanti asta corpolenta in chiloti roz, cum schimb pagina cum apare....

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006


Mergi la inceput