Strugurasi de Sept -Oct 2011 (62)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi
hai ca esti simpatica! stiulbucaiala asta e ca si cum ai da cu mana prin cada cu apa ...ca sa gasesc un termen de comparatie .

Oana 22+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!


adevarul e ca nu aveam un cuvant pentru actiunea asta..... notat la dictionar ! :))

Lori 26+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

Eu stiulbucaieli simteam prima data. Acum e mai puternic.
Eu cat am alaptat nu am avut probleme, nu mi s.au crapat sfarcurile niciodata. Sper sa fiu tot la fel de norocoasa si acum. Dar dupa mi s-au desumflat sanii ca niste baloane. Am trecut de la cupa C mare la D apoi la B. Acum am iar D..macar daca ar ramane asa..

20+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

fetelor ce vorbiti voi aici cu jupitul sanilor aoleu............ !!!!!!nu mai stiu de la ce m-am luat.. parca tot pe aici se vorbea despre rani la sani, sau am citit undeva despre alaptare si mastita si ca iti taie sfarcule etc etc horrorr.... dar am visat acu vreo luna cred intr-o noapte ca parca m-am apucat de san si se desfacea sfarcul un doua si vedeam carne vie inauntru, si eram cel mai terorizata de faptul ca nu ma durea.............. !! Doamne ce cosmar am mai avut atunci....... asa ca m-a luat iar cu tremurici cand am citit ce povestiti voi aici cu jupitul sanilor si rani si ................. tre sa fie o durere groaznica!!

poate daca tot s-a pornit subiectul acesta ne interesam mai bine despre mastite si alte probleme frecvente ale sanilor, adica ce e de evitat, la ce trebuie sa fim atente etc ... eu una sunt total dezinformata!! poate mana de mana adunam ceva informatii care sa ne fie de folos atunci cand o sa ajungem la alaptat..

Lori 26+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

eu stiulbucaiala asta o simt cand stau jos in special . la munca ma stiulbucaie fiica-mea

Oana 22+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lore , eu nici nu vreau sa ma gandesc la mastite ...o sa ne mulgem si rezolvam treaba . Orice mamica tre sa aiba o pompa de san fie ea manuala fie electrica. Eu am zis ca o sa caut sa imprumut una ; asta pana se formeaza sanul ca sa nu mai am probleme.

Oana 22+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

loredana nu trebuie sa te sperii asa de tare.
eu pot sa iti spun un lucru despre alaptat si anume ca la mine nu a fost cum vezi la teveu, vai ce moment sublim. pt mine a fost greu, o lupta. m-am zbatut mult, am tras de tzatze la greu, dar.. am reusit sa alaptez 8 luni, m-am muls cu mana ptr ca nicio pompa (si am avut de toate felurile, si elecrtica si manuala) nu reusea sa scoata ce scoteam eu cu mana. pe copil l-am pus la san destul de putin, decat la un san reuseam, cel care avea sfarcul format. la 5 luni a refuzat categoric sa mai ia sanul.
de multe ori imi puneam in cap "gata, de azi, numai san, oricat de greu este, il pun la san". dar el plangea , se zbatea, ramanea flamand.. nu am putut sa rezist prea mult in conditiile astea. lapte am avut o gramada, ca la icil. asa ca am dat si eu cum am putut.
am avut o nebunie, eram atat de convinsa ca trebuie sa ii dau laptele meu, indiferent cum, incat pana la urma am reusit
acum nu stiu daca voi mai face la fel, poate o sa fiu mai calma, adica asa sper.

ha haaa lali si la mine, la frig, se asunde sfarcul si mai tare

[]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefy13 spune:

Hayat - in leg amniocenteza.
Eu am facut amniocenteza fara anestezie, totul monitorizat ecografic, a fost ca si cum ti s-ar face o injectie. Apoi 5 zile am luat Partusisten 5mg si recomandarea de a nu face efort. Am fost monitorizata imediat dupa amniocenteza si a 2 zi la aparatul pt contractii(nu am avut nici atunci si nici pana acum).
Eu nu am avut nici o problema dupa....totul a fost absolut normal.
La o saptamana dupa am plecat in Romania.
Noi am ales sa facem amnio pt ca e testul care iti da niste rezultate bazate pe ceva concret si nu rezultate statistice.


Incearca sa stai cat mai mult timp intinsa in pat si sa te odihnesti.


+23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Buna tuturor

Noi am fost la medic, bebe e bine, crestem. Am pus si carut la semnatura... de acum rabdare inca 4 sapt pana la urmatorul control

Vad ca vorbiti despre alaptat respectiv ragade si alte probleme... Cine sustine ca alaptatul e asa.... ca o plimbare in parc ori a fost extrem de norocos ori vorbeste din carti. Putine mamici care au alaptat cunosc sa spuna ca e usor... marea majoritate au avut probleme de tipul ragade, sani tari si durerosi, mastite, furia laptelui... etc. Nu mai spun ca atunci cand ai impresia ca totul incepe sa functioneze intra piticutul in "greva foamei"si plange numai cand vede sanul de-ti smulti parul din cap.
Experienta mea de alaptat e una de normala zic eu... adica nici nu am ajuns la abcese/operatii/ etc. nici nu am pus copilul in prima zi la san si lucrurile sa fi mers ca pe roate... Ma asteptam sa fie grelut... uneori a fost mai greu decat ma asteptam , alteori alaptatul ne-a salvat la greu... si cum la fiecare "greu"ne salva eram extrem de fericita ca alaptez.
aici am scris cate ceva din experienta noasta


Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darisa spune:

Hello fetele,

Intra-devar e complicat cu alaptatul, in spital am reusit sa scap de furia laptelui, de cand ma stiu am fost sfarcoasa (nu puteam sa port nimik fara sutien ca se vedea de la o posta), copilul a fost mare la nastere si a supt foarte bine ca avea de unde sa apuce.
In schimb am facut la vreo cateva saptamani dupa nastere niste complicatii, am facut niste noduli foarte durerosi la san din cauza ca aveam f mult lapte. Chiar daca ma mulgeam, si cu pompe si cu mana nu reuseam sa fac nodulii aia durerosi sa dispara. Plangeam noptile la dush masandu-ma, puneam comprese, mulgeam, masam,alaptam... eram varza, am ajuns la spital in cele din urma sa ma mulga o moasa profesionista, mai mari dureri ca alea nu am suportat veci, parca imi facea in carne vie...pur si simplu aveam frisoane de durere. Dar nu m-am lasat, am pus copilul la san non stop, am reusit in cele din urma dupa vreo 3 zile si 3 nopti de chin si l-am alaptat pana la 1 an.
seidana, tu intrebai de avent, eu din acelea am avut si am fost f multumita de ele. Alex si acum bea din ele, inca nu vrea sa renunte de biberon, am zis ca il las pana la 3 ani (deci mai are 1 luna si un pic) ca tare ii mai place laptele praf.
Am cumparat doar 2 sticle, una mare si una mica, si tetine crecd ca doar 3. S-au pastrat foarte bine.


Enjoying my second journey

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

uau... adevarate povesti de succes... pana acum am intalnit cateva mamici care au abandonat procesul alaptarii cu multa descurajare sau cu o lejeritate care ascunde de fapt o lipsa de vointa si credeam ca e sunt doua variante - totul sau nimic, dar observ incet incet ca exista povesti de succes, bv mamici. si eu imi doresc mult sa alatez, si cum ziceai si tu darisa si eu sunt o sfarcoasa de fel - doctorita zice ca am tite bune de alaptat. sper sa nu fiu fricoasa daca o fi sa intampin si eu probleme. :) faptul ca stii ca au mai trecut si alte mame prin asta ajuta sigur.

Lori 26+ fericita cu Mara

Mergi la inceput