Stimulente pentru pofta de mancare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui louisea

Mie mi se pare ca mananca f simplu (= nu prea variat): multe lactate si lichide: lapte/ iaurt/ branza de vaci + suc (nu vad cum i-ar tine de foame).
Incerca sa citesti si subiectul asta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=163758&whichpage=1 Poate te inspira.

Louisea, am citit subiectul ala inca de la inceput. Dar la noi nu poate fi vorba despre autodiversificare, pentru ca ea NU BAGA NIMIC IN GURA, doar se mozoleste pe maini si apoi arunca. Nu are nici cea mai mica intentie de a duce la gura ceva, nici macar o jucarie. Si face asta de foarte mult timp, de pe la inceputul diversificarii (undeva in jur de 6 luni)
In plus, de ce spui ca are meniu simplu? Nu mananca numai lichide. Piureul de legume cu carne/ficat/ou, branza de vaci, piureul de fructe cu sau fara biscuit (asta pana acum vreo 2 saptamani), astea nu sunt lichide. Am aratat meniul ei la 3 medici pediatrii (cel curant si alti doi ocazionali). Toti 3 au spus ca e foarte ok ce mananca, problema este la cantitati. O incerc mereu cu cate ceva nou. Daca vrea, mentinem alimentul respectiv, daca nu asteptam un timp si-l reintroducem. Si tot asa.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

incearca sa-i ofer fructele felii sau chiar mar intreg sa roada la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Am incercat. Si mere si banane si pere si biscuiti si nici nu mai stiu ce n-am incercat. Nici un rezultat. Au fost intinse pe pat, haine, calcate in picioare, dar in gura n-a ajuns nici o frimitura. Nici macar pe langa gura .

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

La branza de vaci am facut referire la lactate :)) Dar branza de vaci are f putine calorii si multe proteine (ceea ce nu e recomandat la copii - adica multe proteine)

Mie mi se pare simplu in comparatie cu ce se recomanda pe aici. Daca pediatrii au zis ca e ok...
Nu te superi pe mine ca ce zic acum e la general :)) dar am observat in Ro o tendinta de a face masa de fructe, masa de branza de vaci.. Si dupa parerea mea face ca ,, unii copii sa devina mofturosi Si asa se continua mult timp. Deja la varsta ei ar putea sa pape cam tot.
La noi se recomanda ca ,, copii sa manance aprox ce papa si adultii: 3 mese principale, 2-3 gustari.. cel putin pe la 8-9 luni. Pe cand ea papa o singura data pe zi mancare adevarata: piure de legume. Iar restul ce s-ar considera gustari.
Incerca sa-i dai si alte mancaruri inafara de piure: ce mancati voi. A mea fetita are aproape 11 luni si mananca ce mancam noi.

Astea sunt recomandarile mele. Sper sa nu te-am suparat sau jignit. Doar un sfat :)) Atata m-am tot documentat si eu cum sa fac sa evit ca fetita mea sa devina mofturoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Si eu cred ca meniul e prea putin variat. Da-i mincare gatita pentru voi, fara prajeli si fara carne de porc etc. Mincarea pentru bebelusi e naspa

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

inca o parere pentru mancare de copii mari si nu piureuri. gateste pentru toata lumea la fel si mancati impreuna. incet incet se va obisnui si poate va creste si cantitatile.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Littlelight

Luca a inceput diversificarea la 5 luni si 3 spatamani, la aproape 9 luni a refuzat total orice fel de mancare sub forma pasata/crema,etc.
De atunci am trecut pe mancare gatita ptr copii mai mari, dar cu limitele ptr varsta lui, cu bucatele de fructe(avea doar doi dinti jos, dar niciodata nu s-a innecat)moi si legume fierte, ciorbe acrite cu putin bors, etc.
Incearca si asa.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Mincarea pentru bebelusi e naspa

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Exact Chiar si cele de cumparat nu au nici un gust (majoritatea). Nici nu ma mira ca atia mici nu vor sa manance Sunt apoase, fara condimente Ei au nevoie sa le stimulam simturile: gustul, mirosul , vazul
Patisem si eu cu fimea ca ii dadusem bucatle de cartof fiert. L-a aruncat cat colo Pe cand facut la cuptor cu codimente (taiati bucutele de mari si invartiti cu o lingura de ulei si contimente) sunt yumi yumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

poate ca nu am fost atenta si ti-a mai zis cineva de vit C, e pt pofta de mancare ii poti da si sub forma de picaturi(le pui in apa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Little light, te-ai gindit ca poate fetita ta este hipersensitiva la textura mincarii. Ceea ce descrii tu sint chestii clasice la astfel de copii. Sindromul acesta de hipersensitivitate se manifesta cam la 1 din 20 de copii si poate avea diverse forme. Una dintre ele este cea cu textura. Pe copii ii deranjeaza textura alimentelor, de aceea probl apar o data cu diversificarea.
Este um domeniu destul de nou si nu stiu daca in Rom dr au destule informatii (nu vad de ce nu) insa un nutritionist bun ar trebui sa o pata ajuta pe fetita tas.
Da un google pe "food texture sensitivity in children" si ai sa gasesti multe informatii.
Este doar o idee, s-ar putea sa gresesc, insa merita incercat...

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput