Pufi de ian-feb 2010 (25) - LMA Diana!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

neata buna!

multam de cafea nyny! kkt in straitza si pe batz!(asa-i zic lui taica-meu ...pescar cu vechimesi nebuneli pescaresti o gramada)

alicredo succes cu planurile si constructia!(btw...de vrei back? nu pricep si pacemie mi-o trecut)

ruxita kay seamana cu buni ! ...inca nu stiu daca sa o invidiez pe aleasa lui sau sa o compatimesc
eniuei...multi pupici harnicutului!

michi-mica ma bucur ca esti mai bine! sanatate multa si sotului tau!

alexutzzza ...si alex e in clubul vostru...carcotash cu mancarea ce n-am vazut...ma dispera...ieri a mancat:lapte si ceva fructe(dupa multiple insistente din partea mea) si a rontait biscuiti si shrimpi(ne-a vazut pe noi...no bine,nu serveam biscuiti cu shrimpi,dar )...mancare de-a lui NIMIC !...dar aseara avea deja un dinte in plus...si alti doi pe punctul sa sparga...aoleu,ce-o face asta la masele?!?

dece succes si voua cu constructia! te faci banatzanca de-a mea?

va tin pumnii tuturor in legatura cu crese-gradi-bone!
je inca nu stie cum o sa procedeze...si cand......adica va fi gradi,asta-i clar...dar cand?

ana_g ...ce faci,doamne-iarta-ma? vrei sa aruncam noi calculatoarele? cat ne tii in suspans?
fa testul mai repede!

o zi minunata tuturor!(la voi e cald? la mine,lumea afara are geaca)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Neata,

Multumesc de cafea Nyny , fir intins sa aveti

Alicredo sa aveti cele mai frumoase idei (si realizabile) pt casutza voastra

Micki sa va faceti bine cu toti cat mai repede.Bafta cu intarcarea.(Eu ma uit la Ariana cum a uitat complet la ce au folosit, acum se uita la ele spune tzitzi si apasa ca pe niste butoane sau vine si imi ridica bluza -cand sunt in pat- si se pune cu capul pe ele,asta se vrea a fi un "draga draga" )

Ruxita ce baiat harnic ai

Alexutzza, MP imi pare rau ca va chinuiti cu mancarea, stiu cum e ca am trecut prin asta , dar acum la caninii de sus nu a mai avut nici un fel de reactie(a fost cumintica, a mancat-cat mananca ea , nu diaree, nu temperatura).

BF ma bucur pt voi ca mergeti in concediu, spun din punctul meu de vedere ca atata timp cat tu vei fi relaxata si Dani va fi si vor fi clipe de neuitat(asta daca si vremea e de partea voastra) . Pt noi concediul din iarna in Tenerife a fost super si asta datorita Arianei, asa ca noi mai plecam anul asta in vara, tot cu ea, 10 zile.

Despre gradinita/bone : Noi am decis sa mai raman eu acasa o perioada sa am grija de ea, timp in care imi continui formarea profesionala(iar daca mai apare si bebe 2 timpul se prelungeste).

Intr-o zi cand am venit de la scoala sotul dormea iar Ariana era jos langa jucarii si incerca sa isi puna o sosetutza,cand am intrat in camera nici nu m-a bagat in seama, era f concentrata.

Multumesc pt recomandarile de filme, mi-e dor de < Lie to me> , am ramas blocata la acest serial, pacat ca are numai 3 sezoane.De obicei ne uitam seara cand vine sotul de la servici, trebuie sa descarc din cele recomandate.

O duminica frumoasa sa aveti

Mami de Ariana

Motto-ul meu:
"Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

micki ma bucur ca esi mai bine. Iar cat despre Kiti, imi place cum gandesti cu gradi din septembrie. Exact asa gandeam si eu, din septembrie, indiferent ca ma intorc la munca sau nu, prichindelu se duce la gradi sa fie cu cei de seama lui, sa invete sa faca mucrurile mai repede si mai usor (gen olitza, mancat cum trebuie, program etc) ptr ca e altceva cand stai cu mama/bona/bunicul/bunica acasa si complet diferit cand stai cu multi copii care toti fac una alta, pai e musai sa faci si tu, chit ca din spirirul de turma , dar macar invata lucruri folositoare. Mai ales ca la varsta asta ei asimileaza enorm si cred ca vor beneficia mai mult de o programa structurata ptr ei predata de personal specializat decat de o mama/bona care mai are si altele de facut prin casa decat sa invete piciul canecele....parerea mea.
Plus ca am o problema cu copii foarte egocentrici care se bat ptr "al meuuu! a meaaa!" si se dau cu curu' de pamant daca le ia cineva in parc fie si o frunza din mana. Ma gandesc ca, in lipsa unui frate, la gradi va invata sa imparta si va invata ca nu toate-s numai ale lui 9versus acasa, stapan pe toate cele)

Dar sa lasam aberatiile ca, desi asta e convingerea mea, pan la urma , dupa 3 zile de dezbateri si de 1000 de raspunsuri din toate partile cu "Yannis e prea mic pentru gradi la 1 an si 4 luni" se pare ca vom recurge la varianta bona + bunici pana in septembrie...

Gradinitele particulare primesc cam de pe la 1,5 ani copilasii. Cateva gradinite pe unde am vizitat au luat si copii la 1 an sau la 1,2 ani dar cazurile sunt putine si se refera la ele ca la exceptii...om trai si om vedea...

Nyny fir intins si distractie placuta!

Ruxita esti o norocoasa cu Kay cel mancacios, astfel va fi mult mai rezistent la Doamne Fereste vro boala etc, ptr ca in genere, la varsta lor, seriozitatea si riscul unei evolutii ingrijoratoare cand e o imbolnavire grava e direct proportional cu kilogramele.
Plus ca nu te chinui si nu pierzi timpul....la noi ieri de ex o masa a durat 2 ore jumate!!!
Pana l-am facut sa manance cu scalambaieli, vrea? nu vrea! ia castronu, curata masa, curata copilul, curata podeaua pe unde aruncase linguritele apoi copilu plange ca i-e foame si arata spre castron, reia povestea: pune copilu, copilu scuipa mancarea, arunca linguritele , din nou strange, din nou pune din nou etc.
Apoi, dupa arcuieli repetate in scaun, am incercat sa il hranesc nu in scaun ci liber prin casa, a scuipat mancarica cu sos pe canapelele albe din material textil , spala canapelele cu carpa, cu ligheanu , incearca sa nu ramana patat...

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

neata buna!

alexutzzza ...si alex e in clubul vostru...carcotash cu mancarea ce n-am vazut...ma dispera...ieri a mancat:lapte si ceva fructe(dupa multiple insistente din partea mea) si a rontait biscuiti si shrimpi(ne-a vazut pe noi...no bine,nu serveam biscuiti cu shrimpi,dar )...mancare de-a lui NIMIC !...dar aseara avea deja un dinte in plus...si alti doi pe punctul sa sparga...aoleu,ce-o face asta la masele?!?

va tin pumnii tuturor in legatura cu crese-gradi-bone!
je inca nu stie cum o sa procedeze...si cand......adica va fi gradi,asta-i clar...dar cand?

o zi minunata tuturor!(la voi e cald? la mine,lumea afara are geaca)

mami de si

Off offf asa si Yannis, dupa ce mi-a refuzat mancarea si dupa ce am renuntat si eu dupe cele 2 ore jumate de alergat dupa el si facut curat pe unde arunca cu mancarea...ii dau lapte, iesim afara, imi iau un Kit Kat (pentru ca eu nu am mai avut timp sa gatesc si pentru mine si sa mananc ) si evident ca vroia Kit Kat! si nu s-a lasat pana nu i-am dat, cu d-astea sinucigase sa se arunce din tricicleta...si ...evident, domnul dinti-masele nu-l mai doare si nu-l mai deranjeaza nimic cand e vorba de rontait napolitanele alea cu cioco de la Kit Kat , bine ca mi-am luat 4 si am avut si eu ce sa mananc

Cu gradi, eu zic sa nu te faci Mama Dolores fara rost si sa il tii p-acasa pentru ca tu oricum stai acasa. Trebuie sa inveti si tu Germana, nu? cum sa faci asta alergand dupa Alex ? intreaba si tu prin jur, vezi care e trend-ul, cum si unde se dau copii acolo. In genere e bine sa o ia de la inceput, adica de ex in Romanica din Septembrie. Am vazut eu programele, mai ales la astea cu programa dupa Oxford cu predare in engleza, sunt f dragute, incep cu Hello, trec prin Haloween, una alta, pe sezoane, pe teme, anotimpuri etc....de aia zic, sa te interesezi si cum e la ei. Eu de exemplu vreau sa il insriu pe Yannis si maine daca se poate. Si sunt gradi care mi l-ar primi si maine , deh cu toate comentariile lor, imi vor banii pan la urma, mai ales acuma vara cand multi parinti isi retrag copii de la gradi si ii trimit pe la bunici etc...Dar....nu prea s-ar ocupa lumea de el pentru ca aia care sunt la gradi din Septembrie au serbari, festivitati, poezii, prezentari de moda la astia pitici ca Yanis care nu stiu inca poezii, evaluari si alte d-astea, deci pica si Yannis ca nuca-n perete.

Edit: un mare pentru toate mamicile care pot sta cu puii acasa cat vor ele. Macar voi aveti de ales

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

hm, gradi vs acasa cu mami, parerea mea personala ca acasa cu mama e cel mai bine, mama nu are programa speciala, dar ii acorda atentie preferentiala, grija si multa rabdare si cred ca astea sunt cele mai importante la varsta lor... plus formarea... noi am "format-o" pe Ela in principal acasa, la scoala prindea, nu prindea, de datoria noastra parinteasca e sa umplem toate golurile si sa repredam materiile, temele pe care nu le-a inteles prea bine la scoala... eu zic ca educatia de acasa e baza, restul e structura exterioara...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Salutare

Alexutza te intorci la job, de agitatia asta cu gradinitele?
Ai dreptate ca invata multe la gradinita, dar si se imbolnavesc foarte repede acolo, parerea mea e ca e bine sa stea pana la 3 ani acasa daca se poate, oricum mie mi se pare asa devreme sa vorbim de gradi.... offf cum zboara timpul asta...

Aseara nici A.nu vroia sa manance, statea cu mana in gura si nu aveam cum sa-i dau mancarea; i-am zis ca daca mananca o las afara, ca a venit socrela... a ras castronul tot, de am ramas masca , ...oare inteleg deja conditionalitatea???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

Citat:
citat din mesajul lui danasor

Salutare

Alexutza te intorci la job, de agitatia asta cu gradinitele?
Ai dreptate ca invata multe la gradinita, dar si se imbolnavesc foarte repede acolo, parerea mea e ca e bine sa stea pana la 3 ani acasa daca se poate, oricum mie mi se pare asa devreme sa vorbim de gradi.... offf cum zboara timpul asta...

Aseara nici A.nu vroia sa manance, statea cu mana in gura si nu aveam cum sa-i dau mancarea; i-am zis ca daca mananca o las afara, ca a venit socrela... a ras castronul tot, de am ramas masca , ...oare inteleg deja conditionalitatea???

pui mic

si eu raman uimita cateodata de cat de multe intelege...azi de exemplu era in picioarele goale si se agata de mine sa ii dau borcanul de fructe...i-am zis sa imi aduca sosetele sa il incalt si apoi ii dau...a fugit la sertar, a scos din punga o pereche de sosete si mi-a adus-o, a stat cuminte sa il incalt..chiar ridica piciorul si apoi s-a intins la borcan..stia ca ala urmeaza..

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

neata buna!

mami de si

of...sa treaca repede...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplicity
Eu ma uit la Ariana cum a uitat complet la ce au folosit, acum se uita la ele spune tzitzi si apasa ca pe niste butoane sau vine si imi ridica bluza -cand sunt in pat- si se pune cu capul pe ele,asta se vrea a fi un "draga draga" )

Mami de Ariana

Motto-ul meu:
"Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit."

Ce dragalasha trebuie sa fie
Simpatica faza cu tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

ce liniste pe aici

nu merge forumul sau toata lumea e la plimbare?

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput