America - linii aeriene, hoteluri, info

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm
Pe forum discut cu necunoscuti, si, ca destui altii, nu ma descopar. Si nu am dileme. Cei cu care am legat prietenii, ma refer la cei de pe DC, trec in lumea reala si ramin acolo. Nu ai sa mai intilnesti/citesti dialoguri intre mine si ei pe forum. Tocmai pt ca au devenit reali. In viata reala discut, de preferinta, cu cei care imi sint bine cunoscuti. Altfel, prefer sa fiu ascultator, nu participant.

Ei bine, in cazul asta gresesti. Te descoperi foarte clar. Iti sugerez pentru ultima oara sa-ti urmezi filozofia descrisa mai sus si sa adopti pozitia de "ascultator, nu participant". Altfel, e posibil sa trebuiasca sa reconciliezi modul "de forum" cu "cel real" candva, si n-ar fi comod. Sau poate ca n-ai considera asta o problema, insa it's only fair c-am mers out of my way to say it.

-------------

Oana, venind dinspre Denver catre Albuquerque, treci prin regiunea mult-discutata aici ;)). Sunt mai multe optiuni, I-25 versus un state road care e mai aproape de munti deci mult mai "scenic". Trece prin Rio Grande Natl Forest, si inca un detur te poate duce la Taos. Revenirea catre highway te duce prin Santa Fe, care are destule atractii istorice, artistice si (din pacate) turistice :). Partea asta, despre care e suficient de spus ca "se face pe banii celor din TX si CA", e cumva cea mai triviala. Un anumit procent din "galeriile" de arta de pe Canyon Rd sunt tocmai bune pentru clienti cu cizme si curea cu tinte. Dar exista si destule puncte de interes autentic.

Nu doar ce gasesti in muzee, ci influenta culturala a strainilor care au venit in zona din cauza laboratoarelor nationale. Santa Fe Institute, despre care am scris mai devreme, are inca nume celebre asociate. La fel ca si opera locala (sau ski slope-ul din deal de LANL), astea sunt si rezultatul influentei europenilor adusi acolo de stiinta.

La sud de Albuquerque, desi drumul catre Grand Canyon merge direct vest, ar mai fi puncte reale de interes, ca locul primului test de explozie nucleara (Trinity), dar si atractiile ridicole "sci-fi" ca Roswell. Totusi, nu m-as abate din drum doar pentru asa ceva :) (oricum la Trinity site nu poti ajunge cand si cum vrei tu). Chiar daca adaugi dunele de nisip alb dinspre granita cu Mexicul, tot ar fi prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Iulia, Beren, multam de info

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Doruletz, pt trei saptamini, zburind la LV si inapoi din San Francisco, si avind fixate Mon. Valley, Zion, Bryce si Lake Powell, poti incerca sa strecori South Rim, poate Antelope si de Chelly. Am sa scriu mai mult cind ajung la calculator si la harti, la sfirsitul saptaminii.

Din punct de vedere culinar, San Francisco ofera de toate pt toti. Noi am fost o saptamina in aprilie, pot sa scriu o parte din cele incercate de noi si placute (le poti cerceta apoi cu google si alege ce-ti suride; e bine de facut rezervari).
- Alioto's in zona Fisherman's Wharf (seafood Italian)
- Cliff House, are vederi extra la ocean
-Slanted Door (Vietnamese fusion)
- Beach Challet (la iesirea din Golden Gate Park, cu vedere la ocean)
- Okoze (sushi)
- Burger Bar (Union Sq), pt o experienta americana (: O alta locatie e in Las Vegas.
- Bi-Rite inghetata

Musai sa ajungeti la Ferry Building, unde au farmer's market marti, joi (10-2) si simbata 8-2). Recomand simbata. Inauntru: Hog Island Oyster Company, Boccalone Salumeria, Cowgirl Creamery.

Pt. micul dejun:
- Dottie's, cam un bloc off Union Square. Se deschide la 7:30, sfatul e sa ajungeti la 7/7:10, altfel se asteapta intre 45 de minute si 2.5 ore.
- Tartine Bakery&Cafe

Daca ajungeti in Sausalito, incercati Scoma, ca merita.

Ca mincare " locala", SF se lauda cu
- piinea sourdough (poti vizita Boudin, au un mic muzeu, vizionare live a procesului piinii, brutarie si restaurant)
- Irish coffee ( vezi Buena Vista Cafe)
- cioppino
- Crab Louis/Louie salad

Nu stiu daca vei fi in pericol sa te ingrasi, portiile sint mai...europene, si ai destule de vazut, strazile in panta asigurind mult exercitiu fizic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
Pe forum discut cu necunoscuti, si, ca destui altii, nu ma descopar. Si nu am dileme. Cei cu care am legat prietenii, ma refer la cei de pe DC, trec in lumea reala si ramin acolo. Nu ai sa mai intilnesti/citesti dialoguri intre mine si ei pe forum. Tocmai pt ca au devenit reali. In viata reala discut, de preferinta, cu cei care imi sint bine cunoscuti. Altfel, prefer sa fiu ascultator, nu participant.

Ei bine, in cazul asta gresesti. Te descoperi foarte clar. Iti sugerez pentru ultima oara sa-ti urmezi filozofia descrisa mai sus si sa adopti pozitia de "ascultator, nu participant". Altfel, e posibil sa trebuiasca sa reconciliezi modul "de forum" cu "cel real" candva, si n-ar fi comod. Sau poate ca n-ai considera asta o problema, insa it's only fair c-am mers out of my way to say it.

Beren, te invit sa-ti vezi de treburile tale si sa abandonezi dirijatul altora. Sugestiile poti sa le pastrezi...undeva unde nu patrunde lumina soarelui!
Si daca nu te poti abtine, considera aderarea la fortele politienesti, ca stofa si tupeu ai din plin.

Si oh yeah, tine-ti promisiunea cu "iti sugerez pt ultima oara". Chiar asa sa faci!

Mergi la inceput

Oana, poti sa nu te incurci cu Trinity Site, avind in vedere ca e deschis doar doua zile pe an, prima simbata din aprile si prima simbata din octombrie. Fapt foarte cunoscut de altfel celor familiarizati cu NM Iar Roswell e hat la granita cu Texasul..in ritmul asta poate te convinge b. sa vizitezi si New Orleansul, ca tot ii zona bogata in multe, mai te abati printr-un San Antonio, un Austin, ia sa vezi ce excursie bogata iti iese

Sorry, Oana, dar e atit de ridicola situatia ca nu m-am putut abtine . Oy vey!

Mergi la inceput

Citat:
Si oh yeah, tine-ti promisiunea cu "iti sugerez pt ultima oara". Chiar asa sa faci!

Bine.

Imi displac cei care, dupa ce ajung dintr-un targ provincial din RO in alt targ dintr-un stat amarat, si-apoi altul, iar intr-un tarziu la un loc caldut de unde pot sa enjoy the surroundings, devin deodata experti in activitati pe care altii le-au practicat mai mult, mai variat, si mai bine (si deci poate ca au o perspectiva mai buna). Ce sa spun, un progres de natura recenta, care duce la o surprinzatoare vehementa...

Informatiile scrise mai sus puteau foarte bine sa fie semnate de romani din LANL. Vrei sa spui ca ai continua cu acelasi ton in cazul asta?

Iar chiar daca nu ar fi fost asa, agresivitatea asta extrema din mesajele tale este extrem de deplasata.

Basic decency sugereaza un comportament diferit. Suntem responsabili pentru toate actiunile noastre, chiar daca unii dintre noi trec printr-un "road rage" in umbra "anonimitatii" de forum.

----------------------------------

Un cuvant despre destinatiile astea turistice, in termeni relativi.

In general, cei care-au avut sansa sa mearga pe munti ori la schi in Alpi (fie cei francezi, fie cei romanesti) sunt dezamagiti de zona muntoasa din SW. Din cauza reliefului, dar si a vegetatiei (lipsa). La aceeasi altitudine, senzatia de inaltime este mai puternica in jurul Chamonix fata de in jurul Taos-ului. La 2300m, in Fagarasi corpul simte alt impact decat langa Los Alamos. Iar aerul nu are acelasi impact din cauza tipului si rarimii copacilor.

Grand Canyon ramane o atractie turistica (si, din pacate, e foarte aglomerat din cauza asta cateodata), insa pentru o senzatie "de munte" comparabila cu ce simti in Val d'Aosta sau chiar Urlea trebuie mers mult mai sus in the Rockies. Snowbird (UT) daca se apropie - insa nu poti sa-l compari cu aceeasi elevatie europeana (Jungfrau).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:

Bine.

Imi displac cei care, dupa ce ajung dintr-un targ provincial din RO in alt targ dintr-un stat amarat, si tot asa, iar apoi ajung intr-un tarziu la un loc caldut de unde pot sa enjoy the surroundings, devin deodata experti in activitati pe care altii le-au practicat mai mult, mai variat, si mai bine (si deci poate ca au o perspectiva mai buna). Ce sa spun, un progres de natura recenta, care duce la o surprinzatoare vehementa...

Informatiile scrise mai sus puteau foarte bine sa fie semnate de romani din LANL. Vrei sa spui ca ai continua cu acelasi ton in cazul asta?

Iar chiar daca nu ar fi fost asa, agresivitatea asta extrema din mesajele tale este extrem de deplasata.

Basic decency sugereaza un comportament diferit. Suntem responsabili pentru toate actiunile noastre, chiar daca unii dintre noi trec printr-un "road rage" in umbra "anonimitatii" de forum.

----------------------------------

Un cuvant despre destinatiile astea turistice, in termeni relativi.

In general, cei

Si cui crezi ca-i pasa de ce iti displace tie? Chiar crezi ca esti cel mai in masura da vorbesti de "basic decency"? "Tirg provincial", "stat amarit", si altele din restul mesajelor sint, in viziunea ta, de os domnesc (te pomenesti?), nascut, crescut, educat si scolarizat intr-una din marile capitale ale lumii (London, Paris,...?) exemple de limbaj elevat si decenta? Gasesti ca esti un exemplu demn de urmat? Judeci oamenii dupa ce anume? Pe femeia de servici care iti goleste cosul, o saluti? Ii zici multumec dupa ce iti pune cosul curat si cu punga noua?Ori tu nu stai de vorba si nu tratezi ca egali decit pe cei cu titluri? Si asta...in US ai invatat, ori ai venit cu ea de pe batrinul continent?

Chiar crezi ca esti cel mai potrivit sa vorbesti "de la catedra" despre basic decency, dupa ce insiri mojicie dupa mojicie? Vezi-ti de treaba ta si da sfaturi si sugestii atunci cind ti se cer. In special dupa ce ameninti cu "asta e ultima sugestie". Pai ultima sa fie, ca esti la ani lumina distanta de Domnul Trandafir!

Mergi la inceput

Citat:
Gasesti ca esti un exemplu demn de urmat? Judeci oamenii dupa ce anume?

Judec oamenii dupa cum aleg sa se poarte. Pe forum si in "realitate".

Nu ridiculizez un coleg mai slab in stiinta, daca se comporta normal, decent. Dar daca este virulent doar pentru ca vrea sa-si impuna punctul de vedere (gresit), nu ezit sa-i arat slabiciunile.

Citat:

special dupa ce ameninti cu "asta e ultima sugestie".

Nu e nici un fel de amenintare. Numai violenta pe care-o manifesti te face sa interpretezi asa. Asa gandesti, asa te comporti, asta e ce vezi.

Ti-am sugerat in multe randuri sa-ti inchipui ca vorbesti cu un coleg, ca sa realizezi ce faci cu adevarat. Chiar crezi ca lumea incepe la Canyon Rd si se termina pe potecile din dos de la St. John's?

O fi audienta asta de-aici importanta, dar regulile de baza raman aceleasi, oriunde ai fi. Alpinisti, schiori care-au trait in White Rock din 1980 n-ar alege sa se exprime ca tine aici. Imi dovedesti ceva mie? Tie? Unor prieteni "reali"? Please...

Mergi la inceput

Oana, uita-te la varianta asta pe harta, vezi daca iti convine si se incadreaza in timpul care il aveti la dispozitie:
- Michigan CO/ Denver via Nebraska
- Denver I70 west, coborit pe 191 la Moab; Arches, Canyonlands (Islands, Maze), Dead Horse Pt
- sud pe 191: Canyonlands (Needles), Monticello, Blanding, Bluff. Natural Bridges, daca ai timp. In Moab probabil ca nu ai sa gasesti cazare, incearca Monticello ori Blanding.
- continuat prin Mexican Hat, vazut Monument Valley, mai departe Kayenta, 160, Cameron, si intrat la Grand Canyon.

Dupa ce te sui pe i70, pina la GC, drumul e scenic, destul de aerisit, cu limita de viteza decenta.

Ca sa mergi pe I25 Denver-ABQ, calatoria e plictisitoare si nu prea ai ce vedea. I40 din ABQ pina in Flagstaff, la fel. Si cald, de abia in Flagstaff se racoreste. Ai ceva variat in zona Grant Gallup (dar nu mult); la granita cu AZ, Painted Desert/Petrified Forest, si groapa meteoritului ( daca te tenteaza), Insa cam atit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Iulia, asa am fi mers pentru Grand Canyon, da' barbata-miu vrea Yellowstone:))
Io, dupa ce-am citit pe-aci si ai inceput sa zici de canionul ala, canionul alalalt, in plus Ciuf pe FB are niste poze faine din Zion si Bryce, am tot zis ca vreau canioane:)) el cica "da' avem timp, mergem in jos din Yellowstone spre Grand Canyon, nu-s decat 800 de mile". Ce ridicol suna.

Mersi din suflet pentru toate informatiile, sorry ca am sabotat subiectul, noi ne mai ducem si la ghici, fetele din Europa care vin in vacanta au mai multa nevoie de informatii precise.

Mergi la inceput