Vaccinarea la scoala
In clasa intii le face la scoala vaccinul ante rujeola ,rubeola si oreion.Noi sintem pe tratament homeopat si doctorul ne-a spus sa refuzam vaccinarea.
As vrea sa-mi spuneti daca refuzul e posibil legal.Nu stiu exact daca aceste campanii de vaccinare nu sunt cumva obligatorii!?
Multumesc!
Presupun ca au mai fost polemici pe tema pro si contra vaccinarii.Directionati-ma daca se discuta pe undeva.Eu trebuie sa dau raspunsul pina marti ,cind apar iar cu vaccinul.Deocamdata le-am spus ca e racit.Baietelul meu are astm,de asta il tratam homeopat.
Oreion n-a avut ,dar rujeola si rubeola nu stiu exact ,ca a dezvoltat o forma ciudata ,care n-a putut-o incadra medicul la un diagnostic distinct.Stiu ca la baieti oreionul poate da sterilitate ,daca face boala ca adult si asta ma pune putin pe ginduri....
Mai e cineva in situatia asta?
Raspunsuri
anya spune:
Poti refuza vaccinul.
Poti sa il faci la medicul de familie cand terminati cu tratamentul homeopat sau poti sa nu-l faci deloc.
geniest spune:
Dulcetica la subiectul despre bobocii de clasa I se discuta si subiectul vaccin.
Eu am mers si am dat o declaratie in sensul ca refuz vaccinarea. Acum nu stiu ce sa zic...noua ne-a zis la scoala de ROR, mamicile copilasilor de clasa I vorbesc si de rapelul DT (asta inseamna alt vaccin separat, ca nu se pot administra impreuna)....
Sunt in ceata cu acest DT...se face la 7 ani sau nu ?
ROR-ul clar, NU. Uite aici discutia despre vaccinul de clasa I.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=160036&whichpage=21
http://chicboutique2011.blogspot.com/
sunnyday07 spune:
Si eu as vrea sa stiu cat de "obligatorii
" sunt vaccinurile din schema obligatorie.
Clasa fetitei mele este programata pentru vaccinarea cu ROR pentru luni iar DT nu s-a anuntat inca.
In carnetul de vaccinuri ambele fac parte din schema obligatorie - sunt rapeluri care se fac la 7 ani, in campanii scolare.
Daca n-ar fi "obligatorii" n-as vrea sa faca ROR.
anya spune:
Eu am copil de clasa a 2-a. In clasa 1 nu le-a facut nici-un vaccin pt ca nu au avut. Anul acesta le-a facut ROR-ul. De DT n-am auzit nimic.
dulcetica spune:
La noi fac ROR,ceilalti copii au fost vaccinati deja ieri.E vorba de clasa 1intii,dar stiti cum e ,pe virste.Unii au 8 ani ,altii 7.
O parte din cei cu 8 ani ,facusera la camin.
Eu nu fac nici unul,asta e clar.Intrebarea e daca ma pot forta?!![]()
I-am spus doamnei ca doresc sa semnez ca refuz ,dar nu stia care e procedura ,eu fiind singura in situatia asta.
geniest spune:
Nu, nu te pot forta. Tocmai asta spuneam in mesajul anterior. Trebuie sa mergi sa dai o declaratie la cab. medical din scoala. Le trebuie pentru Sanepid un exemplar. Celalalt ramane la dosarul copilului.
Nu este suficient raspunsul de pe fituica pe care au primit-o copilasii acasa.
Eu am fost si am dat aceasta declaratie. N-am avut nicio problema.
http://chicboutique2011.blogspot.com/
vali63 spune:
Despre vaccinuri gasiti multe articole aici:
http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=4491
eunice78 spune:
Vaccinurile nu sunt obligatorii, de fapt obligatia revine medicului la care ai copilul inscris sa ii faca vaccinul daca il duci tu, nu esti insa tu obligata sa il vaccinezi. Noi la scoala am completat un formular in care trebuia doar sa scriem doar daca suntem sau nu de acord cu efectuarea vaccinului, nu se cereau explicatii suplimentare.
Nu vreau sa isc polemici referitoare la vaccin dar copilul meu cel mic a facut complicatii respiratorii dupa acest faimos priorix. Stiu ca nu am cum sa dovedesc asta dar am ferma convingere ca asta a fost motivul pentru care a avut repetate crize asmatiforme.Cel mare nu a facut acest vaccin, pe "vremea " lui era optional si nu l-am facut. In alta ordine de idei am inteles ca la vaccinuri conteaza ff mult si producatorul. Am o prietena doctorita care a avut colegi plecati la stagii de pregatire in afara si de la vaccinuri de la anumiti producatori au dezvoltat boli autoimune. Cert este ca nici eu si nici sotul meu nu suntem vaccinati si uite ca nu am murit, inca. Si nici nu suntem rezervoare de virusi. Daca as mai avea un copil, as fi mult mai precauta cu asa zisele vaccinuri din schema obligatorie..
Baietzii mei
Tisina spune:
Vaccinarea nu e obligatorie (cica doar recomandata). Noi am primit de la scoala un formular ce trebuia completat de catre parinti, prin care ne dadeam acceptul sau nu in legatura cu vaccinarea. Unii copii facusera vaccinul "in particular" asa ca, normal, l-au refuzat pe cel de la scoala (si nu le-a cerut nimeni sa justifice cu hartii acest lucru). La noi s-a intamplat treaba asta in clasa a II-a. In clasa I nu au facut nimic.
sunnyday07 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri! 
Pana la urma n-a facut vaccinul, am scris pe o hartie ca NU sunt de acord.