Cum sa accepti ca ai gresit?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns azzure_sun spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983

Azzure , tu esti debusolata acum ,acel barbat cunoscut pe acel site de matrimoniale, iti spune ce ai tu nevoie s-auzi (cred) poti fi dezamagita din nou (sincer, eu n-as crede in asa ceva, daca ai putea sa verifici cateva aspecte in ceea cel priveste, ar fi excelent) iar acest lucru i-ar acorda sotului tau niste ,,bile" , ca bonus, si-atunci o vei lua de la capat ! Dar , este posibil ca el sa forteze nota daca tu vei amana un anumit ,,moment" si-atunci...

Parerea mea despre sotul tau este ca inca nu s-a maturizat , lucru posibil si la cel de 50 de ani !

Referitor topicului ,,Cum sa accepti ca ai gresit?" ,trebuie sa accepti ca ai gresit ,modul de ,,iesire" pe moment din situatia descrisa de tine , mai departe tu vei decide ce vei face .
Mai bine regreti ceea ce ai facut decat ceea ce n-ai facut!

Nu l-am cunoscut pe site de matrimoniale. Been there long time ago...Nu as mai intra pe un site de matrimoniale pentru ca e pierdere de timp...
Da, sunt debusolata si dezamagita ca viata mea nu este asa cum m-as fi asteptat. Si nu neg ca exista si posibilitatea ca acest barbat sa-mi spuna ce "vreau" sa aud. Sincer, am ajuns la concluzia ca nici nu conteaza. Indiferent de existenta lui sau nu, viata mea nu e deloc cum mi-as dori-o si am acceptat ca de mine depinde sa fac ceva sa remediez situatia.
Si da, prefer sa regret ca am facut ceva, decat ca nu am facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Azzure_Dust

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983

Azzure , tu esti debusolata acum ,acel barbat cunoscut pe acel site de matrimoniale, iti spune ce ai tu nevoie s-auzi (cred) poti fi dezamagita din nou (sincer, eu n-as crede in asa ceva, daca ai putea sa verifici cateva aspecte in ceea cel priveste, ar fi excelent) iar acest lucru i-ar acorda sotului tau niste ,,bile" , ca bonus, si-atunci o vei lua de la capat ! Dar , este posibil ca el sa forteze nota daca tu vei amana un anumit ,,moment" si-atunci...

Parerea mea despre sotul tau este ca inca nu s-a maturizat , lucru posibil si la cel de 50 de ani !

Referitor topicului ,,Cum sa accepti ca ai gresit?" ,trebuie sa accepti ca ai gresit ,modul de ,,iesire" pe moment din situatia descrisa de tine , mai departe tu vei decide ce vei face .
Mai bine regreti ceea ce ai facut decat ceea ce n-ai facut!

Nu l-am cunoscut pe site de matrimoniale. Been there long time ago...Nu as mai intra pe un site de matrimoniale pentru ca e pierdere de timp...
Da, sunt debusolata si dezamagita ca viata mea nu este asa cum m-as fi asteptat. Si nu neg ca exista si posibilitatea ca acest barbat sa-mi spuna ce "vreau" sa aud. Sincer, am ajuns la concluzia ca nici nu conteaza. Indiferent de existenta lui sau nu, viata mea nu e deloc cum mi-as dori-o si am acceptat ca de mine depinde sa fac ceva sa remediez situatia.
Si da, prefer sa regret ca am facut ceva, decat ca nu am facut.

Scuza-ma Azzure, am inteles gresit ! Sotul tau de fapt intra pe matrimoniale! Inca o data scuze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Azzure, imi cer iertare pentru toate cuvintele mele rautacioase

Nici prin gand nu mi-a trecut sa "ma leg" de greutatea ta. Doar am reluat cuvintele tale cu privire la pofta de a manca, ca o defulare...
Nu apreciez niciodata oamenii dupa aspectul fizic, ci mai ales dupa comportament.

In ce priveste sfaturile mele, dar mai ales expunerea celor traite de mine, am facut-o mereu din dorinta de a prezenta celor interesati perspectiva celui ce a inselat.

Nu credeti ca un om poate gresi, isi poate recunoaste greseala si poate fi si iertat?!
Va deranjeaza opiniile mele, ale unuia care a fost jos de tot, dar apoi a reusit sa se ridice in picioare, cu ajutorul si datorita dragostei sotiei sale?!
In acest caz, va rog sa treceti cu vederea cuvintele mele; ignorati-ma, va rog!

UC

PS. Ca urmare a nenumaratelor reprosuri cu privire la cat sunt de nenorocit si cum de-mi permit tocmai eu sa dau sfaturi, m-am gandit pentru o clipa sa-mi schimb nickname-ul de pe forum.
Dar imediat mi-am zis, de ce as face asta?!
Am subliniat mai mereu ca am gresit, ca am inselat, ca imi cer iertare...
Asta sunt eu, cu rele si cu bune!

Si ca sa inchei cu un citat, asa cum sugera foarte delicat JG, iata finalul parabolei oii ratacite din Evanghelia dupa Luca, cap. 15:

Citat:
Si cānd [oaia ratacita] se īntoarce acasa, cheama pe prietenii si vecinii tai, si le zice: "Bucurati-va cu mine, pentru ca mi-am gasit oaia care era pierduta!"
Tot asa, va spun ca va fi mai mare bucurie īn cer pentru un singur pacatos care se pocaieste, decāt pentru nouazecisinoua de oameni neprihaniti care nu au nevoie de pocainta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Ca mai intotdeauna s-a deviat de la subiect.
Fiecare are opinia lui iar un_cabotin are si el o opinie. Care-i problema? Ca nu coincide cu a voastra? Cu a mea da!
Atat timp cat esti intr-o casnicie, primavaratica, "de aproape 2 ani", care se presupune a avut ca fundatie un sentiment numit dragoste ar trebui sa existe si respect. In "aproape 2 ani" nu prea dispare dragostea pentru cel, alaturi de care, se presupune ca ti-ai dorit sa-ti petreci intreaga viata chiar daca per total aveti 5 ani impreuna.

Daca ai stat intr-o casnicie cum spui "din comoditate", "aproape 2 ani" e cam tragic, insa de aici si pana la: eu tu si el, "menaj a trois" sau "swing" e ceva ca o diferenta.
Copilul tau are 1 an si jumatate, te-ai casatorit deja insarcinata, iar o casatorie fortata de o sarcina seamana a ruleta ruseasca.

Citat:
Indiferent de existenta lui sau nu, viata mea nu e deloc cum mi-as dori-o si am acceptat ca de mine depinde sa fac ceva sa remediez situatia.
- Cred ca ar fi trebuit sa incerci sa faci ceva mai mult pentru casnicia ta si pentru tine iar faptul ca un_cabotin a fost mai dur in ceea ce priveste kilogramele in plus nu e nimic rau. Cam asa gandesc barbatii, marea majoritatea. Si sa fim serioase, aspectul fizic poate indeparta sau recuceri un barbat, iti trebuie doar vointa nu scuze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Citat:
citat din mesajul lui Un_cabotin

O sa fiu rau :

Azzure l-a lasat pe sot sa aiba grija de copil acasa, imediat dupa nastere si acum e tare nemultumita de modul lui de a se comporta (cu copilul).
Ce a facut in acest sens?
L-a rugat, i-a explicat, si cel mai important: i-a dat exemplul personal de cum trebuie sa-ti cresti/educi copilul?!
Nu, a venit acasa si s-a pus pe mancat

Azzure l-a prins de mai multe ori pe sot cu aventuri culese de pe site-uri matrimoniale.
Am inteles ca l-a iertat o data, de doua ori, ca omul minte in continuare si inseala mai abitir.
Ce a facut doamna, in afara de a manca?
I-a pus cumva pe masa actele de divort, civilizat (cu toate ca craiul numai comportament civilizat nu avea de primit)?!

Nu, doamna are nevoie de liniste sufleteasca pentru a fi ea insasi.
Doamna a intrat si ea pe matrimoniale, sa-si caute alinarea... care, nu a intarziat sa vina... chiar daca-i putin mai tomnatic
Si acum doamna s-a indragostit ...

Sugestia mea (ca de sfaturi nu cred ca mai tine cineva seama):

Divort civilizat, urmat de abonament la matrimoniale... aaaaa, am gresit, abonament la sala, cura de slabire Dr. Skinny, si fuga apoi la intalnire cu barbatul fatal cules de pe net.

Uups, dar cine o sa stea cu copilul, in timp ce Azzure merge pe la intalniri?!

UC

Cabontinule, la faza asta - stiu - iau cartonas rosu si nu-mi pasa - esti de tot rahatul. Ca si la multe altele. Ai devenit lupul moralist, dar ai ramas expertul in inselat. Doar ai facut-o cu mare spor ani de zile.

Azzure, esti extrem de vulnerabila.
Esti o femeie inteligenta, ai decis sa te vezi cu nenea, fa-o.... dar eu zic sa amani momentul. Fa ordine in viata ta, el daca e asa inamorat, nu are decat sa astepte.

Mami, Ana si Iris

fishing4ever.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

OK, n-am timp acus sa citesc tot ce s-a scris sa vad daca ai fost sau nu la intilnire.
Sfatul meu:

- scapa de prietenul asta care te inseala pe situri mtrimoniale. Nu mi-e clar daca te-ai casatorit cu el pina la urma si daca el e tatal copilului. Oricum cit timp el e in viata ta, vei trai numai intr-un chin

- mergi la intilnire, macar iei o pauza de la relatia asta de-a dreptul absurda in care esti. Ia o pauza de gindire numai pt tine singura si rearanjeata-ti prioritatile

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Fania

Fiecare are opinia lui iar un_cabotin are si el o opinie. Care-i problema? Ca nu coincide cu a voastra? Cu a mea da!
Atat timp cat esti intr-o casnicie, primavaratica, "de aproape 2 ani", care se presupune a avut ca fundatie un sentiment numit dragoste ar trebui sa existe si respect. In "aproape 2 ani" nu prea dispare dragostea pentru cel, alaturi de care, se presupune ca ti-ai dorit sa-ti petreci intreaga viata chiar daca per total aveti 5 ani impreuna.

Daca ai stat intr-o casnicie cum spui "din comoditate", "aproape 2 ani" e cam tragic, insa de aici si pana la: eu tu si el, "menaj a trois" sau "swing" e ceva ca o diferenta.
Copilul tau are 1 an si jumatate, te-ai casatorit deja insarcinata, iar o casatorie fortata de o sarcina seamana a ruleta ruseasca.
Citat:
Indiferent de existenta lui sau nu, viata mea nu e deloc cum mi-as dori-o si am acceptat ca de mine depinde sa fac ceva sa remediez situatia.
- Cred ca ar fi trebuit sa incerci sa faci ceva mai mult pentru casnicia ta si pentru tine iar faptul ca un_cabotin a fost mai dur in ceea ce priveste kilogramele in plus nu e nimic rau. Cam asa gandesc barbatii, marea majoritatea. Si sa fim serioase, aspectul fizic poate indeparta sau recuceri un barbat, iti trebuie doar vointa nu scuze!

"Un animal care poate suferi pentru ceea ce nu este, acesta este omul."
"Femeile sunt niste nulitati simpatice,cu cat te gandesti mai mult la ele,cu atat le intelegi mai putin" - Emil Cioran
[poze]

Nu am stat din comoditate...Am tot sperat ca lucrurile se pot schimba, nu am vrut sa recunosc ca am ales gresit.
Tu nu ai gresit niciodata? Nu ai regretat o alegere?
Oricum timpul inapoi numai pot sa-l dau. Si crede-ma ca am incercat sa salvez relatia...dar luptand de una singura nu prea reusesti. Din punctul sotului meu, noi nu avem nici o problema. Eu nu pot sa port o conversatie serioasa pe tema asta cu el...ca ma ia in gluma si face misto de mine. Stii cum e? Sa vrei sa discuti serios o problema si sa nu vad la el macar ca se preface ca ma asculta...daramite sa asculte pe bune...Stii cum e sa il rogi noaptea la ora 2 sau 3 ca vrei sa dormi si el sa se rasteasca la tine? Sunt multe chestii, detalii, intime chiar, pe care nu le-am spus. Sunt multe chestii urate care s-au adunat si au umplut paharul.

Si ca un PS: data nuntii o aveam stabilita inainte ca eu sa raman insarcinata. In veci nu as forta un barbat sa se insoare cu mine folosindu-ma de o sarcina/un copil. Si ca un detaliu, el a fost cel care a insistat sa stabilim data nuntii.

Mergi la inceput

Si ca sa raspund si la chestia cu kilogramele...Faptul ca Un Cabotin s-a legat de greutatea mea nu m-a deranjat atat de tare...M-a deranjat ca a presupus ca eu am abandonat copilul in bratele sotului si m-am intors la munca. Ceea ce nu a fost asa.
Am explicat deja motivele pentru care baiatul e acasa cu taica-su si nu cu mine. Si pentru mine a fost o decizie extrem de dificil de luat, intr-un moment in care nu eram pregatita sa ma intorc la munca. M-au primit inapoi la serviciu intr-o maniera extrem de "miloasa"...mai ramanea sa le pup picioarele ca m-au primit la serviciu...M-am intors la un loc de munca pe care nu-l mai vreau, unde nu ma simt bine....pentru ca nu am ce face. Imi caut in alta parte, dar am constatat pe propria piele cat de dificil este sa gasesti de munca.

Iar un barbat care ma judeca numai dupa kilograme (si aici ma refer la sotul meu) pai atunci mai bine sa zica direct si sa ma lase in pace. Daca chiar atata considera ca am de oferit...un corp...mai bine singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fania

Citat:

"Un animal care poate suferi pentru ceea ce nu este, acesta este omul."
"Femeile sunt niste nulitati simpatice,cu cat te gandesti mai mult la ele,cu atat le intelegi mai putin" - Emil Cioran
[poze]

iar mie rar mi-a fost dat sa citesc pe forumul asta mesaje mai pline de rautate ca la acest topic; emiterea de judecati lipsite de orice fundament nu reprezinta o opinie.

nici macar nu va bateti capul sa cititi ce scrie autoarea subiectului, doar improscati cu noroi.

iar un_cabotin are, desigur, dreptul la opinie. si, de asemenea, are si obligatia de a si-o exprima civilizat. iar felul in care a scris ar fi avut vreun sens numai in momentul in care ar fi fost o persoana profund morala. sens si o semijustificare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Azzure, e adevarat, nu trebuie sa judecam un om dupa kg lui, dar ai spus ca problemele te fac sa mananci mai mult. Aici este o problema. Kg in exces, stii foarte bine ca nu-ti fac bine. Sanatatea este principala. Daca doresti si tu, sfatul meu ar fi sa incepi sa slabesti, nu-ti cunosc inaltimea, dar 100 kg este mult totusi. Ar fi bine daca ai discuta problemele tale cu un psiholog. Altii reactioneaza invers, eu de exemplu, nu pot manca nimic cand sunt suparata sau am probleme, si slabesc, nici asta nu este bine.

Mergi la inceput