Lipsa de ambitie II
Raspunsuri - Pagina 27
AB_AC spune:
De ce la alta scoala? Aceeasi scoala alta invatatoare. Aici clasele se schimba mereu si nu vad vreo suferinta. Invatatoarea e proasta si necinstita spunandu-le sa incercuiasca raspunsul gresit. Copilul tau e infatuat cu ea si-ti va da dureri de cap trei ani si deja sunt aliate si tu in tabara adversa. E alegerea ta, dar eu asa vad lucrurile.
Sabina spune:
de ce nu te duci sa vb cu invatatoarea, dar frumos, fara artag.
sa ii spui ca tu nu ai inteles faza cu raspunsul gresit si crezi ca ti s-a confuzat copila. Si ca vrei sa stii care e situatia.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Si eu zic ca si Sabina - mergi si vorbeste cu invatatoarea si vezi ce s-a intamplat. Tu de fapt nu stii exact ce s-a intamplat. Eu deocamdata am niste circumstante atenuante pentru invatatoare nestiind care e varianta ei si / sau cum reactioneaza in caz ca a gresit.
Din punctul de vedere al copilului mie reactia fetei tale mi se pare foarte fireasca . Si cand eram eu copil invatatoarea avea mereu dreptate. A fost o situatie cu niste multimi la care eu am facut fix ca fetita ta "invatatoarea are dreptate", mama s-a dus la invatatoare, in cazul meu invatatoarea gresise, dar si-a recunoscut greseala si ne-a pus sa rupem foaia si am refacut cu totii problema respectiva pe varianta mamei mele.
Din punctul meu de vedere si un prof poate gresi (ca e om si el) important este si ce face / ce spune cand i se atrage atentia.
Sabina spune:
oricuym, dupa atatea pagini si povesti, nu se poate spune ca fetita ta nu are ambitie, Mickkey, ba dimpotriiiva:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
rrox3 spune:
Mickyyy eu sustin tot ce ai scris in ultimul mesaj.
Nu vad motive pentru a schimba invatatoarea, e firesc ca fetita sa fie atasata de ea si sa aiba incredere in ea. Nu cred ca asta le-a spus invatatoarea la concursul cu pricina, mai degraba cred ca asta a motivat fetita ta fata de tine.
Sfatul meu, pentru orice eventuale viitoare astfel de episoade, e sa ceri intotdeauna sa auzi si varianta invatatoarei. De multe ori e edificator.
Dupa parerea mea sunteti intr-o lupta pentru putere destul de indarjita, tu si fetita ta (nu stiu daca si cat e implicat si sotul tau). E un camp de lupta si ea e pe metereze. Faptul ca nu accepta sa invete nimic de la tine e un indicator foarte relevant. Step back. Este nevoie. Din prea multa dorinta de a-i face bine, uneori ii faci rau. E nevoie sa schimbi ceva in relationarea cu ea.
Mickyyy spune:
Legat de acel raspuns gresit, eu sunt aproape sigura ca doamna nu le-a zis asa ceva, ci ca ea a fost cea care a inteles gresit (e suficient ca domna sa fi zis ceva de genul atentie ca au aceelasi numar acum, si ea sa fi inteles ca de fapt asta e raspunsul).
Chestia asta a fost acum 2-3 luni, deci e veche, insa daca tot mi-am adus aminte ieri de ea, aseara am facut un test , m-am jucat cu fata de-a scoala, ce-i drept, vreo ora eu am fost elevul si-am scris de m-au durut degetele, vreo 4-5 pagini (ca mi-a dat fata dictari si probleme in toata regula, si trebuia sa le rezolv cum le faceau ei la scoala, cu intrebari si raspunsuri, nu doar sa trantesc rezultatul). Dar apoi am schimbat placa, si-am devenit eu profesor si ea elev, si i-am dat fix problema cu merele de care ziceam mai devreme. Mi-a rezolvat-o mental instant, fara pix sau hartie! Si mi-a zis si raspunsul corect, ba mai mult, prinzand momentul ei de cooperare am intins coarda si-am crescut gradul de dificultate al problemei (ii da mai multe mere si au un numar egal dupa) si iarasi a rezolvat-o imediat si corect! Deci si stie, si poate, doar ca nu vrea!!
Mik spune:
Micky, eu zic ca aici gresesti :
"Deci si stie, si poate, doar ca nu vrea!!"
Eu as zice ca nu are (, poate,) conditii. Cind o stresezi si tipi la ea, e normal sa nu mai vrea. Daca in clasa, fetita nu e n largul ei, iar nu da "randament", adica raspunsuri bune.
mihaela_s spune:
Mikyyyy, undeva, ceva in relatia ta cu fetita s-a rupt. Nu stiu cand, nu stiu cum dar din ce scrii aici pare sa o inhibi, sa nu accepte ajutorul tau cumva pentru ca ea vrea sa iti dovedeasca ca ea stie, nu are nevoie de ajutor...incearca sa nu te mai impui in fata ei, inceaca sa ii fii (si) prietena nu numai mama care stie tot, lasa-i libertatea de a decide si de a avea (si) ea dreptate. O relatie mama-copil dupa mine, trebuie sa fie bazata pe respect reciproc. Undeva tu nu ii acorzi acest respect si ea iti intoarce cu aceeasi "foaie".
Tu ii spui si ei ce ne spui noua? Adica chestii de genul: "stii, poti dar nu vrei!" ? Daca da, revizuieste!
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
buli spune:
eu nu cred ca astea cu rezolvatul "corect/incorect" scoala/acasa, parinti/invatatoare tb sa aiba asemenea proportii, ci tb tratate mai relaxat.
adica e clar ca invatatoarea stie a rezolva probleme de clasa I, e practic imposibil sa nu stie, asa ca, ori copilul n-a fost atent, ori s-a gresit cu adevarat, ori doreste sa o puna la punct pe mama prin intermediul opiniei unei alte autoritati
nici o varianta nu e tragica, nici macar problematica, sunt convinsa 100% ca va afla raspunsul corect fff repede, asta daca nu cumva nu-l stie deja.
adica voi va inchipuiti ca daca acum, in momentul asta nu stabiliti clar si batut in cuie ca pere+mere=fructe, copilul o sa ramana cu impresia ca-s legume?
am avut si noi o divergenta cu ce a zis doamna/ce zic eu/ ce zice Matei si pentru ca parea sensibila si aducatoare de orgolii ranite am lasat-o in coada de peste si am abordat chestiunea peste 2-3 zile sub alta forma. cand m-am lamurit ca Matei avea informatia corecta. si asa am scapat toti cu orgoliile intacte si, cel mai important, el a ramas cu impresia ca eu nu-s pe un piedestal si il contrazic mereu, ci ca ii ascult opinia si il incurajez sa aiba una diferita de a mea si sa si-o sustina. pentru ca mi se pare foarte important sa aiba incredere in propriile capacitati de a gandi/gresi/repara greseli.
buli spune:
hai, ma, daca invatatoarea a gresit o rezolvare nu inseamna ca e proasta, adica chiar tb sa fii pe dinafara complet ca sa gresesti o problema de cls.I. inseamna ca n-a fost atenta
sigur ca as prefera ca fi-miu sa primeasca informatiile corecte de la scoala.
ps - cand eram in clasa a 6-a am avut o divergenta cu profa de romana, in legatura cu o analiza pe text. dupa dezbateri indelungi, a reiesit ca eu am avut dreptate, dar nici chiar atunci nu m-am gandit ca-i proasta, ci doar ca eu is mai desteapta ca ea :)))))