Cere lucruri care sunt cu mult peste varsta lui
Raspunsuri - Pagina 22
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giulia71 Eu nu-nteleg, cum poti sa tragi concluzii bazate pe un tipar care nu se potriveste tuturor??? uneori gandesc prea mult.... |
Giulia, tiparul este un anumit tip de atitudine a parintelui, atitudine care se ghiceste cu usurinta din randurile tale (iar atitudinea nu e neaparat sa fie afisata ostil, un copil o poate simti cu usurinta chiar daca ea e mascata).
Si, da, tiparul asta nu se potriveste tuturor.
Copilului tau nu i se potriveste in mod sigur.
Imi pare rau daca te-ai suparat.
Si eu m-am suparat ca am scris atata aici (nu numai eu, si ceilalti) si nu te-am clintit cu nici macar 1 milimetru, esti la fel de convinsa ca baietelul are hachite care nu merita altceva decat zeflemea (chiar daca poate numai pe DC).
giulia71 spune:
Da Denizel, sunt convinsa ca la 11 ani nu-i trebuie iphone. Sunt convinsa de asta.
Mutumesc ca te-ai oprit asupra subiectului meu si multumesc si celor care mi-au scris, fie pro sau contra.
uneori gandesc prea mult....
denizel spune:
citat din mesajul lui giulia71 Da Denizel, sunt convinsa ca la 11 ani nu-i trebuie iphone. Sunt convinsa de asta. Mutumesc ca te-ai oprit asupra subiectului meu si multumesc si celor care mi-au scris, fie pro sau contra. uneori gandesc prea mult.... |
ooooof!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu-i vorba de iphone!!!!!!!, da=l naibii de iphone... Putea sa fie si o punga de pufuleti, presupun ca iphone-ul nu e singura chestie pe care te-ai blocat in astia 11 ani.
E vorba de tine in "conflictul" asta cu baietelul, numai de tine!!
Ce crezi tu ca e bine pentru el, ce crezi tu ca i se potriveste, de ce crezi tu ca e nemultumit, cand crezi tu ca el trebuie sa fie multumit samd.
Iar chestia asta e cu atat mai evidenta cu cat iti schimbi tot timpul discursul (ba ca nu-s bani, ba ca nu are grija de lucruri, ba ca au fost evenimente care v-au determinat sa cumparati doar chestii ieftine), pentru ca la final sa ajungi de unde ai plecat acum doua saptamani: nu-i pentru varsta lui!!! Cu toate ca nu ai nicio explicatie satisfacatoare cu care sa sustii asta, in afara de motivul "fiindca asa cred io, na!!"
Marina spune:
Denizel, Giulia a mentionat de cateva ori ca baiatul ei isi doreste iphone sa se laude in fata colegilor. Ei in cazul asta cred ca decizia ei de a nu-i lua e corecta.
Daca isi motiva dorinta cu tehnologia, utilitatea etc etc eram 100% de partea ta, nu conteaza ca are 11 ani , la 11 ani e perfect capabil sa-l utilizeze, si daca ti-l permiti, stabilesti limitele nu vad care e problema. In cazul asta ar fi acceptat dealul cu ti-l iau de Craciun.
Copilul nu-si doreste neaparat iPhone, ci un instrument care sa-l scoata in evidenta, asa ca achizitionarea unui iPhone in situatia de fata mi se pare o greseala.
Giulia imi cer scuze ca intreb, nu-mi raspunde daca nu vrei sau da-mi un link daca exista un subiect....cum adica baiatul tau a ajuns la terapie datorita presiunii scolii?
PS: nu stiu daca e bine neaparat dar i-as explica copilului fix ce am in cap si de ce consider ca nu tb sa-i iau iphone in acest caz particular
giulia71 spune:
Marina, nu-i nici un secret linkul, nu prea ma pricep la cautat, insa este tot aici la Psihologie.
Eu nu am vrut sa bat apa in piua, motivul principal e ca vrea sa se laude la scoala. Il cunosc.
La terapie ni s-a spus exact acelasi lucru: sa nu-i cumparam lucruri foarte scumpe cu care sa iasa in evidenta, pentru ca are tendinta asta de a se lauda, de a fi diferit.
Mai mult decat atat, fiind singurul copil al familiei, alintat , adorat de toata lumea, in timp el s-a considerat cumva superior din punctul asta de vedere.
Oriunde nu i se facea pe plac, cadea in extrema cealalta, se victimiza, ceea ce nu era bine pentru el, nici acum, nici mai tarziu.
Lectia data de psiholog a fost aducerea cu picioarele pe pamant, noi ii spunem "sa coboare dupa scena" si "aducerea" la rand cu ceilalti colegi.
de cand aplicam tehnica asta, nu se mai crizeaza la note mici, nu se mai da cu curu de pamant in clasa a V-a cand i se cer lucruri suplimentare,samd , cumva se simte ca si ceilalti. Dna diriginta mi-a spus la ultima sedinta ca s-a integrat extraordinar.
Asta este motivul pentru care nu doresc sa-i iau iphone, nu acum.
Sper ca m-am facut inteleasa si va rog sa nu-mi rastalmaciti cuvintele. Sunt lucruri dureroase expuse aici pentru mine ca mama.
Si nu in ultimul rand, niciodata nu mi-am luat copilul in zeflemea, niciodata!
uneori gandesc prea mult....
denizel spune:
Marina, inteleg, da, copilul vrea (si) sa iasa in evidenta cu iphone-ul ala.
Sunt convinsa ca nu e numai asta. Ar trebui sa vedem ce are de spus si copilul.
Giulia, copilul vrea sa iasa in evidenta cu iphone sau alte chestii, fiindca are ceva nevoi neimplinite!! Nevoi, nu dorinte!!!
Da, se poate sa fie genul care mai mult ca altii vrea sa fie in centrul atentiei, dar la el sunt si nevoi neimplinite.
Si imi validezi teoria, iar, atata timp cat spui ca:
Mai mult decat atat, fiind singurul copil al familiei, alintat , adorat de toata lumea, in timp el s-a considerat cumva superior din punctul asta de vedere. |
noi ii spunem "sa coboare dupa scena" si "aducerea" la rand cu ceilalti colegi. |
Tu, tatal si psiholoaga aia il indesati intr-un tipar pe care l-ati hotarat voi pentru el si care, in timp, credeti voi ca il va aduce in stadiul in care sa nu va mai faca atatea "probleme".
Il vreti un individ sters, care sa stea multumit in banca lui, cu dorinte care sa corespunda cu ale voastre, cu valori care sa nu cumva se se indeparteze de ale voastre etc.
Mie una mi se rupe inima cand aud de "ciopliri" din astea in sufletul si personalitatea unui copil :(.
Cum sa ceri unui copil sa vrea sa nu fie cu nimic diferit fata de altii?????
Asta e mutilare, e calcat in picioare, e anihilare...
Cred ca daca mi-ar spune parintii mei "da-te jos de pe scena, draga, si nu te mai crede mai grozava ca altii" as fi tare nefericita...
Daca nici pentru parintii mei nu-s cea mai grozava din lume, e grav...
Iar a fi cel mai grozav in ochii parintilor nu inseamna ca ei ma lasa sa traiesc in minciuna, ci ca exista (cel putin ;p) cineva pe lumea asta care ma iubeste foarte mult.
Iar asta e o chestie care imi da aripi, care ma motiveaza sa vreau sa dau aripi si altora etc.
Oricine are aripi atunci cand e iubit foarte mult.
Stiu ca suna ieftin, dar asa e...
denizel spune:
citat din mesajul lui giulia71 de cand aplicam tehnica asta, nu se mai crizeaza la note mici, nu se mai da cu curu de pamant in clasa a V-a cand i se cer lucruri suplimentare,samd , cumva se simte ca si ceilalti. Dna diriginta mi-a spus la ultima sedinta ca s-a integrat extraordinar. |
Asta inseamna ca ati reusit sa-l convingeti ca e un individ neinsemnat, dintr-o masa oarecare si neinsemnata de indivizi.
Iar asta nu e o victorie. Cel putin nu pentru el. Si nici macar pentru voi...
P.S. Copilul nu se dadea "cu curu de pamant in clasa a V-a cand i se cer lucruri suplimentare" fiindca prea i se faceau toate poftele acasa, ci, tocmai, pentru ca nu i se faceau alea care contau cu adevarat.
As exila-o pe Luna pe psiholoaga aia a voastra!!!!
Mik spune:
Auzi, Denizel, tu chiar esti convinsa ca un iPhone (sau mai precis, acest iPhone) e o "nevoie" si nu o dorinta ?
Si da, psiholoaga care a fost consultata are dreptate, la scoala daca iese in evidenta cu obiectele pe care le are in buzunar nu e nici semn de echilibru si nici mai popular sau mai iubit nu o sa-l faca.
denizel spune:
citat din mesajul lui Mik Auzi, Denizel, tu chiar esti convinsa ca un iPhone (sau mai precis, acest iPhone) e o "nevoie" si nu o dorinta ? |
Am zis de vreo-mie de ori pana acum ca NU!!!
denizel spune:
citat din mesajul lui Mik Si da, psiholoaga care a fost consultata are dreptate, la scoala daca iese in evidenta cu obiectele pe care le are in buzunar nu e nici semn de echilibru si nici mai popular sau mai iubit nu o sa-l faca. Mik. |
Nu despre asta e vorba, Mik.