Iar scandalizare generala
Raspunsuri - Pagina 6
lucialu spune:
Imi rasp si mie va rog careva? Exista o analiza a laptelui? Pen ca am fost inchisa pe tema asta, cand sustineam ca in afara de interdictiile cunoscute nu se exista lapte mai bun ca laptele de mama. Si nu vorbesc de prostia cu verificarea ochiometrica a culorii/cosistentei laptelui.
Mi s-a spus ca a facut analiza si nu era laptele bun, dar efectiv alta explicatie nu am primit. Adicatelea de ce nu era bun, ce a fost gasit acolo?
en_kvinna spune:
Pt mine alptatul in public este din aceeasi categorie cu : urinatul in public de barbati, faptul ca s-a intors cu spatele nu e o justificare si nici ca nu gaseste toaleta (cauta un bar), mamelor topless la mare cu pruncii si copii de vreo 10 ani chiar, barbatii in chilot la iarba verde, chilot ce nu acopera tot si mai se si muleaza (inestetic), femeilor/fetelor care poarta colanti ce se muleaza absolut pe toate pliurile anatomice (lucru ce ar putea fi evidat elegant), femielor cu bust generos si sfarcuri pe masura care refuza sa poarte sutien,,,astea-s ce mi le amintesc acum. De ce ma deranjeaza? Ca nu e decent si de bon ton. Alaptatul pe langa necesitate e si un lucru intim. Un exemplu concret. Acum ceva ani am fost nvitata la un botez. Nus tiam persoana eu eram +1. Acolo printre membrii familie si alti apropiati erau multi colegi de-ai tatalui care nu o stiam pe doamna aceea inainte, insotiti si ei de niste fete. Brusc dupa cateva ore femeia s-a apucat sa alapteze de fata cu toti , in conditiile in care mai aveau o camera goala. Si.a scos sanul afara, parte din celallat san era vizibil mai mult decat era cazul, iar noi astia straini ne uitam unii la altii. Pe moment s-a facut tacere. Io nu zic ca nu era necesar , dar si cand se merge la toaleta se merge singur si in alt loc, si si acolo e necesar. N-as putea in veci sa-mi scot sanul in fata tatalui sau fratelui.
Daca asta ma face pudibonda si ridicola... placerea mea.
Cat despre awareness-ul organizatiei consider ca a fost fiasco. Grupul tinta (mamele ce nu alapteaza sau cele ce alapteaza o luna, doua) vazand-o pe tipa cu un copil 1,8 ani clar ca au considerat-o ciudata si prin urmare mesajul si-a pierdut credibilitatea. Celelalte mame care au inteles nu constituiau grupul tinta din moment cele sunt informate foarte bine. De aceea am zis ca trebuia ales un alt mod de alarmare.
lucialu spune:
sa compari pipileala maturilor la copaci cu hranitul unui nou nascut la san e chiar prea de tot.
saskia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lucialu sa compari pipileala maturilor la copaci cu hranitul unui nou nascut la san e chiar prea de tot. in de![]() "and the song became love and love became the egg" (Happy Feet) my little sunshine |
Pai asta e noua "moda", pana si femeile dupa cum vezi, chiar si mame, vad in sani un simbol sexual si atat. Asa ca ce sa ne mai miram de ce comenteaza barbatii.
Sabina spune:
Lali, una e sa incerci si sa nu reusesti
si alta e sa ti se para prea greu si sa renunti, sau alte motive ce tin ignoranta si sfaturi proaste.
de exemplu, ignoranta este cand intarci pt ca crescut copilul doar 400 de grame.
plus ca nu e nimic aiurea sa recunosti ca nu ai vrut.
Noi avem la odisee o mamica care are 3 copii, facuti repede unul dupa altul. la oprimii doi nu a alaptat, a zios ca e [rea greu samd smd. La al treilea alapteaza si se minuneaza si ea ce simplu poate sa fie.
lapte a avut.
noi am ajutat-o de fiecare data, ea saraca se simtea aiurea ca nu face cum o sfatuim, dupa ce a vazut ca nu o judeca nimi s-a calamt si iata ca alapteaza bine merci. Sau ma rog, alapta ultima data cand am vb cu ea. oricum, la ea e un mare succes de la 2 zile la cateva luni, good for her!
daca mamele care nu au alapat se simte vinovate, probelma e la ele, nu la mamele care au reusit si dau sfaturi.
Cine are constiinta impacata ca a incercat,sau ca e optiounea ei ferma, nu are cum si nu are de ce sa se simta vinovata ca nu a alaptat.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
en_kvinna, ce sa zic, naspa de tot cum gandesti. jignesti in stanga si-n dreapta
ma reflecteaza un pic. nu trebuie pe forum sa faci asta, ci in sinea ta.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
AnaisG spune:
Nu inteleg (si nu o spun deloc cu rautate) de ce atata inversunare din partea unora dintre cele care sustin alaptarea pana la varsta X. Cum nimeni nu le ingradeaste libertatea de a alapta atat timp cat vor ele, ma intreb cu ce le afecteaza pe aceste mame ca altele aleg (din varii motive) sa nu alapteze sau nu pot face? Concret, ce au de castigat sau de pierdut daca alti copii sunt alaptati mai putin sau deloc?
Zina spune:
Bine punctat Anais.
Eu nu as putea alapta in public. Si cred ca se poate duce mama si bebeul undeva linistiti, oriunde ai fi, ca sa alaptezi, si sa nu stai in vazul tuturor.
Lali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina Lali, una e sa incerci si sa nu reusesti si alta e sa ti se para prea greu si sa renunti, sau alte motive ce tin ignoranta si sfaturi proaste. ............. daca mamele care nu au alapat se simte vinovate, probelma e la ele, nu la mamele care au reusit si dau sfaturi. Cine are constiinta impacata ca a incercat,sau ca e optiounea ei ferma, nu are cum si nu are de ce sa se simta vinovata ca nu a alaptat. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Ei uite ca eu chiar daca am dorit din tot sufletul sa alaptez, am fost incurajata de doctori, familie, DC, etc nu am reusit.
Si si din cauza unor pareri de genul asta -cu este imposibil sa nu poti alapta, recunoaste ca nu vrei si ca este vina ta- nu am constiinta impacata.
Adica copilul meu este pentru mine fiinta pentru care sa incerc, pur si simplu nu este indeajuns. Constiinta mea nu este impacata decat cand reusesc...
Evident ca mamicile care dau sfaturi nu sunt de vina. Dimpotriva fac multora un mare bine.
Dar mamicile care generalizeaza cred ca ar face bine sa se gandeasca ca poate nu detin adevarul absolut. Asa cum exista infertilitate de cauze necunoscute exista si probleme cu alaptarea care inca nu sunt cuantificate exact in statistici cu alb si negru.

Sabina spune:
nu a zis nimeni ca este imposibil nu poti.
insa cu atatea pareri gresite in jur, mai ales venite de la medici, cum nu a crescut ca la carte cum impun suplimentul, marea majoritate intarca din motive gresite
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo

in
de