Prima bicicleta
Mai este 1 luna pana cand fetita mea va implini 4 anisori si vrem sa ii luam o bicicleta. Vrea "sa fie mov, cu cosulet pentru jucarii", dar nu prea stim... la ce sa fim atenti cand vom alege modelul?
Multumiri anticipate!
Raspunsuri
szivarvany spune:
Cand noi am luat bicicleta, Giulia implinea 3 ani.
Pe mine m-a interesat sa fie mai robusta, chiar daca nu avea cosul pt jucarii (i-am montat eu ulterior, la cerere, un rucsacel, dar apoi a renuntat la el) si am masurat ca pedala sa fie fix la distanta lungimii picioarelor de la sezut, sa o putem folosi cat mai mult.
Si are rotile de 16 si la vremea aia pareau enorme fata de ce vedeam prin parc, dar cu rotile ajutatoare se comporta identic cu bicicletele mici.
Atunci am instalat si regula cu casca si inca ne tine
A costat destul de multisor atunci(300 lei), insa este al 4-lea an de uzura si a meritat din plin.
Am luat-o de la magazin de profil, nu supermarket si nu am avut nicio problema pana acum.
E primul an fara roti ajutatoare
Si a noastra e mov cu roz
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
codruta_grg spune:
A noastra e portocalie "KTM", pe 16'. De anul trecut a renuntat la rotile ajutatoare, dar acuma nu mai vrea sa mearga , ca cica nu stie opri, ca frana la ghidon nu are, doar torpedou (acuma vad ca toate au tip cleste), poate o sa-i montam si noi una si asa sa inceapa sa se dea iarasi (ca acuma numa pe role vrea). Eu ti-as recomanda o bicicleta cu roti mai mici de 14', dupa parerea mea sunt mai siguri copiii cand se dau pe cele mai mici si poate sa mearga linistita pana pe la 6-7 ani pe una din asta, de 14'.
Succes!!
Alexandra spune:
Sa fie usoara si potrivita ca marime. Noi i-am luat Soniei o bicicleta prea mare pentru varsta ei si nu putea sa mearga, se chinuia si nu a mai vrut deloc. A invatat deabia pe la 6 ani sa mearga pe 2 roti si nu pe bicicleta ei care intre timp a ruginit pe balcon, ci pe una care se inchiriaza din parc. In plus, daca e usoara, iti va fi si tie mai lejer sa o tii de la spate ca sa invete sa mearga pe doua roti.
Raza de soare spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Ma uitam pe diverse siteuri, la poze si detalii tehnice, de unde inteleg ca mai intai se masoara copilu', ii stabilesti clar varsta, apoi pleci la cumparaturi.
Noi ne incadram in categoria 5-9 ani dupa inaltime si 4-7 dupa varsta. Si atunci ce roti alegem, de 12 sau de 14?
Credeam ca e simplu, mergem, aruncam cateva priviri la modele si gata, o luam (aproape) pe cea mai mica.
Raza de soare spune:
Oare ar trebui sa luam fata cu noi, cand cumparam bicicleta?
Desi, parca nu as vrea sa stric surpriza...si nici sa "baraie" ca o vrea si pe-aia...ba pe-aia...si pe-ailalta...da' nici sa-i fie mica.
Voi cum ati procedat?
Lorikay spune:
Noi i-am luat din Decathlon, are roti de 14, ghidonul si saua sunt reglabile si este foarte solida. Am mers in cautarea bicicletei cu fetita, am vazut cateva foarte fragile prin supermarket-uri si, cand am intrat in Decathlon noi nici nu reusisem sa reperam zona biciclete ca fiica-mea era deja urcata pe una si pedala de zor. Am incercat cu roti de 17 dar anul trecut (3 ani) nu se putea urca singura si am ales-o pe cea cu roti de 14. Acum am ridicat putin saua si ghidonul si incercam sa scapam de rotile ajutatoare.
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Am luat-o de la magazin de profil, nu supermarket si nu am avut nicio problema pana acum. |
Putin off topic: de ce te-ai ferit de supermarket?
Noi, de ex, am luat anul trecut, din hipermarket, tot pentru ziua printesei, acest atv, http://www.tookie.ro/atv_mini_quad_funky.html cu 300 ron, iar pe site e dublu. In magazinele de profil nu risc acelasi lucru?
De ex, in Dragonul rosu, e un loc special "Lumea copiilor", de unde i-a luat sotul o trotineta foarte frumoasa si rezistenta cu...25 de ron, iar in magazin fix acelasi model, e 90!
Rade sotul, a zis ca nu e de mine acolo, ca fac prapad la hainute si jucarii, nu stii ce sa iei mai repede, dar de acolo vom lua bicicleta.
szivarvany spune:
Eu nu am luat din supermarket pt ca am vazut experienta celorlalte mamici si nu de figuri pe cap
Si am vrut ceva care sa tina mult si sa o poata folosi foarte mult.
Acestea au fost criteriile mele proprii nu sunt reguli general valabile.
asta e bitza.
asa arata bitza cu rotile de 16" cand Giulik implinea 4 ani.
si am gasit si ce cautam:
primele iesiri aici Giulia avea 2 ani juma` spre 3.
si dupa 4 ani de uzura
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
helbi spune:
Cu 12 e mica, o poate folosi eventual numai vara asta. Nepotelul meu merge pe una de 16 inca de anul trecut de la 4 ani.
Ca sa o inveti repede fara rotile ajutatoare itzi spun cum am facut eu la fat amea (si asa am invatat si eu anul trecut): scoate-i rotitele ajutatoare si pedalele. O va folosi pe post de "gen roller" aici ii zice Laufrad, citeva zile maxim, pina invata sa-si tina echilibrul pe 2 roti. Apoi ii mintezi pedalele si asta e. Fata mea a invatat asa la 3 ani. Rotile ajutatoare nu le-a folosit niciodata.
Neaparat sa aiba casca. Aici e obligatorie la copii si optionala la adulti. Noi nu iesim fara casca.
Mult succesc!
ina.click spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Raza de soare De ex, in Dragonul rosu, e un loc special "Lumea copiilor", de unde i-a luat sotul o trotineta foarte frumoasa si rezistenta cu...25 de ron, iar in magazin fix acelasi model, e 90! |
OMG!
Acum stiu unde mi se vor duce indemnizatia si ce salarii oi mai lua pe viitor
Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011