Migrene si febra
A debutat weekendul trecut ca o viroza usoara, se plangea de dureri de cap si avea febra, sub 38 de grade. In 2 zile i-a trecut aproape complet, initial nu fusese prea grav, a mers si la gradi de marti pana joi. Ieri insa situatia s-a agravat brusc, febra mai mare (38, 38,5) si durerile de cap au devenit tot mai intense. Am mers ieri la pediatru, spune ca e o viroza, sa nu ne ingrijoram si sa continuam cu antitermice. Simptomele tipice (durere in gat, nas care curge) sunt foarte slabe. Azi s-a simtit rau, plange de durere, febra nu cedeaza decat foarte greu si pentru putin timp dupa administrarea antitermicelor. Are 4 ani si nu a mai avut niciodata dureri de cap pana acum. V-ati confruntat cu situatii asemanatoare? Nu stiu daca e cazul sa merg la spital, perspectiva ma ingrozeste dar nici n-as vrea sa stam acasa daca situatia impune spitalizare.
Raspunsuri
Littlelight spune:
In primul rand, multa sanatate puiului . In Iasi nu aveti un spital care sa aiba urgente pediatrice? Poate e mai bine sa nu mai asteptati, daca s-a simtit asa de rau si sa mergeti la spital macar pentru un control, o alta parere.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
eloise spune:
Exista spital pediatric insa e o experienta de cosmar pe care n-am dori s-o repetam. Daca te prezinti la urgente iti recomanda automat internarea.
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eloise febra nu cedeaza decat foarte greu si pentru putin timp dupa administrarea antitermicelor. V-ati confruntat cu situatii asemanatoare? |
in cat timp cedeaza febra si ce inseamna pt. putin timp?
creste brusc(in maxim o jumatate de ora, de ex.) sau lent(1-2 ore)?
Daca nu depaseste 38,5 la un copil de 4 ani nu e febra mare.
Capusorul probabil ca-l durea si inainte doar ca fiind micut nu stia sa spuna.
Iti inteleg temerea fata de spital. Nu este obligatorie internarea, se poate merge si doar pt. un consult.
Multa sanatate copilasului.
eloise spune:
Multumesc pentru raspunsuri ! Cedeaza intr-o ora si ameliorarea dureaza cam tot atat. La virozele anterioare, febra ii scadea rapid dupa administrarea Nurofenului, de exemplu.
Spre seara a fost mai bine. A avut in continuare febra dar fara acele dureri mari de cap. Acum a adormit si vom vedea ce va fi la noapte. Sper sa fie bine.
Darria, daca medicul de garda iti spune ca e cazul sa ramani cu copilul in spital, de obicei faci ce-ti spune el. Doar ca e cateodata greu sa discerni intre situatiile cu adevarat serioase si cele in care medicii nu vor sa riste sa te lase sa pleci.
Darria spune:
Scaderea temp. dupa o ora e normala, cel putin asa spunea pediatra. Crestere asta rapida nu mai e ok pt. viroza. Medicii imi spuneau ca in acest caz tb. facute analize.
Da, ai dreptate. Depinde de medicul de garda. Unii apeleaza obligatoriu la internare(chiar daca se poate trata la domiciliu) si la antibiotic inaintea rezultatelor analizelor.
Noi am avut diverse episoade cu crestere brusca(max. o jumatate de ora) peste 39, scadeau greu(dupa o ora + baia pt. scaderea temp.) si cu revenire dupa 2-3 ore. Cauzele au fost diverse dar nu viroze.
Sa aveti o noapte linistita.
eloise spune:
De fapt ce ma interesa pe mine in principal e daca v-ati mai confruntat cu dureri (mari) de cap la copii. Asociate cu febra.
Darria spune:
Uitasem sa scriu despre durerile de cap.
Da, a avut dureri de cap(mari) uneori, chiar si subfebrila(nu doar la temp. mari).
zax spune:
cazul nostru - 4 ani si 10 luni:
simptome:
- dureri de cap
- febra pana in 38
- dureri in gat
- curgea nasul
rezultat:
- dupa doua zile eruptie, test rapid - streptococ betahemolitic = scarlatina
evident poate sa nu fie cazul vostru; am dat doar exemplu cu ce am patit noi acum doua luni
eloise spune:
Multumesc pentru raspunsuri ! Inca nu i-a aparut vreo eruptie si nici nu cred sa mai apara. In continuare are dureri de cap si febra de maxim 38 de grade. Azi am facut hemoleucograma, are leucocitoza cu neutrofilie si monocitoza, trombocitoza. Pediatra spune ca nu poate decela sursa infectiei. O sa mergem maine la o noua consultatie...