nasterea la arcadia - iasi (6)
Raspunsuri - Pagina 23
irinuk23 spune:
Buna fetelor,a aparut o problema si as avea nevoie de sfatul vostru.
Am avut un scaun diareic si crampe abdominale.Pot s-o alaptez in continuare pe micuta fara probleme sau mai bine ii inlocuiesc masa cu lapte praf azi, nu stiu ce sa fac...eu spun ca-i ceva trecator...am mancat niste orez fiert...sper sa-mi revin repede cu tranzitul, dar ce fac cu alaptatul?
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinuk23 Buna fetelor,a aparut o problema si as avea nevoie de sfatul vostru. Am avut un scaun diareic si crampe abdominale.Pot s-o alaptez in continuare pe micuta fara probleme sau mai bine ii inlocuiesc masa cu lapte praf azi, nu stiu ce sa fac...eu spun ca-i ceva trecator...am mancat niste orez fiert...sper sa-mi revin repede cu tranzitul, dar ce fac cu alaptatul? |
In acest moment organismul tau produce multi anticorpi impotriva virusului/bacteriei care iti da batai de cap. Toti acestia trec prin lapytele matern si
1. protejeaza copilul de acel virus/bacterie ce poate ajunge la el de la tine acum si pe alte cai
2. va avea anticorpi pe mai tarziu la acest virus/bacterie
Te hidratezi bine si ii dai inainte cu alaptatul.
Putine situatii de boala duc la oprirea alaptatului. Racelile, enterocolitele.... etc.... nu pun probleme in alaptat
Eu am trecutprin astfel de situatii in timpul alaptatului ... ba chiar mi s-a spus ca as avea eu colici si de aceea aveam scaune proaste deseori. Am alaptat fara probleme si bebe nu a avut nimic... ba chiar, fata de copii hraniti cu lapte praf nu am avut probleme serioase nici mai tarziu cand a inceput sa puna manutele peste tot si sa bage in gura tot felul de chestii prin parc
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 19+ cu
madline82 spune:
Buna fetelor, ma bucur ca suntei toate bine, multumim de sfaturi si incurajari! Nu stiu daca estela mea are colicei, doar dimineata de la 6 la 10 sta treaza si se matzaie, dar am gasit ieri o suzeta in carefour si acuma e prietean ei cea mai buna..asta pana nu ii cade din gurita!
Irinuk, eu stiu ca e normal sa aiba scaune diareice, la mine un scaun e apos, altul mai cu grauntele, ca niste bobite de malai, eu zic ca e absolut normal.Nu te panica.
Noua ne-a cazut buricutul al 4 zile, dar chiar si acuma la 2 sapt tot o curat cu un betisor de urechi si spirt, apoi dau baneocin.Sa nu va speriati daca uneroi mai sangereaza si gasiti sange inchegat, e normal.
Ieri am ieist si noi in copou, dar ce aglomeratie...oricum printesa a dormit f bine azi noapte.
Va pup si va dores o zi buna!
PS: oare gravidutele noastre ce mai fac?
DPN 15-22 mai, fetita
oana.irina spune:
Buna dimineata!
Noi suntem bine. De cateva zile cred ca ma incearca niste contractii. Nici nu imi dau seama daca sunt contractii sau nu. Am o burta atat de mare! Am luat inca un kg in ultima saptamanna si 18 pana acum. Toata lumea ma intreaba cand trebuie sa nasc, gandindu-se ca probabil maine. Si cand raspund ca mai am 2 luni...
Mananc destul de sanatos, fara grasimi, prajeli, junk food, etc. Daca nu m-as mai fi abtinut de la unele prostioare, oare cat m-as fi facut? Uf! Sper sa revin destul de usor la greutatea de dinainte, dupa ce nasc. Pana atunci ma concentrez sa mananc ce si cat trebuie pt bebelusa.
Va doresc o saptamana minunata, racoroasa!
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana.irina Buna dimineata! Noi suntem bine. De cateva zile cred ca ma incearca niste contractii. Nici nu imi dau seama daca sunt contractii sau nu. Am o burta atat de mare! Am luat inca un kg in ultima saptamanna si 18 pana acum. Toata lumea ma intreaba cand trebuie sa nasc, gandindu-se ca probabil maine. Si cand raspund ca mai am 2 luni... Mananc destul de sanatos, fara grasimi, prajeli, junk food, etc. Daca nu m-as mai fi abtinut de la unele prostioare, oare cat m-as fi facut? Uf! Sper sa revin destul de usor la greutatea de dinainte, dupa ce nasc. Pana atunci ma concentrez sa mananc ce si cat trebuie pt bebelusa. Va doresc o saptamana minunata, racoroasa! |
Oana, nu te necaji cu kilogramele, eu am pus 20, si in ultimele 2 luni nu m-am mai ingrasat decat un kilogram.Stai linistita.Nu te gandi ca o sa pui de acuma mult mai mult.La fel si burtica nu mai creste asa spectaculos, desi bebe creste, o s amai scada din lichid si o sa fie un echilibru! Sarcina usoara in continure.Eu am retinut f multa apa, la 7 zile dupa nastere(naturala) am dat 8 kilograme jos, apoi in urmatoarele 7 zile inca 2.Mai avem de dat 9!!
DPN 15-22 mai, fetita
oana.irina spune:
Abia astept pana sambata, cand merg la dr. Nu am mai fost de 5 saptamani. Sunt nerabdatoare sa vad cat a mai crescut gazulita, daca s-a intors, si sa stabilesc detaliile nasterii cu d-na dr. Eu imi doresc f mult sa nasc natural. Maine merg si la oftalmo sa vad daca nu am contraindicatii la nastere naturala din pricina dioptriilor. Eu nu cred ca o sa am, dar trebuie sa verific. Mi s-au marit considerabil in ultimele luni, de cand sunt insarcinata, si trebuie neaparat sa fac un control.
Tocmai ce am dat comanda de mobilier si o multime de accesorii, si asa mi-a dat o stare de bine...
Madline, succes la dat kg jos, vad ca esti super bine pana acum. Faptul ca alaptezi te ajuta. Eu ma consolez cu asta: ca toata grasimea asta odioasa se va transforma in laptic bun pentru fetita.
Apropos de alaptat, imi venise colostru la un san, dar de atunci, nimic. Cred insa ca o sa am lapte, la cat mi s-au marit sanii, numai ca am mameloanele foarte mici.
Cameliaaa, cum mai esti? Toate bune? Mai e atat de putin! Iti tinem pumnii stransi!
loredanar spune:
salut! eu va citesc constant posturile, insa nu prea am ce sa adaug pt ca noi avem abia 28 de saptamani de sarcina. mai avem un pic pana sa vorbim despre nastere. am tinut totusi sa imi exprim bucuria de a putea invata cate ceva in avans din experientele voastre. multiri si catre ionelamaria - imi par prozitive si f bine argumentate teoriile tale, ai fi un consilier maternal (daca exista functia asta) grozav.
Lori 28+ fericita cu Mara
oana.irina spune:
Loredana, si eu am inceput sa postez aici de pe la 26 de sapt. Dar cu cat mai devreme, cu atat o sa fim mai pregatite. Eu am tot urmarit experientele fetelor cu nasterea la Arcadia, ceea ce m-a facut sa ma simt mai sigura pe mine, mai relaxata. Parca abia astept sa nasc odata, adica sa treaca timpul mai repede.
La ce dr mergi? Te-ai gandit cum vrei sa nasti?
crysacry spune:
Buna!
Va salut si eu pentru prima data cu toate ca sunt alaturi de voi inca de la capitolul 1.Intru zilnic pe forum, va citesc postarile, trairile si ma si vad in viitor, prin octombrie, trecand prin emotiile dinaintea nasterii si apoi fericirea de a-mi tine baietelul in brate.Pana atunci nu pot decat sa ma pregatesc invatand din experienta voastra.
Asa cum am scris mai sus eu o sa nasc abia in octombrie, avand acum doar 21 de saptamani...suntem micuti inca ...dar cu planuri mari de viitor de aceea nici nu m.am bagat in discutii pana acum
De curand am fost si eu la prima vizita la dr.Cacicovschi (o dragutza ), dar am omis sa ii cer numarul de telefon pe care sa o pot suna in caz de intampin vreun obstacol.Ideea e ca eu nu sunt din Iasi si imi e mai greu sa ajung la ea.Daca cineva ma poate ajuta cu numarul doamnei doctor ...raman datoare.
Va urez o seara placuta si bebei cu somnul linistit