Vacanta, o corvoada
Raspunsuri - Pagina 6
ingridnen spune:
eu si copilu' avem rau de masina, avion, vapor etc
folosim cu succes "Vomex", se gaseste in "vest", am mai scris eu pe forum
Ingrid si Cristi 8 ani
carmaw spune:
Dana eu am intrebat si mi s a spus asa.Nu sunt bucatareasa(tot respectul pt profesie)
Deci mi s a spus ca se gateste la sf sezonului probabil prin oct noiembrie zic eu si se foloseste(adica propune la consumatie )in sezonul viitor(adica la anul)prin mai
Eu am gustat ca mincam ce vroiam (noi eram primii care ne serveam...) si nu era 'faimoasa'
Acum cum erau tavile alea imense congelate nu stiu si ce dimensiune avea dulapurile de congelare iarasi scuze nu stiu
Dar terminind cu polologhia mea in rezumat eu la AI nu m as MAI duce(am fost totusi si eu de niste Sf Paste la AI si nu prea m am omorit cu mincare gatita ...intelegi
hai noroc
monica70 spune:
Nu stiu daca s-a mai scris ca n-am apucat sa citesc ultimele pagini,dar ce zici de-o croaziera pe Mediterana? (io de cand visez la asa ceva )
Copiii au asigurat aerul de mare , zilnic e cate un oras-port de vizitat pentru sot si copii,iar tu daca n-ai chef de circulat, poti sa zaci intr-un chez long la piscina si cu o carte in mana.Toata chestia e sa nu aveti vreunul si rau de mare
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica70 Nu stiu daca s-a mai scris ca n-am apucat sa citesc ultimele pagini,dar ce zici de-o croaziera pe Mediterana? (io de cand visez la asa ceva ) Copiii au asigurat aerul de mare , zilnic e cate un oras-port de vizitat pentru sot si copii,iar tu daca n-ai chef de circulat, poti sa zaci intr-un chez long la piscina si cu o carte in mana.Toata chestia e sa nu aveti vreunul si rau de mare MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE "10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla" |
Chiar asta ma gandeam sa-i propun Olimpiei
Raul de mare e chestie relativa pe vapoarele de croaziera. Fiind foarte mari, nu simti apa decat daca prinzi furtuna si marea e agitata. In acest caz, ti se da o pastiluta si garantat nu mai simti nimic(niciun rau adica)
La bord exista cabinet medical.
O vacanta de acest gen este interesanta atat pentru copiii cat si pentru adulti,rutele sunt diverse iar sejururile au durate diferite, de la 6 nopti la 14 nopti.
helbi spune:
Si eu iubesc vacantele, numai plecata as sta. Si nu vad un chin pregatitul bagajelor, sau desfacutul lor (ultima experienta a fost in vacanta de paste cind, am venit acasa la ora 10 dimineata de la o programare, am intrebat fata daca vrea sa iesim 2 zile, am rezervat urgent hotel si tren si la 12 eram in tren (deci, am facut si bagajele intre timp). Dar, fiecare e altfel...
Eu am plecat singura cu fata de 2 ani in buggy pe Zugspitze, cel mai inalt virf din Alpii germani. Apoi, in fiecare an am fost cu ea la mare (si are deja 11 ani).
Olimpya, in Mallorca am fost la un club 3***+ AI f frumos, aproape de mare (50 m) cu bungalouri (am avut o camera mare cu pat dublu si o canapea extensibila, minibucatarie, balcon); aveau program atit pt copii mici, maricei dar si pt adulti: terenuri de sport, fitness studio...ar fi avut si cel mare ce sa faca. Fata ta nu e cu mult mai mica decat a mea. Pe linga faptul ca la hotel avea ce sa faca, noi am luat si vreo 3 excursii (chiar daca asa am pierdut masa de la AI) si am vizitat orasul Palma, partea de est a insulei si ne-am plimbat si cu vaporul (care avea podeaua de sticla, asa ca vedeai cum inoata pestii pe sub "tine). Intrarea in apa e lina.
Am fost si in Teneriffe, in Puerto de la Cruz (intrarea in apa a fost abrupta, marea rece). Acolo am luat numai mic dejun, ca fata se scula tarziu, nici la asta nua jungea uneori. Ai Loro Park chiar acolo, apoi am facut excursii la Vulcanul Teide si la un Aqua Park Siam Park, f frumos....In Italia am fost de 3 ori, in zona Lido di Jesolo - Bibione (apa "ciorba", plaja lata, intrarea ff lina...mergi mult pina itzi ajunge apa la slip...deci, cam ca la Mamaia). Am facut excursii la Venetia, Verona, Padova, San Morino si...parcul de distractii Mirabilandia (super pt toata familie).
Grecia si Rodos-ul nu au fost chiar favoritele noastre, desi altora le-a placut acolo.
Intreba cineva de Spania...daca inchiriati masina puteti merge la Sevilia, la Gibraltar...in Torremolinos am fost la un Aqua Park dragut...apoi Barcelona e ff frumoasa.
Germania, Austria, Elvetia, dar si Cehia si Belgia, Olanda, Franta ne-au placut f mult. Si, cum am spus, am mers doar noi doua. Nu am patit niciodata nimic, nici febra, nici enterocolita...singura pb care a avut 2 ani la rind (la 9 si 10 ani) a fost durerile de urechi la decolare si aterizare. Anul trecut insa, a fost mult mai bine.
Pt anul asta nu avem inca nimic planificat (de fapt. noi am cam plecat numai cu Last Minute)...poate ma mai insir de la voi!
olimpya, pe de o parte te-as sfatui si eu ca si fetele sa-l lasi pe baiat singur (eu am fost in tabere din clasa 1), pe de alta parte, te inteleg si, macar anul asta l-as mai lua cu mine. Eu cred ca, dupa ce v-atzi decis incotro sa o luatzi, te si documentezi putzin ce ar fi de facut pe-acolo astfel incit intreaga familie sa fie multzumita, vetzi avea un concediu reusit, in care toata lumea isi va reincarca bateriile si se va simtzi bine! Vacanta placuta!
olympia spune:
Ce de oferte, nu? Incep sa ma simt naspa rau. Probabil ca am ceva la cap de vad in ele nu o feresatra deschisa spre lume ci o bataie de cap in plus, sa analizezi, sa te interesezi, sa alegi... Nu stiu de ce nu ma tenteaza, am o pasa proasta,o vad tot ca pe-o responsabilitate in plus, nu stiu...
Culmea e ca tata la aproape 80 de ani face cam 3 excursii/an in afara tarii, inclusiv croaziera pe Mediterana a facut anul trecut. Cu el am fost acum vreo 10 ani in Egipt si acolo am mers si cu barcile cu fund de sticla pe Marea Rosie, a fost o excursie frumoasa dar cu un program foarte incarcat , am zis pas la multe optionale, ca eram stoarsa. In tineretea mea revolutionara am fost si cu cortul pe munte, am avut si aventuri, ne-a luat foc un rucsac, era sa cadem cu cortul in Lacul Bucura pe o furtuna in grozitoare, am ramas fara provizii, destule peripetii... Am facut si circuite prin tara cu ai mei cu masina in copilarie si ca adult acum vreo sapte ani. Am stat si in Delta, stiu cum e si nu la hotel ci la casa de oameni obisnuiti, am stat multe veri la rand in copilarie, am fost si mai tarziu, de ce oare-mi amintesc in primul rand tantarii?
Poate mi s-a cam terminat apetitul de aventura, de nou, de provocari, poate nu pot asocia asta cu prezenta copiilor, nu stiu ce am. Zicea cineva de Thassos 7 zile cu 1000 de euro? e posibil? La 4 persoane? Noi avem un buget dublu alocat si habar n-am ce sa aleg, de croaziera sigur nu ajunge. Sotul n-are timp sa caute, feciorul cel mare nu se baga(apropos el a fost in Tenerife asta iarna cu tata si fratele meu), asa ca alegerea e a mea. Daca as putea sa fac o vraja si sa trag o felie de mare sub balcon ar fi perfect!
msl1 spune:
olympia...nu esti singura!
exact asa ma simt si eu cind vine vorba de a pleca undeva....nu-mi vine sa merg nicaieri si nici nu am mai fost de vreo 2 ani....dupa cum ai zis daca as putea sa-mi pun marea in curte si niscaiva nisip ar fi perfect...exact asa am si eu oroare de impachetat-despachetat, nu ma entuziasmeaza deloc nici cautarea vacantei si nici drumul si nici vacanta in sine...si ma intorc extrem de obosita si epuizata...
mie mi se trage de cind am venit aici (usa) probabil din cauza distantelor mari ca altfel nu-mi explic, si a corvoadei de a merge undeva cu 2 copii mici plus ca sint si obsedata sa nu se imbolnaveasca copii pe unde mergem....
Burtocika spune:
Draga mea, nu esti singura, n-ai nimic la cap, pur si simplu cred ca esti obosita si in concediu ai vrea sa te odihnesti si tu, in loc sa faci din nou treaba (impachetat, despachetat, vazut de sot si de copii etc.). Pun pariu ca tot tu te ocupi si de alegerea destinatiei, si de biletele de avion, si de aranjamente, si, si, si !Te inteleg perfect !
Ce te-as putea sfatui eu, care am cam aceleasi probleme ...
Cauta locuri VERIFICATE de altii, ca sa eviti suprizele neplacute. Si ai grija ca acesti altii sa aiba aceleasi standarde cu tine. Degeaba iti va recomanda cineva sa stai in gazda, sau la cort, sau la rulota, daca tu esti foarte pretentioasa la conditiile de igiena . Eu am ajuns la un AI in Turcia (primul nostru sejur in Turcia) foarte recomandat de 2-3 colege de servici si am fost foarte dezamagita, sotul a zis ca nu mai mergem niciodata in Turcia. Si totusi anul urmator am fost tot in Turcia, la un alt hotel si in alta statiune, unde a fost pur si simplu de vis totul, cazare, igiena, apa, mancare etc.
Cum fac eu: imi aleg o destinatie de principiu (de ex. Turcia, sau munte in tara, sau croaziera) si pe urma caut pe forumuri (pe DC sau pe altele de profil turistic) diverse pareri ale celor care au fost. Cand gasesc un loc potrivit, incep si caut ofertele.
Rezerva din timp, ca sa eviti plecarile "last minute" si stresul de a pregati totul in timp scurt.
Fa-ti o lista cu bagajele pe care s-o ai gata pregatita, sa nu stai atunci sa dai in branci, doar s-o adaptezi. Pune-ti si sotul si copiii sa faca la fel.
Apropo, si mie mi se pare ca baiatul e destul de mare sa plece in tabara cu colegii ...
Succes si concedii placute !
Irina (2006) si 27+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
olympia spune:
Eu aleg doar destinatia, de hartii se ocupa sotul, Burtocica! Impachetatul il facem impreuna, mai exact fiecare isi scoate pe pat ce vrea sa ia, eu verific, numar, eventual completez si le asez in valize. Eu aranjez insa farmacia, fac lista cu ce e de luat, verific si bifez, mi s-a-ntamplat insa sa uit una-alta, de pilda un costum de baie sau o periuta de dinti, nimic ce nu s-ar putea cumpara la fata locului.
Nu mai ziceti mai de baiat ca n-are nicio sansa anul asta, e o decizie luata. Asta se impiedica si prin casa, cade pe scari, e tot timpul cu capul in nori, cu castile pe urechi, pierde lucruri, uita, cheltuieste toti banii intr-o zi, habar n-are pe ce lume e, nu-l las singur in strainatate, vreau sa ramana intreg macar pan' la majorat!
Msl1, uite ca mai sufera si altii de asa o "boala"
anya spune:
Olympia, eu ti-am zis de Thassos cu 1000 euro 4 persoane. Prima data cand am fost am facut o rezervare pe net. Era 50 euro/noapte cazarea si am platit in avans 2 nopti. Ajunsi la fata locului nu ne-a placut si am dormit 1 noapte doar, pana ne-am cautat altceva. Este plin de vile si vilute si poti alege la fata locului. Noi am gasit asa, la particulari (adica nu are site), si am stat cu 30 euro camera cu 4 paturi/noapte. O masa la taverna pt 4 persoane (2 adulti/2 copii) era intre 30 si 40 euro cu tot cu bautura (un vin, o bere, sucuri...). De cumparat nu ai prea multe in zona. Merita doar uleiul de masline si mierea de pin.