Stimulente pentru pofta de mancare
Raspunsuri - Pagina 3
Littlelight spune:
Multumesc mult tuturor.
Am incercat demult tzaspe metode de a o face sa pape mai bine, altfel nu apelam la stimulente. Maimu mananca ce mancam si noi (nu mancam prajeli, tocaturi, grasimi, carne de porc, etc, acum avem chiar un regim destul de strict din cauza unor afectiuni digestive ale sotului meu), doar ca vrea numai mancare blenduita. Daca o pasez chiar si cu furculita, o da afara si nu mai vrea sa manance.
Ciorbe acre nu vrea, nu i-au placut (nici cu bors, nici cu lamaie). In schimb sucul de portocale (in care pun demult vitamina C picaturi) il bea fara probleme.
A gustat absolut tot ce i-am oferit, dar daca nu i-a placut, n-a mancat decat cateva lingurite.
N-am fortat-o niciodata, a vrut, a mancat, n-a vrut, am lasat-o in pace.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
Fania spune:
O, ce departe mi se par aceste probleme.
Draga mea si eu am avut un mofturos exemplar, tin minte si acum ca faceam fel de fel de inventii doar pentru a manca mai ales ca nu a suportat niciodata branza de vaci(nici acum nu pune gura pe ea si are 11 ani) si nici ficateii. Si eu eram la vremea respectiva la fel de disperata, acum uitandu-ma in urma imi dau seama ca fiecare copil mananca atat cat are nevoie.
Fi-miu nu a fost niciodata gras si este si acum la fel, are 156 cm si 36 de kg, dar a fost de mic argint viu.
Vei vedea ca va veni ziua in care nu te vei mai ruga sa manance si va cere singura, numai ca ziua aceasta este inca departe pentru tine. Singurul meu sfat de "mamica mai mare" este sa incerci sa o faci sa manance fructe si legume. Eu pe asta am insistat si am un copil sanatos, care arata foarte bine, mananca el un vagon de fructe insa decat dulciuri e de preferat.
La noi nu au existat in casa sucuri in afara de fresh si apa, este pentru mine o oroare cand vad copii mici carora li se da Fanta sau tutti-frutti, tot felul de prostii pline de chimicale.
Daca pediatru ti-a spus ca alimentatia ei este echilibrata pentru varsta care o are...e ok. Poti incerca intr-adevar ce spun fetele, copiilor le plac gusturile mancarurilor pentru oameni mari si singurul sfat este doar ca acestea sa fie cat mai sanatoase.
Si eu am incercat tot felul de vitamine si suplimente insa rezultatul a fost egal cu zero.
Bucura-te de puiul tau, anii trec atat de repede....
[poze]
Littlelight spune:
Fania, iti multumesc pentru mesaj . Asa o sa fac, mai ales ca ea n-a avut pana acum probleme de sanatate.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
noce spune:
Eu cred ca daca papa preponderent lactate si carne, astea fiind foarte satioase, nu are nevoie de cantitati mari si nici de gustari.
Drojdia de bere creste pofta de mancare si este un multivitamin natural (banala drojdie cubulete folosita pt paine, se amesteca un sfert de buculet cu putina apa, iese ca un laptic alb care se bea inainte de masa).
Sau poti sa-i dai doar fructele fara restul ingredientelor din siropel (chimicalele vad ca nu-s mentionate, iar mierea cred ca taie pofta de mancare). Un suculet rosu de fructe de padure si portocala cu o curmala sa-l indulceasca este si gustos si plin de vitamine, iar fructele alea sunt si in compozitia siropelului.
Mai e apoi problema de gust si de ce are nevoie copilul. Parintii mei m-au considerat toata copilaria o mofturoasa pt ca nu mancam lactate si carne, iar acum mi se zice vegetariana, pt ca tot nu le agreez. Problema s-ar fi rezolvat simplu daca mi-ar fi dat ce imi placea si mie si nu mai insistau cu snitelele si chiftelele.