America - linii aeriene, hoteluri, info
Raspunsuri - Pagina 3
Oana_B spune:
O parere despre inchiriat masina:
Doruletz, e cam mult 9 ore in masina mai bine cu avionul.
Mota, daca te hotarasti la masina intre LV-LA, ma uitai pe google sunt doar 255 mile (4 ore jumate), asta e destul de scurt, parerea mea. Noi cand plecam in vacanta de obicei inchiriem masina si am facut drumuri si mai lungi.
N-am idee de preturi la avion pe distanta asa scurta, poate iesi mai ieftin si mai rapid cu avionul.
Daca faci saltul asta, din coasta in coasta il faci cu avionul si in vest inchiriati o masina din aeroport. Cand am fost in Ca, am zburat de aici din Michigan si in LA am inchiriat masina. In Hollywood pe Walk of Fame am stat putin ca sota-miu n-a fost impresionat , asa ca ne-am carat repede in Yosemite.
Daca n-ai mai inchiriat pana acum:
Sunt multe firme, Hertz, National, Alamo, Enterprise, Rent-a-car, Budget etc (da pe google LAX rental companies ca nu-mi vin toate in minte), au shuttle buses care va iau din aeroport si va duc la locul de unde ridicati masina.
E cam 25$/zi, unlimited mileage, la unele platesti suplimentar pentru al doilea driver.
Inspectezi masina inainte sa pleci sa nu aiba ceva lovituri.
O aduci inapoi cu rezervorul plin.
Noi de obicei am facut rezervarea pe net si cu hartia printata ne-am prezentat la ghiseu sa ridicam masina. Uite n-am idee daca trebe musai rezervare sau poti sa inchiriezi pe loc.
Baga un GPS in valiza.
De shopping, dealuri sunt tot timpul peste an.
Referitor la peak time, nu stiu cum e in NY, da' mie mi se pare ca peak exista doar pentru pret retail vreo luna-doua dupa care incep reducerile care tin pana in iarna pentru lucrurile de vara si invers, pana in vara pentru lucrurile de iarna. De exemplu, m-am dus acum cateva zile la REI (un magazin de articole outdoors) si inca erau geci si alte chestii de iarna in clearance.
Pe langa outlets si TJMaxx mentionat mai sus, mai noteaza si Marshalls si Loehmanns (pentru haine de firma la pret redus), iar pentru copii gasesti chestii faine si pe la JCPenney, Kohls.
AB_AC spune:
Fain tur Doruletz!
Motanik Las Vegas-Los Angeles se poate face in masina, dar s-ar aduna la oboseala deja acumulata. Daca ati sta mai mult v-ati putea amuza cu mici detururi de la I-15 intre San Bernardino si Barstow catre Route 66
http://www.historic66.com/
Alternativele sunt Greyhound, GotoBus sau alte shuttle-uri, avion (Southwest-ul e cel mai ieftin dar si plin de accidente in ulktima vreme). Timpul e cam acelasi si costul la fel.
Trenul (Amtrak) nu face drumul Los Angeles - Las Vegas.
Elle_23 spune:
Ideea cu GPS-ul in valiza e super buna, da nu uitati sa va lutati si maps ptr US.
Si noi planuim curand o tura in vestul salbatic- Las Vegas, Lake Havasu, Grand Canyon si probabil Pheonix si San Diego. Ruta nu e facuta inca, asa ca dc aveti experiente si recomandari sunt bine venite mai ales despre Pheonix si San Diego.
LA- Las Vegas se poate face cu masina si e chiar oki.
Referitor la Macys asa este dc aveti pasapoarte straine primiti reducere, nu mai stiu exact care e procentul. Intrebati in magazin si veti primi o hartie in baza careia la casa vi se face reducere cand platiti.
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doruletz Intre Las Vegas si San Francisco nu ne-am hotarat ce mijloc de transport utilizam, inca ne mai gandim, cautam informatii (cine are, sunt bine venite). Ne gandisem la masina dar e prea lung, cu avionul ajungem prea repede si prea departe ca am vrea sa vizitam si parcurile dintre ele... Inca studiem avionul pana la jumatea drumului dintre cele doua orase (sau eventual Los Angeles pe care deocamdata nu-l prea avem in plan) Pana cum ne-am facut planul si rezervarile la hoteluri doar pentru prima parte a vacantei, las vegas si canioanele, arata cam asa (cine are idei si sugestii de petrecut vremea pe acolo, mai ales pt distrat cupilul, sunt bine venite:) Z1: Paris - Las Vegas Z2-4: Las Vegas Z5: Las Vegas - Kingman => 66 Road (o parte) Z6: Kingman - Grand Canyon => Skywalk? Z7: Grand Canyon - Monument Valley Z8: Monument Valley Z9: Monument Valley - Kanab Z10: Kanab - Zion - Kanab Z11: Kanab - Bryce Canyon - Kanab Z12: din nou Las Vegas aeroport - ... si nu mai stim Z13 - Z20 => nu stim inca, vrem Yosemite, Los angeles (poate), San Francisco etc Z21 - San Francisco - Paris |
Sugestii:
- as lasa LA la o parte si as petrece timpul in San Francisco, orasul e superb (la fel si imprejurimile, nord si sud). Uita-te dupa city pass, in afara transportului (de orice fel) asigurat, ofera o multime de alte reduceri, la muzee, tur cu vaporasul (Bay area, Alcatraz), acvariu, multe alte atractii.
- Monument Valley nu-ti ia o zi sa-l vizitezi. Turul cu masina (proprie) e vreo 17 mile, cu toate opririle si pozele, as programa max sase ore, desi personal cred ca e cam mult. Drumul e dirt road, nu foarte rau, insa mult praf (rosu).
- as considera oprire in Page ( de la Mon. Valley inapoi spre K.). In zona Page ai Antelope Canyon, care e o minunatie (vezi poze on line), plus Lake Powell, unde au tururi (barca) de jumatate de zi si de o zi. Mai bine zis de patru ori de opt ore. Merita, ajungi in locuri neaccesibile decit pe apa.
- Grand Canyon: n-am inteles daca e partea apropiata de Las Vegas, ori South Rim. Eu recomand South Rim, fara hiking dureaza max sase ore. Nu e foarte departe de Page, drumul e bun.
- linga Bryce (cam "peste drum" de intrarea in parcul Bryce), se afla un canion mai mic, Red Canyon. Se face la pas ori cu bicicleta, daca ai timp, merita un ocol.
- Bryce, de fiecare data cind l-am vizitat, a fost canionul cu temperatura cea mai scazuta.
- rezerve de apa si plinul facut cind ajunge la jumatate, nu sint localitati prea multe, statiile de benzina la distanta.
Motanik, si eu zic ca e prea mult pt doua saptamini. Cel mult as face NY, Washington DC si San Francisco. Outlets sint peste tot (:
beren spune:
citat din mesajul lui doruletz Z13 - Z20 => nu stim inca, vrem Yosemite, Los angeles (poate), San Francisco etc |
Cateva zile in Colorado.
Un zbor scurt pana in Denver, apoi mers cu masina de inchiriat prin rezervatiile naturale Estes Park, Rocky Mts. si apoi "orasele-fantoma" de-a lungul lui I-70, unde taie lantul muntos.
Estes Park/Rocky Mts. Park, traversarea muntilor (cu masina) inseamna peisaje foarte frumoase, plin de animale salbatice (capre, moose, deer), altitudine mare (fara efort :). Ar putea sa fie memorabil pentru copil. E foarte diferit de Alpi, de exemplu.
Perfect pentru 2-3 zile (ca sa ramane ceva si pt. SF).
ligeea spune:
intre san Francisco si Los Angeles-sau Las Vegas masina , e drumul superb pe coasta si poti in Carmel sau Monterrey sa faci o excursie de cca jumatate de zi pe mare sa vezi balenele, e absolut superb.Plus 17 miles drive un peisaj care iti taie rasuflarea...Ia un hotel la jumatatea distantei-noi am la sta la un motel langa niste dune a fost superb.
E pacat sa ratezi panorama .
Si noi planuim o America anul acesta in august dar pe coordonatele
-New-York -Chicago si de acolo pe route 66 -e un vis mai vachi.
Problema e ca e cam scump de inchiriat masina , prin atatea state trebuie sa gasim o solutie...
La precedenta excurise traseul a fost
-San Francisco-3 zile, apoi am coborat pe coasta pana la Los Angeles. Mergeti in piata de peste ,au restaurante micute cu mancare delicioasa mai ales supa de creb in paine si toate preparatele din crab , si in apropiere este padurea Muir-cu arbori Sequoia , mie mi-a placut foarte mult .In Los Angeles e mult mai comercial totul si nu se compara cu ce am vazut pana aici, desi am fost si in Beverly Hiils si la turul caselor de celebtitati etc.
De la Los angeles am plecat tot cu masina la Las Vegas am stat 3 zile si de acolo am fost in excuris ede 1 zi la Marele Canion-nu ratati e absolut superb.Pe drum vedeti si Marele baraj merita .
Apoi am lasat masina si din Las Vegas am luat avionul pentru coasta de est, la orlando am vizitat atractiile si apoi la Fort Myers , mi-a ramas la suflet Insula Sunybel .
Tot cu masina am fost la Miami dar noi am stat in Keys Largo si in Keys west am vazut Tortuga , autostrada intre Miami si key West iti taie rasuflarea e mai frumoasa decat in poze.
Zborul de intoarcere a fost din Miami .
regret ca nu am vazut San Diego la dus , in rest a fost abslout minunat...
Va rog sa ma ajutati cu cateva impresii si locuri de vazut pentru noul itinerara pe care ni l-am ales.Route 66 , New York, Chicago .
Va multumesc
iulianm spune:
citat din mesajul lui ligeea Va rog sa ma ajutati cu cateva impresii si locuri de vazut pentru noul itinerara pe care ni l-am ales.Route 66 , New York, Chicago . Va multumesc . ligeea |
Ligeea, pt Route66, intre Chicago si Albuquerque e mai mult condusul decit vazutul. Eu as zbura direct la Albuquerque, as inchiria masina, vizita Abq si Santa Fe, apoi luat I40 west si mers Las Vegas, apoi LA. Daca vrei neaparat istoricul 66.
Ori modificat, zburat Chicago-Denver, luat I70, facut un mic ocol pt Moab (est Utah), unde ai Canyonlands, Arches si Dead Horse Point, absolut superbe. Pus inapoi pe I70, coborit la hw12 (Utah) si condus pe hw 12 pina la Bryce Canyon. Vezi Goblin Valley, Capitol Reef, Grand Staircase Escalante, Red Canyon, Bryce Canyon. E unul din top ten most scenic hws in US. De la Bryce as cobori la Zion.
Si de la Zion, avind in vedere ca tu ai facut portiunea LA-Las Vegas-Grand Canyon (East and South Rim?), m-as abate prin Page, AZ, sa vad Glen Canyon Dam, as vizita Lake Powell si Antelope Canyon, apoi Monument Valley, Canyon de Chelly, Painted Desert/Petrified Forest si as lua I40 pina Albuquerque. Vizitat Abq si Santa Fe. Iar din Abq as zbura inapoi la Chicago ori NY, unde aveti voi plecarea.
doruletz spune:
colorado? ma uitai pe harta si e un ocol de vreo 2000 km adica distanta Paris - Bucuresti! Fratilor, pe mine ma ia cu ameteala numai cand vad pe hartie distantele astea, acilea in 200km trec trei frontiere si schimb 5 limbi oficiale:) Suna bine Colorado, mi-ar placea sa vad si orasele fantoma, da' distantele par prea enorme pentru europeni ca noi! E bine de stiut, poate cu alta ocazie venim direct p'acolo.
iulianm, merci de info, din pacate prima parte a circuitului e greu modificabila ca facuram deja rezervari la hoteluri (am prins ultimele locuri prin parcuri, deja totul era complet). Trebuia sa-mi expun mai demult dilemele p'aci si sa cer sfaturi. Nu mai stiu de ce am decis sa stam doua nopti la monument valley, cred ca pt ca ajungeam seara prea tarziu ...sau ca sa il asteptam pe John Wayne sa apara dupa pietrele alea:))
La Grand canyon ajungem dinspre Kingman (cred ca sud), deci presupun ca ala e drumul despre care zici. Am rezervat o noapte la un hotel cu nume bizar, Yavapai Lodge.
Vazusem deja poze de la Antelope, ireal de frumos dar nu stiu daca o sa ajungem de data asta. In schimb avem Powell Lake in plan.
ligeea, si pe noi ne batea gandul unui Route 66 da'dupa documentare am ajuns la aceeasi concluzie, ca e multa faima de el in rest pare cam monoton (mai ales ca din cate intelesei pe anumite portiuni e doar autostrada). Mi-ar placea insa sa-l fac cu o Harley Davidson:) (asta dupa ce o sa ies la pensie si o sa-mi iau permis de motor). Pana atuncea incluseram si noi o parte din el in itinerarul de anul asta de la canioane.
Despre continuarea excursiei, cam la asta ne gandeam si noi, sa mergem cu avionul pana in LA si de acolo cu masina intre LA si SF. Los Angeles nu era initial printre destinatii ca nici noi nu-i vedem interesul turistic dar vad ca sunt bilete de avion ieftine din Las Vegas la LA, 26$ ?! E normal? Sper ca si zboara la pretul asta:)
Din LA avem 2 itinerarii posibile, acum inclin sa-l aleg pe cel de pe coasta mai ales ca vad ca multa lume il recomanda:
Posibila continuare ar fi cam asa:
Z12 : zbor de la Las vegas la LA . Hotel? in ce zona?
Z13 : cascat gura prin LA (la ce? idei? nu vrem sa alergam ci sa ne tragem sufletul dupa turneul precedent. Si n-avem nici masina deocamdata:)
Z14: LA, Vizita la universal studios. Unica destinatie turistica pe care o gasiram prin zona
Z15: inchiriem o masina si plecam
itinerar 1, pe coasta, in doua sau mai multe etape ca nu ne alearga nimeni. Idei pt locuri de innoptat ?:
Z15 : LA - Santa Monica - santa barbara - Lake Cachuma (?) - Solvang (?)
Z16 : Lake Cachuma- San Luis Obispo - Morro Bay - Hearst Castel
Z17 : Hearst Castel - big Sur - carmel - monterey - San Francisco (sau pe undeva prin apropiere).
Z18 : Muir Woods National Monument (o zi sau doar 1/2?)
Z19 : San Francisco. Alcatraz, etc
Z20 : spre casa. San Francisco - Paris
al doilea itinerar ar include vizita la Yosemite... dar acum ma atrage mai putin:
Z15 : LA - Bakersfield
Z16 : Bakersfield- Giant Forest (Yosemite)
Z17 : Giant Forest - Merced
Z18 : Merced - San Francisco (sau pe undeva prin apropiere).
Z19 : San Francisco; prin oras
Z20 : spre casa. SF - Paris
In rest, orice info e binevenita. Mancarea? unde se poate manca traditional si ce? obiceiuri locale? Localnicii? Ceva de evitat?
iulianm spune:
Doruletz, Kingman inseamna Skywalkul, Grand Canyon West. south Rimul e mai la est, vreo 60-80miles nord de Flagstaff.
Muir Woods, in Marin county, nord de San Francisco, peste Golden Gate. estul de aproape. Dupa pod, poti lua primul exit si merge prin Sausalito, zona e foarte frumoasa. citeva ore, 4-6 max, sint de ajuns pt Muir. Restul de timp te mai poti invirti prin zona. Wine Country e la vreo 2 ore, dar cred ca ar fi prea mult pt o zi.
Problema la Monument Valley e ca se afla in the middle of nowhere. Singurul loc atractiv mai aproape e Canyon de Chelly.
Pt majoritatea parcurilor poti folosi un annual pass, ca sa scutesti bani. Daca ai multe in plan. monument Valley e pe teritoriu Navajo, passul nu fct. La fel Antelope, daca reusesti sa ajungi. passul nu fct nici in state parks, trebuie sa fie parc ori monument national.
Numele bizar e indian (: O sa treci prin multe teritorii care le apartin, si unde legile lor primeaza. Daca John Wayne nu-ti apare, poate ai noroc cu Marlboro man!