Strumfi de iul-aug 2007 (216)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

va pregatiti de 1 iunie?
ai nostri fac vineri "ziua portilor deschise", nu stiu la ce ora, banuiesc ca dupa-masa pentru ca au zis ca e actiune cu parintii in curtea gradinitei , vine si un clown, distractie maxima (ai mei nu se dau in vant dupa clowni, lui David ii e chiar frica )
David termina grupa pregatitoare si vor merge in excursie la Tg. Mures, la zoo. sotul a zis ca o sa-i dea cu el un telefon mobil sa-l poata suna , iar el a fost foarte incantat: "e prima data in viata mea cand am un telefon mobil" ... oare e prea devreme?

in rest toate bune, ne bucuram de vremea frumoasa, asteptam luna iunie, care va fi o luna plina de evenimente: doua nunti la colegele mele de facultate , maraton "medieval" de mountain-bike (sotul arbitru ), invitatie la ziua unui prieten la munte, concediu la turci , vai de capul nostru , sanatosi sa fim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Ioana

Vivela tu zici doi ani pana la scoala. sincer eu ma gandeam la un an. Daria acum e la grupa mijlocie, din toamna la grupa mare adica 2011-2012. Deci o pot da la pregatitoare din 2012-2013 cand va avea 5 ani si 2 luni, iar clasa intai 6 ani si doua luni. Mi se pare mult mai rezonabil decat la 7 ani si doua luni.
Cred ca i-ar convenii mai mult sa termine mai devreme cu un an facultatea, sa "nu mai depinda" de mama si tata in toate actiunile ce necesita bani. Plus ca noi avem o varsta, nu am facut copiii la 20 de ani si nu se stie cum vom sta cu sanatatea peste 20 ani ca sa-i tinem in scoala fara sa munceasca la nu stiu ce bar sa se intretina.

un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

mychy, multam de info.

dana, mie inca mi se pare mic, si la 6 ani ptr scoala, vedem pe parcurs

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

dana, desi nu pot zice ca am apucat sa aprofundez subiectul, am citit in treacat cum ca e musai ca in anul in care copilul face 6 ani, indiferent cand se intampla asta, intra la pregatitoare.
ca asa...m-ar tenta si pe mine sa-l dau la scoala in cls 1 la 6 ani. desigur, depinde si de individ, cum va mai evolua, dar macar ca idee.

Mergi la inceput

uite aici si comunicatul de la inspectorat:

http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/Retea/inscrieri%20gradinite%203271.PDF

edit: cu precizarea ca din 2012 am inteles ca pregatitoarea ar deveni obligatorie, deci nu poti sari peste ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

eu nu ma agit prea tare(adica deloc) pt ca pana ajung ai nostrii sa mearga la scoala se mai schimba legea de 15 ori......
ieri am fost la Casa de sanatate , care s-a mutat la dracu-n praznic in Tei, pentru toate sectoarele, si m-am intors cu un gust amar: o bataie de joc generala de contribuabil......nu ca as fi descoperit ceva nou, dar simteam nevoie sa ma plang si la voi

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

pai da Gabi, mi se pare f clar comunicatul. Ei acopera toate spetele pentru toata plaja de varste (5-6-7) ani.
Adica pentru toamna asta iti lasa libertatea sa faci ce vrei cu un copil de 6 ani, ori la grupa mare la gradi si va sari la anul peste pregatitoare, va intra direct la scoala, ori la pregatitoare la scoala.
De la anul nu mai ai variante, la 6 ani va intra sigur la pregatitoare, nu-l mai poti duce la gradi.
Nu precizeaza nicaieri ca e obligatoriu numa de la 6 ani la pregatitoare, f bine poate sa fie si la 5 ani.
Adica cumva ei fixeaza limita superioara de varsta, nu poti sa-l duci la 8 ani la pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

de cand m-am mutat la casa nu prea mai apuc sa intru pe DC. la birou nu mai pot sa ma loghez .
Deni ma asteptam sa povestesti si tu mai multe despre strumfi. Ceva poze pe cand???

vad ca se discuta de scoala .... eu recunosc ca tocmai am testat cum e cu bobocel si sincer nu ma grabesc. Pt Alex a fost destul de obositor. Primea prea multe teme(acum nu prea mai primeste caci au terminat manualele de ceva vreme). Uneori nu reusea sa le termine la after-school.
Nu pot sa mai stau, pup toata strumfaria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ddanagh

pai da Gabi, mi se pare f clar comunicatul. Ei acopera toate spetele pentru toata plaja de varste (5-6-7) ani.
Adica pentru toamna asta iti lasa libertatea sa faci ce vrei cu un copil de 6 ani, ori la grupa mare la gradi si va sari la anul peste pregatitoare, va intra direct la scoala, ori la pregatitoare la scoala.
De la anul nu mai ai variante, la 6 ani va intra sigur la pregatitoare, nu-l mai poti duce la gradi.
Nu precizeaza nicaieri ca e obligatoriu numa de la 6 ani la pregatitoare, f bine poate sa fie si la 5 ani.
Adica cumva ei fixeaza limita superioara de varsta, nu poti sa-l duci la 8 ani la pregatitoare.

ART. 29
(1) Invatamantul primar se organizeaza si functioneaza, de regula, cu program de dimineata.
(2) In clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

asta e din noua lege a invatamantului. mie mi se pare clar ca daca ai copil care a implinit 6 ani, el va merge obligatoriu la pregatitoare. nu prea mi-e clar ce se intampla cu cei care deja au apucat s-o faca.
cum ar fi cazul tau, Daria ar face - dupa grupa mare, in mod normal pregatitoarea. numai ca ea ar avea, in anul respectiv 5 ani si ceva , iar la 6 ani deja o termina. dupa legea asta, ea atunci ar trebui s-o inceapa.
eh, dar pana la normele de aplicare mai e cale lunga, poate vor mai veni cu ceva precizari.

Mergi la inceput

am avut si serbare, a fost frumoooos .
partea placuta a fost ca noi (eu si david) am stat in afara clasei unde s-a organizat, adica pe hol unde erau puse prajituri si suc. asa ca am fost f relaxati, am mancat pana n-am mai putut , am vorbit, ne-am gigiulit...
ceilalti erau inauntru si se desfasurau, dar ce ne pasa noua? .

Mergi la inceput