Lipsa de ambitie II

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

he, sabina, o sa stii si integrale, ca "o sa ti se faca pofta" cand or invata piticii tai de-astea.

edit: mie mi-e teama de muzica - eu n-am nici cea mai vaga idee despre subiect, nici cele mai elementare notiuni, in afara faptului ca sunt afona, nu stiu sa deosebesc sunetele inalte de cele joase; nu fac diferenta intre do si fa, de exemplu; nu deosebesc directia din care vin sunetele; cand ne dadea profa dicteu in generala eu stateam in banca de langa pian si numaram clapele (stiam unde-i do si faceam socoteala de-acolo).

matematica, pana la urma, pot invata la un nivel acceptabil social da' muzica e o problema insolubila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sa traim pana-atunci :P

(umor negru, scuze:D, dar suntem la PSI, am voie)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Sabina, nu stiu.
Notiunea de "intelectual" nu mi-a clara.

As zice : sa stie sa numere, ce e o divizibilitate, un numar prim, o arie si un volum (nu neaparat formula), teorema lui Pitagora si a lui Thales, logica cu adevarat/fals, notiunea de probabiliatate, ce e o multime, cardinal de multime, o permutare/combinatie/aranjament, sa aiba constiinta sa exista si alte numere decit cele pe care le putem desena sau numi (irationale, complexe).

Numerele irationale sau complexe pot fi desenate foarte usor.

Lungimea ipotenuzei unui triunghi drept si isoscel ale carui catete au lungimea data de un numar intreg este un numar irational.

Orice punct in plan reprezinta un numar complex.

Sabina, daca ne luam dupa cerintele minimale de matematica impuse celor care termina colegiul (in US, in UK), atunci ceea ce a scris Mik e destul de aproape de adevar.

In alte sisteme, cerintele sunt mult mai mari (Rusia, Coreea, ...).

Pe langa cele de mai sus, li se mai cere studentilor sa aiba notiuni de logica matematica (definitii, simboluri, reguli), sa stie ceva mai multa geometrie elementara si notiuni de statistica aplicata (estimare, testare de ipoteze, distributia normala).

Mie mi se pare gresit pus accentul din lista asta de subiecte. Mai degraba as insista pe notiuni globale precum echivalenta (de multimi, de structuri), conceptele de limita si infinit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

N-am scris, mey, ca nu putem desena numerele irationale. Voiam sa zic sa unele se deseneaza si altele nu.

Si lista mea era un fel de bagaj minim si mic.
Si doar o parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

No problem, ai nimerit foarte aproape de "programa scolara" din US. :))

Multumesc din nou pt. carte.

Mergi la inceput