Copilasi de Iulie - August 2004 * 72
Raspunsuri - Pagina 8
Dorsilia spune:
hello
azi am fost cu toti la exsudat de dimineata, dupaamiaza avem rezultatele, am facut doar antigenul la synevo, ca sa nu mai asteptam pana luni dupa cultura.
faza e ca eu nu ma trag de fund sa nu le dau tratament insa aici e vb de moldamin si cu moldaminul eu am avut chinuri f naspa si eram mare nu un copil de 4 ani cu funducul cat pumnii mei. si am mai aflat ca se sterilizeaza uneori greu, sau deloc. trebuie reevaluat tratamentul in asa cazuri. se poate lua din exact aceleasi surse, over and over again....ce facem in acest caz? stam numai cu moldaminul in fund si penicilina pe vena ? sunt furioasa pur si simplu, pt ca daca ar fi vb ca se da un tratament si scapi, n-as avea de ce sa imi mai bat capul, dar tot aud pareri si pareri ca streptococul e dat naibii si uneori se incapaaneaza sa se tina. si cum nici acu nu am habar de unde l-am pescuit in conditiile de igiena impuse de mine, cand copiii mei nu baga mainile in gura si nu se scarpina in nas, la ochi cu mainile murdare pe afara, nu mananca de prin pungi tot felul, nici de pe jos....in casa cand intram ne schimbam de hainele de afara si ne spalam pe maini si fata. pana sa venim acasa ne stergem cu servetele umede si cu solutie dezinfectanta lichida din aia ce se vinde prin magazine cand plecam din parc, deci e cam exlus sa fie de la lipsa de igiena personala. Mai degraba contaminare de la persoane apropiate copiilor, adica rude sau tovarasi de joaca de pe langa bloc. Azi am dat startul pt toti sa se duca la cotrol cu gatzii, altfel nu mai avem ce discuta. simplu ca buna ziua.
am niste draci cat casa, nici nu va puteti imagina ce draci am. astia micii n-au facut pana in prezent nimic cu gatul, si nici acu n-au nimic cu gatul, doar mai tusesc si mucesc de la viroza incasata duminica, multumesc lui Dumnezeu mananca si se joaca, de cum au scapat de febra. Nici Dea nu a mai avut azidimineata gatul ca ieri de plin de secretii, asa ca nu s0a mai inecat in mucii acumulati de noaptea.
ma duc acu dupa rezultate
corianai spune:
Andries am studiat programul pt tabara, ai facut o treaba super Eu nu stiu sigur daca ajungem, in caz ca reusim o sa ne cazam la o pensiune cu tot cu Eva pt ca nu stiu din timp si nu vreau sa tineti un loc ocupat pt ea. Am vazut programate excursii in fiecare zi, e super numai ca noi venim cu trenul nu stiu cum ne-am putea transporta... vedem cand se definitiveaza lista daca ar fi loc si pt noi 2 sau 3 in vreo masina.
Andries spune:
Dragelor,
sa ne intelegem... excursiile sunt "drumetii" si se executa cu piciorul. Traseele pe care le-am propus sunt trasee de 1,5 maxim 2 ore cu popas si cu pauza. La Babele se urca cu telecabina si de acolo fie ne invartim un pic pe platou, jucam un fotbal, etc sau daca ne tin picioarele facem o ora pana la Piatra Arsa, drumul e ca-n palma. Daca cineva din grup nu poate, ajustam traseul, il scurtam, vedem cum facem, dar nu aducem copiii la munte ca sa-i plimbam tot cu masina. Daca la grupul de copii, pe langa adultii de supraveghere mai vin si alti parinti, cu atat mai bine ca ne plimbam mai multi.
Cori, daca ajungeti e foarte bine. Puteti sa o aduceti pe Eva in fiecare zi "la grup" si sa o luati seara, daca asa e mai confortabil pentru voi si pentru ea. Eu va astept
Lia, in cercetarile moderne de medicina, hiperigiena este dovedita ca un factor de scadere a imunitatii. Copiii super protejati "agata" mai repede si mai "bine" diverse zgaibe.
Si eu aveam tentatia sa ii spal pe ai mei pana ii lustruiam, dar n medici mi-au spus ca e bine sa ii mai slabesc cu dezimfectatul, in caz contrar nu li se dezvolta sistemul imunitar. Acum ce sa spun, de pe jos nu-i las sa manace, dar fructe din pom/tufa au mancat nenumarate, iar in parca daca vor sa desfaca un pachet de biscuiti o vor face cu mainile pline de nisip. V-am povestit cum in primul meu an la mare cu Victor, 5 zile copilul meu, care nici nu stia sa mearga bine, aduna chistoace de pe plaja si le manca? 5 zile am fost ocupata cu vanarea chistoacelor inainte sa le ia fi-miu, de atunci am jurat ca nu mai merg pe litoralul romanesc.
Eu sugerez sa ii dai antibiotic, trat cu moldamin e depasit, exista ospen si altele (siropuri).
Andries
szivarvany spune:
Pfoai, poi si noi 4 suntem tot cu trenul :(
Am ajunge sambata seara la 20,30
Apoi e tare fain excelul, ai muncit la el, nu gluma
Noi o sa te rugam sa ne aproximezi si costul total mama+plod sa nu ne facem de rahat
In rest, asteptam cu nerabdare sa treaca zilele
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
roxanaz spune:
Lia, asta e dovada ca niciun glob de sticla de pe lumea asta nu functioneaza. e un streptococ, e plin de el peste tot, nu trebuie mari exercitii de imaginatie ca sa faci calcule de unde l-au luat. l-a luat si gata, relax. eu zic NU la moldamin-ul ala dar dupa ce se termina tratamentul cu antibiotic se repeta exudat-ul.
Andries, beton sheet-urile, esti pe gustul meu, stiam asta deci costul per copil ar fi 210 ron, plus familia.
te rog ghideaza-ne in alegerea celeilalte locatii de cazare - ca vreau sa fie ff aproape de casa de nebunii
si inca una: eu m-as baza seara pe gratare. avem congelator incapator la dispozitie???
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corianai inteleg io bine ca parintii nu au voie sa participe la escursii? |
da de unde-ti veni ideea asta?
cristalina spune:
Andries bravo!
John, care are drept de veto, a zis ca el pe 22 august pleaca la Neuchatel asa ca s-ar putea sa mergem la mare in perioada aia .