Lipsa de ambitie II
Raspunsuri - Pagina 37
Sabina spune:
ce inseamna semnul cela dintre n si 5?:P
nu dati, eu am facut conservatorul :))
si apropos., eu am o idee f clara despre ce trebuie sa stie sa cante un copil care invata pian dar nu vrea sa continue muzica. Adica cred ca nivelul minum la orice om ar trebui sa fie intelegerea unei fugi de bach si a unei sonate de beethoven. Nu executie perfecta, ci intelegere.
La matematica ce ar fi echivalent?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
Am uitat sa spunnca in jurul varstei de 14, 15 ani se poate realiza asta la copii. Ca exista piesele mentionate si la un nivel tehnic mai usurel. Ma refer, sa fie clar, la cei care fac pt cultura lor generala.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Lala_D spune:
Sabina, semnul ^ este "ridicat la putere".
Cum in unele forumuri nu poti scrie fix matematic un nr la putere apare ceva de genul " 2^2" = 2 la puterea a doua.
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri M-ati depasit cu totul. Daca trage cu ochiul pe aici vreun copil de clasa I-II sa vada ce-l asteapta, da foc la manuale si fuge de acasa Acum serios, de ce nivel e matematica asta despre care vorbiti aici? (ca sa stiu daca m-am ramolit si am uitat de tot matematica pe piine din liceu, sau pur si simplu asta e "din alta carte"). http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
si, si
ai mai si uitat, este si altfel decit ce am invatat noi. Notiunile sint aceleasi, "ambalajul" e diferit :)
corap spune:
scuzati ca intervin, da' in contextul topicului, relevant nu era neaparat ce facea gauss la 19 ani, ci ce au facut mama si tatal lui gauss in copilaria acestuia
maria_alexia spune:
citat din mesajul lui beren Sure thing, formula este n^5 + 4n^4 +1. Ca este un polinom de ordinul 5 se poate vedea construind sirurile de diferente de ordinul 1, 2, 3, 4. Apoi se gasesc coeficientii termenilor de ordine mai mici in mod recursiv. Ai gasit raspunsul corect la celelalte siruri foarte repede! Bravo!! |
La care sir se refera formula?
Eu inca o mai astept pe cea de la sirul lui Corap - a gasit cineva solutia? (desi, daca e de genul celei de mai sus... mai bine lipsa ).
@Corap & parintii lui Gauss: .
Scuzati daca am contribuit si eu la deturnarea subiectului la ambatzul personal privind sirul .
On topic: mi s-a parut super-interesanta discutia despre invatarea matematicii, am avut cateva revelatii citindu-va (mai ales experientele din alte sisteme de invatamant).
Si... m-ati ambitionat sa caut ceva bibliografie pentru jocuri aritmetice, cred ca ar fi momentul bun pentru juniorul meu (5.5 ani).
Btw, deocamdata numaram, grupam, adunam, operam cu... mighty beans .
Mik spune:
citat din mesajul lui corap scuzati ca intervin, da' in contextul topicului, relevant nu era neaparat ce facea gauss la 19 ani, ci ce au facut mama si tatal lui gauss in copilaria acestuia |
Mama lui Gauss nu stie carte si-l lasa pe copil liber sa se joace cum voia el.
taica-su s-a prins ca stie socoti cind l-a corectat intr-o socoteala facuta cu voce tare.
Cum spunea Sabina, sunt pntru fiecare virsta grile de apreciere, de exemplu la 4 ani copilul trebuie sa stie sa numere pina la 5 : adica daca vede 5 gaini in curte sa fie capabil sa spuna cite sunt. Faptul sa stie sa spuna ca un papagal numerele de la 1 la 100 nu e relevant deloc si nici util.
Putin mai tirziu se cere sa recunoasca dintr-o data (privire) grupuri de 2, 3 sau 4 fara sa le numere explicit.
Cind incepe scoala, un copil trebuie sa fie capabil sa numere pina la 20, sa aiba logica si sa-si dea seama de un principiu de conservare.
pisigri spune:
Aaaaaa, asa, cu polinoame, stiu. Deci mai am o speranta
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Didididi spune:
Deci baiatul meu are toate sansele sa se inscrie in medie. Nu vrea sa repete numere dupa mine deloc. In schimb are notiunea clara a cifrei doi (plecam doi afara, mami , da?), acum am trecut la doi, amandoi. E in curs de introducere a cifrei trei, eu, tati si cu el. Deocamdata ii iese mai bine notiunea de multime: plecam afara multi sau toti :).
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
rrox3 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik
Mama lui Gauss nu stie carte si-l lasa pe copil liber sa se joace cum voia el. taica-su s-a prins ca stie socoti cind l-a corectat intr-o socoteala facuta cu voce tare. |
Cam atat cu impinsul copilului de la spate... sa faca performanta
Uneori trebuie doar sa nu le stai in cale.
Da's convinsa ca mai facea si altceva mama lu' Gauss
Mik vreau si eu cartea, te rog, iti dau PM.