Iar scandalizare generala

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Ba era ft bine imbracata si adecvat locului de munca. Nu era avantajata pt alaptare, fiind necesar sa scoata sanul intr-o maniera mai aiurea. God, ce am ajuns sa comentez! Nici macar nu m-am holbat ever la alta mama pana acum sa vaz cum isi alapteaza ea copilul.Cu tzoala pt alaptat vorbesc din experienta proprie, ca sunt lucruri care te ajuta sa te simti mai bine, mai putin penibil(vrei nu vrei te simti si asa cand alaptezi in unele imprejurari), ea sigur nu s-a simtit confortabil, exact cum spuneai Denizel, era ft emotionata si incerca sa braveze din cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Anya, depinde de maternitate :))), unele dau direct LP din pacate.

Si ce daca le da LP (nu stiu exact ce inseamna LP dar banuiesc ca Formula). Si copiii mei au primit Formula in primele 4 zile de viata si sunt inca vii ... vorbesti de parca le-ar da otrava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ruxij in primele zile tu produci colostrum. Intrucat este plin de proteine, minerale, vitamine si imunoglobuline este esential ca al tau copil sa nu piarda nici o masa.
Apoi cu cat suge mai mult cu atat lactatia prima de tranzitie (colostrum+lapte) se intaleaza mai rapid. Un biberon iti impiedica tie instalarea lactatiei adica dai un biberon si-ti cresti sansa de a mai da unul.
Multor copii le creeaza probleme digestive din cauza proportiei diferite de proteine (a caseinei in special)

http://www.americanpregnancy.org/firstyearoflife/whatsinbreastmilk.html

Caseina mareste nivelul de IGF-1 favorizand cresterea tesuturilor din intregul organism.

Proteinele din laptele de formula bazat pe cel de vaca si cel uman au procentaje diferite si determina cresteri diferite pe culturile de bacterii. Ce fac in oameni e greu de spus.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC269592/pdf/jcm00050-0137.pdf

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2621.2011.02578.x/abstract

Nu in ultimul rand suptul este legat de capacitatea medie sanului de a produce lapte care evident evolueaza in timp. Este un reflex deci va suge din instinct o perioada. Ca si la adulti trece un timp pana se instaleaza senzatia de satul. Un copil care suge din biberon mananca mai mult sugand mai usor. Si da va dormi mai mult si i se va largi stomacelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Anya, depinde de maternitate :))), unele dau direct LP din pacate.

Si ce daca le da LP (nu stiu exact ce inseamna LP dar banuiesc ca Formula). Si copiii mei au primit Formula in primele 4 zile de viata si sunt inca vii ... vorbesti de parca le-ar da otrava.

cam asa ceva:)) Oricum in State te-au intrebat pe tine si tu ai decis ca vrei sa le dea biberon, in .ro o fac cu de la sine putere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

lol...am deschis si eu linkul de pe prima pagina....eu cred ca e cel putin nebuna femeia asta auzi la ea cica daca copilul raceste si ii curge nasul ii da lapte de mama si ii trece haideti sa fim serioase!!!stim toate ca nu e asa de simplu

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

SHOPPING

Imi pare rau sa te shochez si sa te fac sa te apuci de dar fetitei mele chiar i-au trecut toate racelile de pana acum (4 in doi ani) doar cu lapte matern...si curatat mucii cu ser fiziologic, atat, nimic mai mult. A, pardon, o data a si tusit si i-am dat si sirop de iedera. Explicatia ar fi cam asa: racea ea dar raceam si eu; eu trageam raceala dupa mine vreo 3-4 zile dar ea alaptata fiind de o persoana care producea la greu anticorpi (fiind si organismul meu in lupta) se vindeca rapid. Colegele mele de la odisee pot confirma si stiu cum se manifesta raceala la fata mea: o zi muci si refuz aproape total de hrana, supt la greu (stia si ea ce-i prieste)- a doua zi: fresh, nicio treaba.
E drept ca am avut si noroc ca fata mea nu a luat niciun virus mai nasol, doar raceli banale; alti copii alaptati s-au imbolnavit si normal ca nu le-a trecut doar cu lapte matern dar acolo era vorba de alte probleme (otite, bronsiolite, gripe etc.).
Dar ideea e ca da, se poate "trata" raceala (muci+stranut+febra pana-n 38.5) doar cu lapte matern, fara paracetamol, novocalmin si mai ales mult uzitatele antibiotice luate la greu de majoritatea bebelusilor, ca trebuie, ca nu trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

De acord, dar nu inteleg, de ce e rau sa ia bb lapte praf ca si completare inainte de venirea lactatiei, in cele 3-4 zile? Ca vad ca si pe mine au incercat sa ma opreasca sa dau lp, inseamna ca o fi rau, dar nu inteleg de ce. Eu nu am acceptat ideea de a suferi bb de foame ca "nu moare". Stiu ca nu moare, dar cred ca dc se poate sa nu sufere, mai bine sa nu sufere. Deci, de ce e asa tragedie asta cu lapte praf la nastere? Si in Romania nu se pune intai bb la san si apoi lapte praf, se da doar lapte praf? Varianta asta cred ca da, e daunatoare, pt ca dc nu il pui la san nu mai vine nici laptele, dar stiu din experienta ca dc. la fiecare masa il pui la san, ii e foame, trage, si asa vine si laptele. Eu una asa am facut si am avut lapte destul. Am intrerupt la 5 luni din alte motive, nelegate de mine/lapte/greu/usor.

Pentru ca natura a facut in asa fel incat in primele 3-4 zile sa producem colostru si nu lapte dintr-un anumit motiv. Printre altele, colostrul este purgativ, ajuta bebelusul sa elimine meconiul, si ajuta intestinul sa isi preia functiile sale digestive. Laptele praf e prea "greu" pentru noul nascut, e ca si cum noi am avea o enterocolita si am manca o mancarica de fasole ca sa nu ne fie foame.

Pe de alta parte eu am avut o nastere traumatica (forceps care s-a stricat inauntru, etc:), si bebelina mea a stat mufata aproape continuu 24 de ore, nici nu apucam sa merg la baie. Ar fi fost foarte simplu sa concluzionez ca nu am lapte, ce copil normal mananca toata ziua? Dar mi s-a explicat in maternitate ca multi copii care au avut o nastere cu probleme isi cauta alinarea la san, colostrul avand si un efect analgezic.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Citat:

lol...am deschis si eu linkul de pe prima pagina....eu cred ca e cel putin nebuna femeia asta auzi la ea cica daca copilul raceste si ii curge nasul ii da lapte de mama si ii trece haideti sa fim serioase!!!stim toate ca nu e asa de simplu

SHOPPING

Da cocoana, alui meu si al unei tipe care mai e si cadru medical le TRECE NASUL CU LAPTE MATERN. Mai precis mucii. Acu ia-ti smilliesurile cu alcool d'aici si loloie-te altcuiva.

Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

fereasca Dzeu!!! da ce-ai sarit asa cu limbajul asta de mahala???? ma cunosti de undeva de ma iei la "cucoana"???

uite de asta toate subiectele de genul asta se termina cu avertismente si vb urate ca se trezeste cate una proaspat iesita din depresie post=natala sa-si verse frustrarile pe forum

o sa raportez mesajul tau la modertori!

SHOPPING

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Si pana la urma, firescul alaptatului si perceperea lui ca atare tin de educatia, cultura si bunul simt al fiecaruia.

Nu e normal sa ne dam ochii peste cap de indignare, nu e normal sa aratam cu degetul un copil de 2 ani+ care se hraneste la sanul mamei, nu e normal sa trimitem mamele sa alapteze in toaletele publice, ci dimpotriva, ar trebui sa le ocrotim ca pe niste bibelouri pretioase.

Pentru ca si asa le e suficient de greu sa o faca, nu trebuie sa le impovaram si noi cu limitarile, complexele si suficientele noastre. Punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

mai voua parca v-a intunecat necuratul mintile...voi chiar nu mai faceti diferenta intre a pune cateva pic de lapte in nasucul bebelusului de 1-2 luni pt a i-l desfunda/sau ser pun alte mamici si a zice ca ii trece raceala unui copil de 2 ani cu lapte de mama??deja ajungeti in penibil cu astfel de afirmatii si mai aveti pretentia ca le stiti pe toate si doar voi!!!adik cele care nu stau cu tzatzele in gura copilului pana la 5 ani nu stiu nik

sabina raceala aia usoara le-a trecut si copiilor mei fara niciun medicament dar si fara lapte de mama asa ca stai linistita nu de la lapte s-au insanatosit

SHOPPING

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
ca se trezeste cate una proaspat iesita din depresie post=natala sa-si verse frustrarile pe forum

alta mostra de misoginism .

Citat:
mai voua parca v-a intunecat necuratul mintile...

Vad si eu cu prilejul acestui subiect ca personajele care scriu comentarii pe cancan si libertatea sunt mai aproape de mine decat imi imaginam ...

Mergi la inceput