Pasaport electronic sau simplu?
Raspunsuri - Pagina 2
Cristina_C spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andacos Pasaportul simplu temporar se elibereaza DOAR in anumite situatziia! Acestea le gasesti aici: http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/indexGalati.htm In rest orice cetazean roman care solicita eliberarea unui pasaport si nu s eincadreaza la conditziile de mai sus,este obligat sa solicite pasaport electronic! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana, iata conditiile de aici: http://muenchen.mae.ro/index.php?lang=ro&id=101415
In Ro, poate nu peste tot dar in unele locuri sigur, este destul sa spui, pur si simplu, ca nu ai timp sa astepti pana este gata pasaportul electronic sau ca nu ai nevoie de un pasaport cu o valabilitate mai mare, iti trebuie doar pe 1 an si gata, il primesti, oriunde ai calatori (chiar si in UE).
Chiar si nanica spune ca nu se incadreaza in nici una din acele situatii dar ar putea obtine pasaport temporar.
Si prietenul meu din Ro s-a minunat ca la el "a mers"dar la mine nu, fiind vorba despre acelasi act!! M-am bucurat pentru el ca l-a putut obtine, dar m-am revoltat ca n-am reusit si eu, asa ca n-am nimic cu nimeni care-si ia temporar, doar nu vi le fabricati voi, altcineva poarta raspunderea.
Lali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Ai intzeles gresit!Nu are nimeni nimic impotriva pasaportului temporar atita timp cit este respectata legea!Vezi cazul sotzului tau! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
OK, diferenta importanta este ca pasaportul temporar se elibereaza in aceeasi zi (daca tin bine minte), iar cel electronic dureaza aproape 2 saptamani.
LAlexandra spune:
Lali, asa e cu eliberarea, insa asa cum au scris si fetele nu asta conteaza si nici banii, pt ca eliberarea acestuia, in mod normal, e conditionata de anumite cerinte ce trebuie indeplinite...
_
printisorului Alessandro
Cristina_C spune:
Lali, daca esti in Germania, de ex., si vrei pasaport electronic prin consulat sau ambasada , in primul rand astepti sa primesti programare ca sa depui cererea si sa-ti faci poza, poate dura si saptamani lucrul acesta si apoi, in al doilea rand, astepti cam o luna sau chiar mai mult pana iti vine pasaportul inapoi din Ro. Asta pentru ca nu se emit aici, tot acolo se trimite dosarul.
andacos spune:
Da Lali,dar cind pleci in concediu de exemplu
stii cu doua saptamini inainte!
Aoleu Cristina pai te apuca nebuneala pina procuri toate documentele alea sa-tzi fie eliberat un asemenea pasaport!
Ma rog eu nu fac apologia pasaportului electronic,eu imi doresc ca legea sa fie repectata indiferent ca e ghiseul din Romania sau cel de la ambasada/consulat!Normal ca promovind la ghisee pasaportul temporar vs cel electronic...se aduna niste banutzi la taxele locale...dar multzi sunt interesatzi sa plateasca mai putzin(chiar daca o fac mai des apoi datorita termnenului de valabilitate)...cica fac economie !![]()
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Cristina_C spune:
Nebuneala... daaa!!
Anul trecut imi expira pasaportul in iunie si in aprilie am cerut programare. Am primit tocmai in august, pe motiv de supraaglomerare si personal redus!! Sí nu era problema lor daca eu as fi stat cateva luni bune cu pasaportul expirat pana este gata cel nou. Dar au fost, se pare, multe presiuni atunci, asa ca, intre timp, omuletii de la consulat s-au íntrebuintat si au introdus un regim de urgenta pentru toti cei carora le expirau pasapoartele in scurt timp. O zi pe saptamana stateau de dimineata pana seara acolo si primeau cereri de pasapoarte. Aveam programarea din august, dar am aflat intamplator de pe pagina lor de aceasta schimbare si asa am reusit sa ajung la ei la jumatatea lui mai. Spre sfarsitul lui iunie am primit pasaportul.
Happiness_4_us spune:
Andacos, eu i- am facut fetitei, sapt trecuta,pasap simplu, asta ptr ca are doar 3 luni si ptr ca ajungem in Is si- i fac din ala cu valab 5 ani, si nu m- a intrebat nimeni de vreo conditie, decatde care vreau, simplu sau electronic
.Chiar m- am mirat ptr ca citisem si eu conditiile pe site.
Mamica de Andrei si Maria
LAlexandra spune:
Happiness, valabilitatea pasaportului, pt copiii sub 6 ani, e de 3 ani.
_
printisorului Alessandro
Lali spune:
Evident ca trebuie respectata legea in toate cazurile.
Insa eu am reactionat si pentru ca, asa cum v-am spus am fost foarte mirata de promptitudinea si profesionalismul celor de la pasapoarte Ilfov. Am luat de pe site actele necesare, am mers acolo cu toate pregatite si totul a decurs ca la carte, repede si totusi cu multa rabdare fata de copil.
Ma asteptam la altceva stiind ca e vorba de functionarii romani ...
Si chiar si in concediu poti sa te hotarasti sa mergi in mai putin de doua saptamani. Noi asa am facut anul trecut ...
. Anul asta in schimb am luat biletele din aprilie .
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Happiness_4_us Andacos, eu i- am facut fetitei, sapt trecuta,pasap simplu, asta ptr ca are doar 3 luni si ptr ca ajungem in Is si- i fac din ala cu valab 5 ani, si nu m- a intrebat nimeni de vreo conditie, decatde care vreau, simplu sau electronic Mamica de Andrei si Maria |
Pai nu am spus ca au nevoie de bani la buget!!!
Asta e legea in Romania se aplica dupa bunul plac,daca mai iese si un ban ceva in plus(la buget ma refer) e mai mult decit ok!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit