Iar scandalizare generala
Raspunsuri - Pagina 22
denizel spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
Fal, fal, baldabac...iar s-a-necat musca-n lapte ![]() BAZAR UMANITAR |
in sfarsit ultima postare pe tema dezgustului
beren spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui capcaunul Pentru ca imi plac copiii, mamele si oamenii in general. Nu-mi plac parerile exagerate ale acestora. Fie pro, fie contra. |
Emmeline Pankhurst, sufragette. Gesturile ei exagerate (care au condus la aresturi, precum se vede in poza) au atras atentia asupra inechitatii sociale - lipsa dreptului la vot pentru femei.
Ca era plina lumea de filozofi mustaciosi discutand cu satisfactie dupa dinner, between the boys, despre dimensiunile patului lui Procust.
ruxij spune:
De acord, dar nu inteleg, de ce e rau sa ia bb lapte praf ca si completare inainte de venirea lactatiei, in cele 3-4 zile? Ca vad ca si pe mine au incercat sa ma opreasca sa dau lp, inseamna ca o fi rau, dar nu inteleg de ce. Eu nu am acceptat ideea de a suferi bb de foame ca "nu moare". Stiu ca nu moare, dar cred ca dc se poate sa nu sufere, mai bine sa nu sufere. Deci, de ce e asa tragedie asta cu lapte praf la nastere? Si in Romania nu se pune intai bb la san si apoi lapte praf, se da doar lapte praf? Varianta asta cred ca da, e daunatoare, pt ca dc nu il pui la san nu mai vine nici laptele, dar stiu din experienta ca dc. la fiecare masa il pui la san, ii e foame, trage, si asa vine si laptele. Eu una asa am facut si am avut lapte destul. Am intrerupt la 5 luni din alte motive, nelegate de mine/lapte/greu/usor.
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui denizel Iti amintesc ca ceea ce a incasat a fost "m-ie, fa, c-rvo!", 'mai bine te-as [...] eu", "bine ca nu ti-ai aratat si altceva" etc :(. |
La subiectul asta se comenteaza gestul actritei, nu comentariile gibonilor. Existenta sau inexistenta acelor comentarii schimba cu ceva interpretarea noastra a gestului?
lucialu spune:
Beren, excelent punctat!
Ruxij, pt ca laptele vine la cerere si primele 6 saptamani sunt cruciale in acest demers, iar dc bebe e satul cu LP, face nani si nu mai stimuleaza lactatia exact um ai spus, iar in maternitate se da LP inainte de orice ca sa sada asistentele linistite
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui beren Emmeline Pankhurst, sufragette. Gesturile ei exagerate (care au condus la aresturi, precum se vede in poza) au atras atentia asupra inechitatii sociale - lipsa dreptului la vot pentru femei. |
Conform logicii tale, TOATE exagerarile din lume ar trebui permise, pentru ca poate, cine stie, peste ani si ani se vor dovedi indreptatite.
denizel spune:
| citat din mesajul lui capcaunul Existenta sau inexistenta acelor comentarii schimba cu ceva interpretarea noastra a gestului? |
Da, schimba!!
anca_a spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
Fal, fal, baldabac...iar s-a-necat musca-n lapte ![]() BAZAR UMANITAR |
Ei si, ce-i cu asta? Sa stii ca eu, spre deosebire de tine, n-am nici o problema cu laptele, indiferent de provenienta.
Dar daca tot suntem aici si, inspirata fiind de intrebarea lui Denizel adresata Capcaunului, poate imi explici ce-ai vrut sa spui cu "a primit ce a cautat, provocand."
Sa inteleg ca esti de acord cu epitetele si caracterizarile pe care le-a primit???
libelula spune:
eu am intrat doar sa spun ca mama mea s-a chinuit trei saptamani sa ma alapteze, urlam zi si noapte, si pana la urma m-au trecut pe Humana (ff greu de obtinut acum 30 de ani). mi-a fost f bine, nu ma imbolnaveam de raceli, aveam anticorpi cat cuprinde, am facut doar varicela la 12 ani. nici cu mintea nu am stat mai prost :)
la fel si eu, m-am chinuit trei saptamani sa alaptez, am luat galactogyl pana la loc comanda, am cumparat cea mai performanta medela electrica, si scoteam maxim 25 ml la un muls (am verificat asa cantitatea sa vad de ce plange copilul). pana la urma doctorita mi-a facut o analiza de prolactina, care era sub nivelul mediu pentru femei ne-lauze, drept pentru care am renuntat la galactogyl (trecusem la a patra cutie) si am trecut copilul pe lapte praf. care copil a facut o simpla raceala la 10 luni, si de atunci nu s-a mai atins nimic de el. s-a dezvoltat perfect normal, are 1,5 kg peste maximul de greutate pt varsta lui, si 3 cm peste maximul de inaltime. si este si foarte atasat de mine.
am spus povestile acestea ca sa se inteleaga, cred eu, ca alaptarea este intotdeauna de dorit, dar daca nu se poate, nu trebuie sa facem o drama din cauza acestui lucru.
beren spune:
| citat din mesajul lui capcaunul Conform logicii tale, TOATE exagerarile din lume ar trebui permise, pentru ca poate, cine stie, peste ani si ani se vor dovedi indreptatite. |
Conform logicii mele, nu ceea "ce-i place sau nu lui capcaunul" conteaza aici.
Ba chiar as spune ca e de bun simt sa te abtii de la a comenta gestul unei mame care alapteaza. Asta, apropos de exagerari sau lucruri "la locul lor".
Iar exprimarea de mai sus, "ar trebui permise", spune totul (pentru cine vrea sa foloseasca logica).