Intrebare pt mamici de fete: axila&co. la 11 ani
Raspunsuri - Pagina 2
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Aparatul de ras, adica lama. Sa stiti ca nu este bine sa se foloseasca ceara, cu toate ca este singura solutie dupa care pielea arata bine, dar d.p.d.v. medical nu este deloc ok. Sa foloseasca lama... Valabil pentru toate femeile. |
Care este explicatia medicala?
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Sabina spune:
?? de unde pana unde?
Zina, de unde stii asta?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
lulu77 spune:
Eu sunt convinsa ca este un mit, nu este adevarat, sau ma rog nu cred ca medical s-a demonstrat asa ceva, legatura dintre chisturi/ganglioni/etc si ceara folosita la epilat.
Mai degraba pot aparea probleme la folosirea lamei, fire crescute sub piele, infectii, puroi, etc.
Edit:
Daria, nu doare asa rau cum se crede, epilarea facuta de o cosmeticiana profi este ok, nu este un chin, si mai ales atunci cand in zona respectiva nu s-a folosit inainte lama, radacina este "moale", nu este intarita si totul decurge ok.Ideal sa se foloseasca numai ceara de calitate.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
szivarvany spune:
Va multumesc tare mult pt sfaturi, ar trebui sa facem un scor
si eu votez cu ceara de unica folosinta.
cunosc foarte multe persoane ajunse la 40 de ani si care nu au nicio problema medicala de la aceasta ceara.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
mihaela_s spune:
Eu am 40 si nu am nicio problema de la lama (asta apropo ca spunea cineva de probleme la folosirea lamei, mai multe decat la folosirea cerii).
In fond si la urma urmei e chestie de alegere personala.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
kokiy spune:
Daria, n-ar fi mai bine sa apeleze la "crema depilatoare"...eu una nu suport ceara,folosesc lama ,sau crema ptr. zonele inghinal si axial,iar pe picioare mai folosesc si aparatul de epilat cu tot cu injuraturile de rigoare
Fimea la 9ani jumate are un par pe picioare ,bine ca nu i-a venit ideea asta de a se depila ...
szivarvany spune:
Kokiy, si ce vei face cand vine la tine ???
Ha ?
Ca vine vremea tuturor mamicilor de fete, sa stiti
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
glimmer spune:
Am o fetita de 11 ani si de un an deja am inceput epilarea, mai intai pe brate pentru ca atunci cand purta ceva cu maneca scurta la scoala "radeau colegele", acum am inceput si pe picioare, urmeaza clar si axila. Tot cu lama, ca e sclifosita la durere. Eu folosesc lama de ani buni si parul s-a rarit mult. Mie, la orice metoda prin smulgere, imi cresc fire pe sub piele. Iar la axila si inghinal nu suport...
andacos spune:
Baiatul meuda ca si baietzii poarta maieuri vara,foloseste aparat de ras!
A inceput de de vreo 2 ani!(se poate si el lauda ca ...se rade undeva)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
pisi-pis spune:
La un copil de 11 ani n-as folosi nici ceara (traumatizeaza glandele sudoripare), nici lama (apar mici rani superficiale), nici crema de depilat (chimicale), nici deodorant/antiperspirant, toate crescand mult riscul de hidrosadenite, inflamatia glandelor sudoripare si/sau a foliculilor pilosebacei, putand sa se ajunga la infectii, puroi, drenare "pe viu" pt ca anestezia locala nu prinde pe zona infectata. Riscul e cu atat mai mult crescut la pubertate si adolescenta, cand glandele sudoripare au activitate maxima.
Ceara si lama nu cred totusi ca ar produce cancer de san, dar la ultimele doua (crema de depilare si deodorant) n-as baga mana in foc ca la cei cu predispozitie n-ar putea sa aiba efecte negative.
Solutia e forfecuta (am folosit-o timp de un an dupa o hidrosadenita, dar e foarte complicat si frustrant, daca are varf ascutit te poti ciupi), sau asa cum zicea Andacos, aparatul de ras.
Exista chiar aparate de depilat pentru femei care au aparat de ras incorporat. Tunde scurt, la nivelul pielii, si mai ales la fetite care nu au asa mult par este mai mult decat eficient.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza