FIV in Ungaria 131

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Cybele, FELICITARI! urmeaza 9 luni minunate, si la sfarsitul acestei perioade sa tii in brate un bebelus perfect! (sau doi?)


Samira, toniro, si celelalte fete cu rezultat negativ, cuvintele sunt de prisos... Putere sa aveti sa mergeti mai departe pe acest drum spinos (pentru unele din noi, cam prea lung, parca Cineva de Sus vrea sa ne testeze limitele), si sper pentru voi ca la capatul acestuia sa traiti ceea ce traiesc si eu, si multe alte persoane in situatia noastra.


Am fost delegata sa fac un anunt aici. S-a pus la cale o intalnire, vrem sa facem o mare surpriza doctorului Peter Kovacs - fara de care nu ne-am fi tinut astazi copilasii in brate...
Duminica pe data de 22 mai ora 11 ne intalnim mamici, tatici si bebici de toate varstele in Herastrau la Roata Mare pentru o poza de grup pe care o vom trimite doctorului. Speram ca poza sa ocupe locul de onoare in biroului lui si mai speram sa-i umple sufletul de bucurie. De fapt sunt sigura ca asa va fi!
Cine doreste si poate sa participe si nu a fost inca contactat pe alta cale, va asteptam cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

daniela, samira, toniro, tot ce pot sa spun in acest moment e ca mi se pare cumplit ca din toate doar eu am reusit...vreau insa sa cred ca DD are un plan pt toate si ca bebeii vor aparea cat mai repede

ce vreau sa va spun fetelor dragi si mult incercate e sa va luati timpul necesar ca sa va reveniti , sa va petreceti momentele acelea de consolare si alint cu partenerii vostri care stiu sigur ca sunt alaturi de voi si sufera si ei acum; si apoi sa o porniti la drum cu speranta, neaparat, caci ca fi bine , chiar daca acum pare ca s-a sfarsit o batalie, sunt convinsa ca veti castiga razboiul

bombi - tin pumnii sa fie cu noroc; 2 embrioni de 8 celule am transferat

tonirro, valoarea progesteronului mi se pare f mica, inca nu am primit mail dar cand am pun si valoarea mea; dar sa stii ca nu te las sa nu iti faci si analizele de coagulare; dam tzir si sigur iesim; ai mare grija de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

cybele,wow..felicitari.
bine ca ai scapat turma.
iti doresc sarcina usoara si bebe la termen.

tannoo,trebuie sa ne vedem si noi la un suculetz...sa pun si eu mana pe burtica cu pui de Kovacs in ea.


3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV... 4 in toamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

daniella,mereu am spus ca DD da fiecaruia dintre noi atat cat poate duce...nici mai mult nici mai putin...si ca ne da ce ne dorim atunci cand e momentul sau cand suntem pregatiti pentru ce cerem.



3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV... 4 in toamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

ariadna33, multumesc din suflet, cuvintele tale inseamna f mult pt mine; ai fost si esti modelul meu de invingatoare, ti-am citit si rascitit posturile (si cele de sub celalalt nick) si am invatat fff multe din experientele pe care le-ai impartasit!

iti sunt profund recunoscatoare, un post de-al tau in care spuneai cum ti-ai facut planul de "atac" dupa fiv-ul nereusit cu PK a fost pt mine un model despre cum poti sa iti schimbi cu totul stilul de viata ca sa poti spera la reusita ( m-am lasat de fumat, m-am apucat de sport, m-am dus si mi-am facut analizele de coagulare...intr-un cuvant am cam facut tot ce spuneai tu acolo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

si pentru ca eu acum nu sunt in stare sa scriu cu exactitate toti pasii pe care i-am facut pana la ziua asta minunata cu beta pozitiv - (intr-o zi promit sa scriu si eu cum am pornit de la minus infinit ) vreau sa dau copy-paste unui mesaj scris de ariadna pe 12.05.2009, pe care eu il am salvat pe calculator:

Fetelor, deci episodul 2:

Asta era undeva prin luna august anul trecut- cand am facut fiv 4... la Budapesta. O sa fiu foarte scurta: desi am avut un medic de nota 10+, desi s-au ocupat de noi el si echipa lui ca si cum am fi fost cei mai importanti pacienti de pe planeta asta-nu exagerez cand spun asta... desi am ajuns sa avem 2 blastocisti excelenti dupa pareresa docorului, care mi-a vorbit atat de mult la ET si eu eram asa de convinsa ca nu voi reusi... si el era sigura ca da... si apoi a venit testul zero barat... uitai sa va spun ca la ultimele 3 fivuri mi-am facut singura tot tratamentul de stimulare + adjuvant, la acest protocol (ca si la celelalte 2 la care mi-am facut singura schema) am obtinut 14 ovocite, spermograma a fost dezastru (am pierdut 4 ovocite lasate sa fertilizeze natural) si nu am congelat nimic... acest protocol din toamna a fost cu heparina doar spre final, adica dupa 5-6 zile de la ET, prea tarziu- parerea mea... si am fumat... cand i-am scris doctorului rezultatul, a fost socat de-a dreptul, nu s-a asteptat sub nicio forma!!!

Era in preajma zilei mele de nastere... inainte sa aflu rezultatul efectiv am stiut (eu am stiut de fiecare data daca e ceva acolo in burtica sau nu, testele doar confirmau sau infirmau).

Ei bine, seara aia a fost cruciala. I-am spus sotului, fara bocete, fara nimic- cred ca e cazul sa ma las de fumat... desi absolut toti medicii la care mergeam, la intrebarea mea sfioasa, raspundeau "stati doamna linistita, ca nu din cauza fumatului nu ramaneti dvs insarcinata..."... eu in sinea mea stiam ca ceva nu e in regula cu mine, cu sangele meu... si sotul meu a zis, daca ai hotarat asa, stii ceva? nici eu nu voi mai fuma (oricum fuma mult mai putin decat mine)... mi-a fost foarte usor sa ma las, incredibil de usor dupa 19 ani.
Am schimbat total stilul de viata: am calculat asa- cate luni mai am pana la urmatorul fiv? 5. Ooook, in astea 5 luni voi "schimba" efectiv sangele... mi-am facut abonament la o sala... una la care mergea si celebra E.Bas... aveam acolo cum sa transpir la greu si sa scot toxinele din corp, fitness, aerobic... am facut sauna, masaj... si beam ceai verde la greu... detoxifiere am vrut si foarte rapida. Mancarea aleasa cu atentie, fara E-uri, cat mai vegetariana.

Buuun, ma pregatesc pentru marea lovitura din februarie... de data asta am schimbat schema- va rog sa tineti cont ca eu inca nu stiam ca sufar de trombofilie. Dar am zis STOP analize, voi acoperi toate sindroamele posibile, cu exceptia acelei adenomioze- care daca era diagnostic corect - atunci poaaaaate, dar pooooate as fi reusit doar cu IVIG (nu mai stiu ce face fata de pe forum care are acest diagnostic, dar stiu ca in UK tratamentul cu IVIG era atunci experimental). Deci am luat ca sa acopar absolut tot fara IVIG pe care il mai puteam incerca la fiv 6. Iar fraxiparine l-am bagat incepand cu prima zi dupa ET, inainte de asta am luat viagra pentru vascularizarea endometrului. Dexametazona din prima zi de stimulare. Si am mai facut o chestie care zic eu ca mi-a folosit mult la implantare, in seara dinaintea ET am facut sauna (hotelul la care stateam avea si sauna) si am dormit excelent. In ziua ET aveam de acasa un diazepam - la ET trebuie sa fie foaaaarte relaxata-eu am fost atat de binedispusa incat ziceai ca mi-am tras-o in vena... doar doctorul era tare sceptic de data asta... a zis:
- Doamna... aveti 38 ani si sunteti la fiv 5, incercati de 7 ani, data trecuta v-am pus 2 blasto care nu s-au prins, de data asta va pun 3 (embrioni de 3 zile- asa am cerut eu motivand o plecare urgenta in tara- realitatea este ca imi pierdusem increderea in blastocisti si i-am vrut mai repede in culcus)...
- oook, doc! cum zici tu!
... dar era asa sceptic, saracul...

Edit: de data asta, ca se vedeti totusi diferenta intre cele 2 protocoale, schimbarea stilului meu de viata a facut o diferenta ENORMA, pentru ca desi am avut acelasi nr de ovocite si sperma aprox la fel, la ultimul fiv am obtinut reducand din stimulare (am zis ca decat sa-mi mai revin asa greu dupa fiv, mai bine obtin mai putine ovocite , ca oricum la niciunul din fivuri nu am avut nimic de congelat... )
Ei bine, de data asta am ramas cu 5 embrioni congelati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Samira, tu esti modelul meu de luptatoare, sa stii! Uite, eu nu am fost asa constiincioasa ca tine si mi-am facut analizele de trombofilie abia in sarcina si abia in sapt 11 am aflat ca am trombofilie... sunt sigura ca, la fel ca si mine, iti cunosti deja oganismul mai bine ca oricine altcineva si intuitia te va impinge sa depistezi cumva care este problema, sau ingerul pazitor te va calauzi sa afli... ai un caracter puternic, si altcineva in locul tau, al meu sau al altor fete care nu se dau batute, ar fi abandonat de mult (asa mi-a zis mie o doctorita, foarte apreciata, dealtfel in Ro pentru fivuri, si nu suna deloc a incurajare, ba mai degraba suna ca un fel de "speranta absurda" din partea mea, dupa atatea esecuri sa tot mai incerc).

Edit: Cybele, m-ai facut sa lacrimez... habar nu aveam ca un mesaj atat de lapidar va avea un asemenea efect asupra voastra, sincer! Va inchipuiti ca au fost atatea trairi in acesti 7 ani, cred ca nimeni nu crede ca in cele cateva randuri poate fi sintetizata toata lupta care s-a dat in sufletul meu, toata drama pe care am trait-o dupa prima sarcina pierduta, ca mi-am revenit psihic abia dupa doi ani si efectele au fost atat pe plan personal, cat si profesional, si cat a trebuit sa lupt cu mine sa ies din craterul care se facuse sub mine... ca si casnicia mea incepuse sa se subrezeasca din cauza psihozei pe care am creat-o ca nu puteam avea copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui samira33
tannoo,trebuie sa ne vedem si noi la un suculetz...sa pun si eu mana pe burtica cu pui de Kovacs in ea.


3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV... 4 in toamna


ai dreptate, tre' sa ne vedem
numai eu aman; si, te rog, nu te supara...n-am reusit deloc pana acum sa gasesc ceva timp, dar...incerc, cat de curand;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_prea spune:

Cybele felicitari! Beta arata foarte bine pentru ziua 11.
Impresionant pasajul din Ariadna.

Fetelor, Samira, Tanno, daca va vedeti, da-ti de veste, poate ajungem si noi la intalnire, ca oricum la Budapesta nu ne-am vazut la plecare.

Sper ca tot capitolul sa fie plin de beta pozitiv, asa cum l-a inceput Cybele!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Cybela,vb samirei,bine ca ai scapat turma!Felicitari! o sarcina fara probleme si un bebe sanatos!



tonirro,sa iti dea DD multa putere sa o iei de la capat
samiro,fata cu vointa de fier.

Mergi la inceput