Copilasi de Iulie - August 2004 * 72

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata doamnelor
ieri dupa-amiaza a fost super distractie, am fost cu Olivia, Luca si Sorin la tiribombe... s-au dat in ce au vrut ei cand au vrut . asa de bine a fost distractia ca la sfarsit au inceput chiraielile, pe rand ca unul nu vrea ceva, altul nu vrea altceva.. dar overall ne-am simtit super super.
o zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Hristos s-a inaltat!

Roxi, pot sa scriu reteta aici?

Eu fac aluatul cam dupa ochi, dar sper sa potrivesc cantitatile:

- 700 grame faina, un praf sare, amestecam faina bine cu doua cuburi de drojdie maruntita. Eu adaug cam 3 oua (de tara de prferat, sa iasa placintele galbene si ochioase :)), o ceasca (100-150 ml) lapte batut la temperatura camerei, 3-4 linguri smantana grasa, 100 ml bors alimentar caldut, o lingura otet, 3-4 linguri zahar, o jumatate de pachet unt topit si racit.
Se framanta bine, bine, mai adaugi cate un pic de ulei, faina, cat sa iasa un aluat elastic. Apoi eu fac sport extrem, izbesc aluatul in vasul presarat cu faina de 40-50 de ori, cat ma tin puterile, apoi acopar vasul cu un prosop uscat si il las la dospit o ora si jumatate la loc ferit de curent (eu il tin in cuptorul cu microunde).

Umplutura: branza de vaci, coaja lamaie, zahar vanilat, zahar, ou, stafide.Aluatul se intine bine, eu fac foaia subtire, cat sa nu se rupa, se taie patrate, se pune compozitia in mijloc si se unesc colturile opuse, se lipesc bine in mijloc, ungi placintele cu un amestec din ou, o picatura otet, o picatura ulei, le mai lasi 10 minute la crescut si le bagi in cuptorul incalzit in prealabil, in tava cu hartie de copt unsa cu ulei. Ele cresc destul de mult, asa ca trebuie sa lasi 2-3 cm intre ele.

Scuze ca m-am lungit !

O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Neata'

Am notat reteta, vreau sa vad cum pot face sa o framant la masina de paine

Deci v-a placut de capra mutanta si mie . Azi e innorat in bucuresti, cred ca vine un pui de furtuna.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

am reusit sa vad si eu trupa "Bucurosii" foarte frumos iar Maria are o privire atat de fericita

Andries

Mergi la inceput

Robi, ce interesant, drojdie cu bors si cu otet trebuie sa iasa foarte moale si sa creasca bine aluatul! musai o voi incerca, merci frumos!
Andries, clar se framanta la masina, fara nicio grija. tine capacul deschis si mai adauga ulei/faina pana ajungi la consistenta de care zice Robi.

Mergi la inceput

Cred ca asta e secretul, borsul si otetul, care fac placintele sa ramana pufoase cateva zile....

In alta ordine de idei, am avut ieri o zi pliiiina, dar Ok la medic, cica sunt domnisoara , apoi am fost in mall cu Matei la Mc si noi sa mancam ceva, era o forfota acolo si sute de copii de am ajuns nebuna de cap acasa... unde m-am apucat de placinta, vopsit oua si...vopsit parul...
Azi am un botez dupa-amaiaza, in week-end petrecerea, asa ca saptamana viitoare dorm cu capul pe birou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Felicitari, Gorodica
Vazut si pisica, Roberta, o dulceata
Leeloo, in sfarsit am vazut pozele

Noi raportam o zi nebuna ieri: 8,30-13,30 - miniexcursia; copil bucuros, s-a batut cu colega`sa doar fara bube si sanje
apoi pana la 16 a stat la fete, de unde am cules-o io; iar pe 18,30 ne-am carat la Mc la intalnirea DC dupa care ne-am plimbat si am poposit in parc.
Nu spun ca iar am ajuns acasa la 22
Stem bucuroase si rupte de oboseli
Azi vom merge dupa rochita de Cenusareasa

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Adevarat s-a inaltat!

Robi, multumim pentru reteta, musai o incerc in weekend!

Roxi, dupa distractie putina chiraiala ca sa nu va obisnuiti cu binele...

Ioana, tare frumoase poze! Felicitari celei mai mici membre a trupei!

Mariuca mea e cobza, aseara era rosie, ii curgeau ochii, erau aprinsi si avea febra. Nu am avut in casa decat Panadol, de la 3 la 5 dimineata a pazit-o John ca deja gemea, azi am chemat doctorul.
Am o durere in gat...ih (tot nu am ajuns sa fac exudat, saptamanal ma umflu in gat!)

Partea proasta e ca nu pot sa ma misc, suntem prinsi cu englezul (care insista ca e vina mea ca s-au stricat ieri avioanele ...nu numai ca a fost o defectiune la avion care a dus la 2 ore juma intarziere, dar spre avion cica s-a stricat si autobuzul! John facea misto, zice ca e ca in filmul dracula...pe masura ce se apropia de castel i se mai strica aluia ceva la carutza...)

Gata pauza, o zi excelenta sa avem!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristalina
John facea misto, zice ca e ca in filmul dracula...pe masura ce se apropia de castel i se mai strica aluia ceva la carutza...

absolut corect!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristalina

Partea proasta e ca nu pot sa ma misc, suntem prinsi cu englezul (care insista ca e vina mea ca s-au stricat ieri avioanele ...nu numai ca a fost o defectiune la avion care a dus la 2 ore juma intarziere, dar spre avion cica s-a stricat si autobuzul! John facea misto, zice ca e ca in filmul dracula...pe masura ce se apropia de castel i se mai strica aluia ceva la carutza...)

As putea sa iti sugerez si cand vin englezii la noi sa te concentrezi un pic, sa vedem ce iese?

Mergi la inceput