Strugurasi de Sept-Oct 2011 (57)
Raspunsuri - Pagina 18
oanaiasi spune:
Neata fetele,
Ma intorc si eu cu vesti de la morfo care in principiu sunt bune cu exceptia a 2 lucruri:
IR pe artera uterina stanga mare ...0.78 ( nu m-am interesat inca ce presupune; stiu ca mai era cineva cu un IR mare pe una din artere...poate imi explica si mie riscurile. Oricum ar fi medicul a zis ca atata timp cat cealalta e normala nu avem de ce sa ne facem griji.)
Capusorul bebelusei mele e un pic mai mic decat varsta de gestatie: eu am 21+2 si masuratorile la cap sunt de 20 si 20+1 ...incerc sa ma imbarbatez si sa cred ca e genetic - si sotul meu a avut capul mic cand era bebelus ...si nici acu nu e mare . noroc ca e destept. Oricum trebuie sa urmarim cum creste pentru ca intre dimensiunile capului si cele ale corpului sunt aproape 2 saptamani diferenta...aproape toate masuratorile sunt de 21+6.
In rest totul e normal. Organe interne ok, placenta ok, col lung inchis, lichid amniotic in cantitate normala.
May felicitari pentru vestile bune. Bravo!
Oana 21+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
seidana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaiasi Neata fetele, Ma intorc si eu cu vesti de la morfo care in principiu sunt bune cu exceptia a 2 lucruri: IR pe artera uterina stanga mare ...0.78 ( nu m-am interesat inca ce presupune; stiu ca mai era cineva cu un IR mare pe una din artere...poate imi explica si mie riscurile. Oricum ar fi medicul a zis ca atata timp cat cealalta e normala nu avem de ce sa ne facem griji.) Capusorul bebelusei mele e un pic mai mic decat varsta de gestatie: eu am 21+2 si masuratorile la cap sunt de 20 si 20+1 ...incerc sa ma imbarbatez si sa cred ca e genetic - si sotul meu a avut capul mic cand era bebelus ...si nici acu nu e mare . noroc ca e destept. Oricum trebuie sa urmarim cum creste pentru ca intre dimensiunile capului si cele ale corpului sunt aproape 2 saptamani diferenta...aproape toate masuratorile sunt de 21+6. In rest totul e normal. Organe interne ok, placenta ok, col lung inchis, lichid amniotic in cantitate normala. May felicitari pentru vestile bune. Bravo! Oana 21+ Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen! |
Oana nu te ingrijora.. la artetra nu ma bag pt ca nu stiu care e faza si ce presupune, insa din cate am vazut la multe fete capsorul e mai mic decat corpul.. poate depinde si de modul in care e setat ecograful.. eu can bebelina avea 21.5 z capul era de 20.2 zile si 20.4 .. tot asa a fost mereu, si am vazut si la alte mamici.. eu sunt sigura ca tine de mana dr, de ecograf .. si bebe sunt bine... nu iti fa griji unde nu sunt
24+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
camady spune:
Neata si de la mine.
Seidana si eu am avut un episod de diaree acum vreo luna jum.te sleieste de puteri.Incearca sa te hidratezi cat poti.
23+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 7 anisori
camady's baby
seidana spune:
citat din mesajul lui camady Neata si de la mine. Seidana si eu am avut un episod de diaree acum vreo luna jum.te sleieste de puteri.Incearca sa te hidratezi cat poti. 23+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 7 anisori camady's baby |
sunt tare anemica azi.. si ma doare ceva dar nu stiu ce .. eu zic ca matele.. .. beau apa la greu /.. sper sa nu ma apuce iar.. deja am baut 1/2 l apa ...
oanaiasi spune:
Seidana , incerc sa raman calma si optimista. La inceputul sarcinii capul era mereu mai mare decat varsta de sarcina...si deodata ..puf! mai mic...M-am uitat si la eco de pe 1 mai si la fel a fost...circumferinta craniana era un pic mai mica. Ma imbarbatez cu faptul ca soacra-mea a nascut natural , in 10 minute si nu a avut taietura ...asa cap gingas a avut sotul meu
Multumesc pt incurajari! Sunteti lucru mare la casa omului !
Oana 21+
seidana spune:
Oana.. mie un dr la 14 s mi-a zis ca , caputul va fi mai mare la inceputul sarcinii decat corpul. ca baby va fi putin disproportionat si sa nu ma speriu, insa ca dupa s 16-17 totul isi revine la normal si capul se aliniaza dupa corp.. la noi la 14 s, capul era mai mare cu vreo 4 zile, iar acu la 21-22 s , era mai mic cu vreo 4 ..mai mult cred ca daca era vro pb imi zicea careva dr ceva ( din cei 3 care mi-au masurat-o pe pitik intre 20-22 s )
oanaiasi spune:
citat din mesajul lui seidana Oana.. mie un dr la 14 s mi-a zis ca , caputul va fi mai mare la inceputul sarcinii decat corpul. ca baby va fi putin disproportionat si sa nu ma speriu, insa ca dupa s 16-17 totul isi revine la normal si capul se aliniaza dupa corp.. la noi la 14 s, capul era mai mare cu vreo 4 zile, iar acu la 21-22 s , era mai mic cu vreo 4 ..mai mult cred ca daca era vro pb imi zicea careva dr ceva ( din cei 3 care mi-au masurat-o pe pitik intre 20-22 s ) 24+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
Cre ca peste 2 saptamani ma mai duc la o morfologie sa fiu sigura ca e totul ok. Oricum trebuie sa imi masor si Ir-urile...ca ma streseaza ...am citit niste porcarii pe net de imi vine sa ma impusc ...
Oana 21+
May3 spune:
Oana, atata timp cat organele sunt la locul lor, nu-ti fa griji. A mea are capul mai maricel dar ta-su e capos :D
Iar cu artera -aici nu se masoara decat dupa 22 sapt fiindca se crede ca presiunea e marita inainte la toata lumea, casa ca repet-o la urmatoarea.
Mie nu mi-a facut asta :D
Mie toate masurile mi-au iesit mai spre limita superioara a graficului varstei, aici iti da un grafic pt fiecare organ, numai cerebelul era spre aia mica dar nu mi-a zis ca ar fi o prob si nici nu ma apuc sa ma stresez :D e in grafic asta conteaza. Recuperraza ea sau cine stie cum o fi pus acul aia.
Merci de felicitari tuturor :)
Lalli, imi pare f rau :(
20+ cu
zebraroz.ro
oanaiasi spune:
May organele sunt ok ..ideea e ca Ir-ul asta marit am inteles ca da retard de crestere intrauterina ....ei ...imagineaza-ti ce scenariu e in mintea mea acuma...
Oana 21+
andreea_t spune:
netza burtici si strugurei !
am intrat mai tarziu astazi ca am inceput in forta la munci lista de taskuri care este imensa pe ziua de azi
oanaiasi felicitari pentru vestile bune :). Nu-ti face griji pentru cele 2 aspecte pe care trebuie sa le mai urmariti in timp. Sunt sigura ca totul o sa fie perfect!
o zi faina va doresc
23+