nasterea la arcadia - iasi (6)
Raspunsuri - Pagina 16
copiloi spune:
madline, felicitari!!!
Citind, am retrait momentele alea unice!!!
La mine contractiile maxime au fost de 87, apoi m-au bagat in cezariana. Imi inchipui ce dureri sunt la 127 ...
Chiar daca sentimentele alea unice le-am fi avut si daca nasteam la stat, a contat enorm ca am nascut intr-un loc cu servicii si personal super.
Crestere usoara!
camelia33 spune:
Off Madline mi-au dat lacrimile citind toata povestea ta si ma si inchipuiam pe mine peste 3 sapt .Imi e frica un pic dar sper sa fiu puternica si sa trec usor peste...sa va pot povesti si eu bucuroasa cum a fost in clipele acelea.Ma bucur ca d-na doctor a venit asa repede la spital ca si eu ma tot gandeam daca o sa vina in cz in care nasc noaptea sau ea nu e de garda ca nu vreau sa nasc cu altcineva:( Si apropo de spitalizare cred ca oricum iti mai luau o zi la plata ca nu te puteu externa mircuri noapte cand faceai 2 zile ca si dr imi spunea la un mom dat (cand am intrebat-o daca sunt de ajuns cele 2 zile de spitalizare) ca depinde de ora la care nasc.
Sanatate la fata si tie
DPN 15 iunie
copiloi spune:
Nu-s asa stricti cu orele...eu implineam 3 zile la ora 4 dimineata si m-am externat la ora 14.
loredanar spune:
Mada felicitari! m-a impresionat mult modul realist si totusi personal in care ai povestit experinta nasterii. se vede clar ca fetita voastra este un copil dorit, iar voi niste parinti minunati. felicitari si abia astept sa va vad cand veti incepe plimbarile cu ea. :)
PS: m-ai pus pe ganduri cu Samoila... si cu mine a avut dati cand a fost cam dura, sper sa nu imi faca figuri la nastere....
este vreo mama care sa fi nascut deja cu dr. Samoila?
Lori 26+ fericita cu Mara
oiyoy spune:
multumesc si eu sandei pt felicictari si la randu-mi o felicit pe madline.si mie mi-a placut povesteea ta.sincer si eu am suportat cu greu durerile, care mi s-au parut ca mi se puneau pe creier.nu ma durea controalele facute de medic cum dureau contractiile,dar nu am vrut sa sperii pe nimeni.eu nu prea mai pot intra pt ca bebelina mea vrea sa stea doar in bratele mele.cum o las 3-5 minute se trezeste si vrea iarasi in brate
41 saptamani
camelia33 spune:
Oiyoy ai grija nu o invata in brate ca nu o sa mai poti face nimic nimic .Chiar daca plange putin e bine sa o lasi sa vezi daca se linisteste singura. Eu cunosc multe mamici la care le-a parut rau ca au invatat la fel bebele numai in btate ca le era mila cand plangea dar au realizat apoi ca au gresit .Daca o inveti in brate ea o sa planga chiar si daca nu i-e foame sau nu trebuie schimbata.Eu o sa incerc sa nu o invat asa mai ales ca o sa merg f repede inapoi la munca...
DPN 15 iunie
ionelamaria spune:
Mada, sper sa reusesti sa alaptezi.
Frumoasa poveste, impresionanta, emotionanta. Ma bucur ca sunteti bine. Da, exact de asta mi-e teama si mie de epidurala... foarte teama... ca e posibil sa nu ma ajute pe mine dar sa chinuie copilul. Sper sa fie ok.
Oiyoy, cu bebelusa ta fa cum simti... daca simti sa o tii in brate si asta o linisteste asa sa faci, daca tu simti ca ai nevoie de o pauza lasa-o cateva secunde/minute sa planga sa o poti lua de la capat . Copiii au cateva nevoi de baza, putine: hrana, curatenie, odihna si peste toate, cel mai important pentru ei e dragostea. Bataile inimii tale, caldura corpului tau, vocea ta sunt singurele lucruri care ii sunt familiare in lumea asta mare. Pentru ea acasa e lipita de mami. Ai 2 variante: ii raspunzi nevoii ei sau ii infrangi vointa. Tu alegi cum sa-ti cresti copilul.
Fiecare parinte e asa cum e: mai autoritar, mai democrat.... nu exista o reteta buna... fiecare o gaseste pe a sa.
( ce sa-i faci? 10 ani de studii in psihologie/pedagogie nu m-au lasat sa tac)
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 17+ cu
Stefana spune:
Madline, emotionanta povestea ta! Stii ca, cu toate durerile de care povestesti, regret ca nu am trecut si eu prin experienta nasterii naturale. Nici macar o contractie n-am avut, sa stiu cum e...
Oiyoy, tine fetita in brate atat cat vrea ea si cat poti tu. Are nevoie sa te simta. Eu de asta mi-am luat sling, sa-l tin mereu langa mine, dar sa am si mainile libere, sa fac una-alta (ca de ex sa scriu pe forum ). Apropo, daca vedeti o zaluda in Copou cu bebe in sling, eu sunt aia. Pe altcineva n-am vazut cu asa ceva. Se uita lumea dupa mine ca la urs Dar bebe sta f bine si in carut, acasa in scoica, iar cand simte el nevoia, in brate.
Cori, cred ca ai nascut deja! FELICITARI!!! Te asteptam cu vesti bune!
Fug din nou la plimbare, ca e tare fain afara!
Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
oiyoy spune:
tocmai pt ca sunt constienta ca simte nevoia sa o tin in brate o fac si abia pe urma ca mi-e draga.nu o invat eu sa stea in brate dar copilul nu se odihneste, s-ar agita enorm sa n-o iau in brate.trebuie sa ma invat eu sa o tin sau sa gasesc o metoda utila si pt mine. la un sling ma gandeam si eu daca nu un batic ca tigancile plus ca eu cred ca orice invat are si dezvat.trebuie doar descoperita metoda potrivita si asta ia timp mi-e putin greu acum. mi-e teama ca nu sta pe plan drept sa nu-i afecteze coloana si oscioarele.doar somnul de noapte , de vreo 3-4 ore, il doarme in pat,in rest toata ziua suntem 'mother si baby monkey'
41 saptamani