Copilasi de Iulie - August 2004 * 72
Raspunsuri - Pagina 12
amironeanu spune:
Am uitat, sunt tare uituca in ultima vreme
La multi ani Nicholas, sa cresti sanatos, frumos, destept si cu un pic de noroc!
Eu sunt mai mult cu organizatul dupa ureche, vom vedea ce facem la fata locului, dar s-ar putea sa fie mai practic sa stabilim cat mai multe inainte. SI eu vreau cazare la o pensiune cat mai aproape de copii. A, si la clatite il putem lasa sef pe al meu sot, s-a specializat in clatide si omlete
kim222 spune:
am intrat sa va spun ca mi-am cumparat flori pentru curte si ...o pisica!! cadou de 1 iunie pentru Luca..nu va spun ce fericit este cica:
-Olivia vrei sa-l iubesti la fel de mult ?...ca este fratele meu!
Io care nu suport pisicile..sunt indragostita nu numai de aspectul ei (este ca un tigrisor) cat mai ales de personalitatea ei! ..si o chema Raya
bunny spune:
Seara buna
inainte de intru sa va spun ca n-am disparut in ceata ca magarul - doar ocupati - plus o raceala la Alex, wk-end de aranjat ca la noi e bank holiday , apoi family camp - la Beavers etc
Multumesc mult Andreea pentru e-mail , nu am reusit sa-i prezint sotului ca as vrea sa ii bag sub nas si o pensiune. Te rog ne poti spune in ce zona va fi 'tabara' sa nu fim la distanate prea mari si daca ai vreo sugestie ar fi super. Pina acum atita stiu ca pe 4 sau 5 aug plecam din Balaton. Acum ca venim direct si ne oprim - sau ajungem la mama, stam 2 zile cu ea si apoi venim iar nu stiu (inca ) .
Alex a hotarit anul asta ca nu mai vrea party ( anul trecut am avut cu toata clasa activitati sporive 3h +masa+party bags ) ci vrea sa mearga la Legoland, si-a amintit el ca acum 2ani era prea mic sa intre la citeva din activitati si vrea sa-si ia revansa. Asa ca tot ne-am luat dupa Paste un pass de 1 an la 24 de atractii aici /familie - ne-am scos. Banuiesc ca iese de acolo si cu cadoul= un lego mare City sau Star Wars . Acum avem proiect de construit toate seriile pe care le are pina de ziua lui. Ne-am oprit la al 2lea ... dar am resuit sa sortam pe culori lego... munca nu gluma.
Ce alte cadouri pregatiti ptr baietii de 7 ani? Bicicleta , role are
Ma duc sa citesc din urma ...
O seara buna
Mxx
ps Olivia sa stapiniti sanatosi noul membru al familiei
szivarvany spune:
Wow, Kim, ce ma bucur, sa va traiasca Raya
Musai sa pui poze cu copiii
Si spor la gradinarit. Din mesajul tau reiese multa energie pozitiva si ma bucur tare,tare mult
Bunny, sanatati la voi
Giulik are planurile de cadouri asa: la 7 ani scaunul mare de birou plus ce se mai nimereste, dar are mare nevoie de niste perforatoare in fiverse forme
pt 8 ani: bicicleta cu roti mult mai mari
pt 10 ani: telefonu`ala cu taciscrin
pt 16 ani: totusi vrea sa devina zana adevarata cu toate riscurile aferente
Io azi sunt in zi de conced, merg cu gradi la concurs de dans si apoi program liber ales
O zi frumoasa tuturor
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
carmenp spune:
la multi ani, Nicholas! philip, sa va traiasca... da` pe uni umbli?
vad ca va organizati in forta, andries, felicitari!
olivia, sa stapiniti sanatosi pisica! cred ca o mai mare bucurie nu i-as putea face ilincai da` este exclus pina nu am mut la casa. abia am scapat de hamsteri, nu stiu daca v-am spus, i-am dus inapoi la mama lor;))
cristal, iti raspunse olivia;))
edit, fii`mea se indragosti de un baiat din grupa; cica il iubesc ca e frumos la fatza da` nu stiu ce sa fac ca e cam "inofensiv" (adeca infidel:D) ca lui i-a mai placut de-o fata si cind aia n-a mai venit la gradi i-a placut de alta si cind nici aia n-a mai venit la gradi a placut-o pe cealalta. si ce ma fac daca ma pupa, ca io nu vreau sa ma casatoresc cu el de pe acu?;))
roxanaz spune:
neata doamnelor!
Nick la multi ani!!! Andreea sa iti traiasca baiatul, sa fie sanatos si fericit!!!
despre mancat mancare calda la pranz: putem face cu randul ca unii sa plece cu maimuticile in excursie si altii sa se sacrifice sa stea la facut ciorba si stat la taclale la soare
si eu ma bag la clatite, dar ii ziceam Dariei ca vin cu tigaia mea de acasa
ooo Olivia pisica? cat a mai suspinat Patrick dupa aia neagra de miercuri..
super planurile astea de vacanta, abia astept sa ne adunam!
moama ce probleme are Ilincaaaa!!
g_ioana spune:
Neatza...azi este mai cald deci gandesc mai bine...de dimineatza m-am trezit cu un gand,sa ma tund da' nu stiu cum
Lia cum mai sunteti azi?
Vivia esti o mama tare curajoasa.....vreau si eu alte idei de cadouri de 1 iunie in afara de pisica...
Carmen super tare Ilinca.....pana la urma ai cedat nervos cu hamsterii....deci pe primul loc ramane Daria care a rezistat eroic si o mai are inca pe Sela
Roxi pana la urma m-am hotarat sa-i dau ignor bunicii respective...
hai sa avem o zi faina si scurta...io trebuie sa platesc toate darile azi inclusiv salariul bonei,asa ca am o stare
Andries spune:
Nu stiu restul, dar cadoul cu zana de a 16 ani sigur i se va indeplini
Eu acum am mari emotii (desi ieri as fi zis ca n-o sa am deloc) e fi-miu la spital sa ii fca dintii, de vreo 20 de minute in sala uffff cica pe la 11 termina, abia astept.
Ideea de tabara e urmatoarea:
copiii merg intr-un grup organizat, unde au un program si niste responsabilitati specifice, adaptate varstei lor. La 7 ani nu merge sa ii iei pe coclauri prea mult, pentru ca evident conditia lor fizica nu le permite.
De asemenea e obligatoriu programul mic dejun-pranz-cina, gustarile sa spunem ca le iei in rucsac.
Intr-o tabara obisnuita copiii NU sunt cu parintii si respecta autoritatea profului/antrenorului/etc si respecta si programul (chiar daca asta inseamna ca probabil uita sa-si schimbe sosetele sau mai pierde cateva). NU sta nimeni dupa ei sa ii incalte, sa le ridice pantalonii, sa verifice daca si-u bagat maieul in chiloti si alte asemenea. De exemplu la spalat pe sinti, proful verifica cel mult ca a intrat in baie si a pus mana pe periuta, nu sta sa verifice detalii despre cat de bine e executat ce i s-a cerut. In cazul nostru e un pic altfel, noi o sa ii verificam.
Tabara noastra e un pic atipica, pentru ca e organizata ca o "tabara de tranzitie" pentru copii care nu au mai fost singuri dar parintii ar vrea sa ii lase singuri in viitor si totusi nu au prea multa tragere de inima in acest sens (sa-i spunem teama ca progenitura nu se va descurca).
Asa ca eu vad ca practic toti parintii vor sa fie "pe aproape" sa aiba un ochi vigilent acolo unde trebuie si sa dea si o mana de ajutor.
Dar daca nu vrem sa pierdem beneficiul de a "invata copilul cum e in tabara" trebuie sa facem un program, sa delegam un pic autoritatea (prin rotatie catre adultii care supravegheaza) si sa ne tinem de el. Ca daca ajungem la capatul traseului si coordonatorul zice "acum ne intoarcem ca sa ajungem la pranz, avem ciorba si chiftele" iar parintii spun "dar hai sa mai stam nitel aici, putem lua masa si la cabana" s-a dus pe apa sambetei tot aranjamentul.
E de inteles ca unii copii nu vor sa doarma fara parinti, e absolut normal pana pe la 10 ani (cel putin asa mi-au spus mie mai multi medici, printre care si psihologi). De regula copiii vor sa doarma cu parintii, exceptia o constituie copiii care dorm singuri. De aceea e absolut ok in cazul nostru, in aceasta "tabara de obisnuire" ca unii copii sa doarma cu parintii in alta pensiune si sa faca join la grup de dimineata pana seara. Dar cat timp sunt in grup trebuie sa respecte programul pe ziua respectiva pe cat posibil.
Andries
g_ioana spune:
Andriestinem pumnii pentru Mirciulica sa fie totul ok!!!
Sunt total de acord cu organizarea zilnica,ordinea si disciplina!!!!
In legatura cu somnul de pranz il bagam in program sau nu???.....mandra mea inca doarme vreo 1-2 la pranz....da' si ea este obisnuita sa doarma cu mine,plecam insa de la ideea ca-n tabara trebuie sa doarma cu cupii,daca merge treaba este ok,daca nu,nu