America - linii aeriene, hoteluri, info

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ehe am fost tinerica, multumesc de complimente. Pozele sunt de acum 6 ani! :)

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Nici eu nu-ti recomand avionul, dar nici masina la drum lung. Daca totusi vrei avion Delta, American Airlines sunt ok. Condusul in NYC e o nebunie. Reduceri sunt in jurul sarbatorilor si-n sfarsit de sezon. Deci dupa 4 iulie ar trebui sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Podeanu, chiar te rog, orice sugestie e binevenita. Sar'na!

Acusor, in jur de 7-21 iulie am vrea sa venim, deci am prinde si reducerile de dupa 4 iulie, cool!
Am auzit ca ar fi un shuttle din centrul NY pana intr-un outlet village la vreo 40min distanta unde-s super preturi si cand nu sunt reduceri. Ai vreo idee?

Cred ca o sa preferam varianta trenului intre NY si Washington, inca nu stim cum ne deplasam din LV in LA sau invers (depinde in care venim cu avionul dinspre est). Aici aveti sugestii?

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

motanik eu is nula la shopping, adica eu imi iau o rochie de ocazie pe an pentru party-ul oficial de sfarsit de an si-n rest is casual. Si pe aceea o iau din Franta ca-i mai simplu ca-s fara prunci.

Dar am intrebat pe la fetele elegante din jur. E o tipa care face review-uri pentru shopping prin outlet-uri: Karen Brown, karenbrown.com

Din ce vazui pe acolo cred ca tu vrei asta

Woodbury Common Premium Outlets, Central Valley, New York.

Gaseti Frette, Fendi, Chanel, Calvin Klein, and even Prada and Miu Miu
By Bus: Gray Line New York buses run from the Port Authority Bus Terminal about six times a day ($37 for adult round-trip). Shortline New York buses also leave several times a day from the Port Authority ($35 for adult round-trip). These packages include round-trip bus fare, discount coupon books, and discount lunch and dinner coupons.
By Train: Take the PATH train ($1.50) from any of its Manhattan stops to Hoboken, NJ. From Hoboken, board the NJ Transit train bound for the Harriman Station ($13.25). At the Harriman Station a trolley ($1) picks up passengers bound for the Outlets.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

La woodbury outlets poti ajunge usor.
E plin de turisti - cu valize dupa ei pe care le umplu. Ma rog, dat fiind popularitatea printre turisti a outletului nu vei gasi preturi mai bune decat in magazinele traditionale:) Asta mai de vreo 2 ani incoace, ca mai demult chiar gaseai produse la preturi bune.
Adica, in ultimele dati cand am fost acolo, aveau aceeasi marfa ca in magazine si la aceleasi preturi.
2 magazine cu haine la reduceri sunt Loehmann's si TJ Maxx. La Macy's au reduceri aproape tot timpul, cupoane gasesti si pe internet. Auzisem ca daca esti turist si le arati pasaportul iti mai dau o reducere de 15%:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Motanik, mie traseul vostru mi se pare cam tur de forta pentru doua saptamani de vacanta. Distantele sunt mari plus decalajul orar plus ca sunt atatea lucruri de vazut/facut ca eu una m-as rezuma la o singura coasta (de est sau de vest) in timpul asta. Sau daca vrei neaparat sa le vezi pe cele doua ar trebui sa-ti iei un bilet de avion multiplu (de ex, aterizezi la new york si pleci spre Londra din Los Angeles) ca sa nu mai trebuiasca sa te intorci in punctul initial.

Noi mai avem fix o luna pana decolam, pe 4 iulie. Ne-am propus 3 saptamani de vacanta in care sa vizitam (o parte din) "Vestul Salbatic":) Suntem 2 adulti + "infanta" de 5 ani jumate pe care va trebui sa o "amuzam" cumva pe acolo altfel o sa ne intoarcem cu creierii zob. Biletele de avion sunt Paris - Las Vegas (cu escala de cateva ore la New York) si la intors San Francisco - Paris, direct. Air France. N-a fost scump dar am avut acumulari de "miles" de la Flying Blue si prin urmare un bilet aproape gratis.

Intre Las Vegas si San Francisco nu ne-am hotarat ce mijloc de transport utilizam, inca ne mai gandim, cautam informatii (cine are, sunt bine venite). Ne gandisem la masina dar e prea lung, cu avionul ajungem prea repede si prea departe ca am vrea sa vizitam si parcurile dintre ele... Inca studiem avionul pana la jumatea drumului dintre cele doua orase (sau eventual Los Angeles pe care deocamdata nu-l prea avem in plan)

Pana cum ne-am facut planul si rezervarile la hoteluri doar pentru prima parte a vacantei, las vegas si canioanele, arata cam asa (cine are idei si sugestii de petrecut vremea pe acolo, mai ales pt distrat cupilul, sunt bine venite:)
Z1: Paris - Las Vegas
Z2-4: Las Vegas
Z5: Las Vegas - Kingman => 66 Road (o parte)
Z6: Kingman - Grand Canyon => Skywalk?
Z7: Grand Canyon - Monument Valley
Z8: Monument Valley
Z9: Monument Valley - Kanab
Z10: Kanab - Zion - Kanab
Z11: Kanab - Bryce Canyon - Kanab
Z12: din nou Las Vegas aeroport - ... si nu mai stim
Z13 - Z20 => nu stim inca, vrem Yosemite, Los angeles (poate), San Francisco etc
Z21 - San Francisco - Paris

Mergi la inceput

Va multumesc pt raspunsuri!

O sa verific acest Woodbury Outlets, dar daca nu se merita ca preturi probabil ca nu o sa-l mai trecem pe lista. Stiti cum e cu pomul laudat :)) dar toata lumea zice ca la NY sa mergem cu valiza goala.

TJ Maxx? Noi avem aici TK Maxx, o fi acelasi lucru? Sunt haine de la n firme care fie au un mic defect de fabricatie fie sunt din sezonul trecut fie au ramas doar cateva in stoc si asa ajung in Tk la un sfert din pretul original chiar.

Dorulet, asa e, tur de forta, dar suntem doar noi, pe fete le lasam acasa si noi trebuie sa rezistam caci eu cu alta ocazie nu mai trec oceanul.
E buna ideea cu plecatul inapoi din ultimul oras vizitat, m-am gandit si la asta dar as vrea sa colind si magazinele un pic (nu merg pt shopping dar daca tot ajung acolo ar fi pacat sa nu profit), ori sa fac asta la inceputul calatoriei si sa ma car cu bagajul dupa mine apoi nu e bine, decat daca las NY la final.
Zici ca la intoarcere aveti zbor direct de pe coasta de vest? Cate ore? Uite asta nu am verificat inca, sa vad daca exista Londra direct LV sau LA si sa fac traseul invers, intai pe vest si apoi est si NY sa ramana la urma si pt shopping si pt zborul direct Londra apoi.. E o idee.
In alta ordine de idei, voi mai aveti tare putin asa ca va urez vacanta minunata si sa vii te rog cu impresii. Daca nu ma lasa memoria, acum ceva vreme cand puiuta voastra era mai mica ati facut un tur de NY asa-i? Erati cu escala parca, inspre Mexic, stiu ca am citit cu nesat la vremea aia relatarea ta, sperand sa iti calc pe urme cat mai curand. Mai curand nu s-a putut dar better later than never

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Motanik, mi se pare si mie ca prea le inghesuiti in doar doua saptamini. Distantele sint uriase, veti fi prea mult pe drumuri.
E mai simplu daca stati pe o singura coasta, eventual schimbati California si Vegas cu Florida.
Vezi ca Ocebine se referea la cazare in Long Island City, nu in Long Island. Nu-i acelasi lucru! Long Island City este in Queens, foarte aproape de Manhattan. Ideea este sa cauti cazare in apropiere de metrou, ca se ajunge in Manhattan rapid si ieftin.
Daca stai doar trei zile la NY eu zic sa nu te abati din drum pina la outlets, ca asta-i chestie de o zi intreaga, astea sint in afara orasului. Gasesti multe magazine in Manhattan, toate au reduceri atunci. Pe 34th Street sint sute de magazine, Macy's are flagship store acolo. Mai incearca si Century 21. Dupa cum descrii TK Maxx al vostru este TJ Maxx.
Merita sa faceti un tur al orasului, uite aici mai multe informatii:
www.newyorksightseeing.com
Sint o multime de muzee interesante, dar n-aveti prea mult timp la dispozitie. Metropolitan este "must see", eventual si National History Museum, in functie de timp si preferinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

motanik, ma bucur ca ti-ai amintit de excursia noastra la ny:) Din experianta aia ziceam ca e tur de forta, noi atunci am fost ametiti vreo doua zile din cauza de decalaj, de nedormit noaptea din cauza de claxoane etc, apoi a fost inca o zi in care de abia am inceput sa ne dezmeticim si in a patra zi am plecat deja spre Mexic. Mi s-a parut prea putin. Pt copil a fost cel mai usor ca era mica si dormea in carucior cand si cat avea chef. Ea nu a fost afectata de distante si decalaj, in schimb noi...
(A fost bine totusi atunci ca am facut ce am vrut, acum nu se mai poate ca are deja alte pretentii de distractie:))

La shopping in ny si noi am fost intradevar intr-un magazin din manhattan, century 21 parca, pe undeva pe langa ground 0. Dar nu am inteles de ce voi vreti musai la new york la cumparaturi, nu sunt outleturi si in vest? Sunt alte preturi acolo? in ghidurile mele vazui ca sunt multe si in las vegas, probabil ca or fi si prin alte parti. De ce sunt alea din new york mai speciale?

Avionul direct din San Francisco la Paris face 16h.

Mergi la inceput

Pfuuu, 16h, groaznic.
Doru, buna intrebare, nu stiu de ce am in cap ideea cu shopping la NY, lol. Probabil pt ca asa cum am pus excursia asta pe hartie cu zbor dus-intors Londra NY mi s-a parut cel mai usor sa lasam cumparaturile pe ultima zi cand ne-am intoarce in NY, sa plecam inapoi la Londra, sa nu trebuiasca sa caram bagaj extra dupa noi prin celelalte orase. In plus, cred ca din toate cunostintele care au mers pe plaiuri americane, n-a fost nici macar una sa imi spuna ca a facut shopping in alta parte, toate la NY si mi-a intrat mie ideea tare in cap. Ca si aici, zici ca vii sa faci shopping la Londra, nu la Manchester, deh

Ramona, multumesc si tie pt ponturi.

Nu ne sperie oboseala, luam in calcul sa mai adaugam 2 zile pt timpul pierdut pe drumuri, dar asta mai discutam. In principiu am vrea asa: zbor Londra NY, de la NY la Washington tren, de la Washington la LV sau LA avion, intre cele doua LV si LA nu stim inca...tot tren? help please aici, apoi din LA sau LV avion inapoi la NY si de la NY returnul la Londra. Ma gandesc si anume ca nu o sa fie crunt pt ca drumurile vor fi la interval de 3 zile unul de altul si 7 ore sunt mai usor de indurat decat 16..

Inca ceva legat de NY, Sex and the City Tour - a fost cineva? Merita?

Mergi la inceput