nasterea la arcadia - iasi (6)
Raspunsuri - Pagina 15
ionelamaria spune:
Noi am fost la medic, bebe e bine, crestem. Am pus si carut la semnatura... de acum rabdare inca 4 sapt pana la urmatorul control
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 17+ cu
camelia33 spune:
Stefana eu cred ca sunt urmatoarea:) poti sa ma treci pe lista
DPN 15 IUNIE-fetita(sofia maria)Dr. Cacicovschi
gravidacori spune:
fetelor,eu urmez MAINEEEEEEEE,DECI STEFANA EU VOI INCHEIA GASCA MAMICILOR DE MAI ,SI CAMELIA...CRED CA ESTI DUPA MINE,DACA NU DUPA IRINUK DIN CATE TIN EU MINTE..SAU ESTI NERABDATOARE?
oana.irina spune:
Madlene, te felicit si eu din toata inima! Esti minunata pentru curajul tau. Si se pare ca si sotul tau este f curajos. Sa fiti sanatoase si tu si bebelusa! Multumim pentru ca ne-ai tinut la curent cu evenimentele, care in fond sunt cele mai importante din viata voastra.
Cori, iti urez mult succes, curaj si putere sa iti revii repede, sa ne scrii povestea vietii tale. Maine pe vremea asta iti vei tine puiucul in brate.
Stefana spune:
NASTERE USOARA, CORI! SI BEBE SANATOS!
Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
camelia33 spune:
Bafta cori si sa fie totul in regula la nastere cu tine si cu bebele.Eu nu ma grabesc astept sa ajung la termen , dar nu mai mult...:)
DPN 15 iunie
ionelamaria spune:
Hai Cori!!!!
Te asteptam cu vesti excelente!!!
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 17+ cu
gravidacori spune:
multumesc mult fetelor pt incurajari si ganduri bune,ma rog sa fie totul bine si cat mai usor, si, ne auzim zilele astea
madline82 spune:
Buna dimineata dregele mele, de la 5 nu mai am somn,,si m-am gandit ca e cel mai bun moment sa va scriu intreaga mea exp legata de nastere si ARCADIA. E dimineata devreme si gandurile care le voi asterne vor fi lipsite de subiectivism sau orice alta nota de influenta. Acum cand va scriu, desi dupa 5 ore de somn, vreau sa va impartasesc din experienta mea de a fi pt prima oara mamica…Felul catde intens simodul cum am perceput si simtit durerea e personal,stiu ca variaza de la femeie la femeie.Nu vreau sa sperii pe nimeni sau sa vadescurajez.Oricum ar fi e o experienat unica pe care nu o voi uita niciodata!Chiar daca a fost dureros, rasplata a fost peste masura! Se merita
Luni la 9.30 eram la Arcadia, asteptand sa vina d-na doctor ca sa ne verifice colul. Nu am sunat inainte, asa ca a trebuit sa astept pana la 12 .45,pt ca d-na doctor avea de facut 2 cezariene. Acasa nu ma puteam duce,pt ca sotul era la servici,si am zis mai bine sa astept,nestiind ca avea sa stau atat de mult.Am asteptat pe o canapeaua de langa scari, si din cand in cand auzeam cate un plans puternic de bebelus..chiar ma gandeam de unde veneau acele sunete…ca sa aflu mai tarziu ca in spatele usilor era sala de neonatologie unde stateau micile noastre minuni abia venite pe lume.
A venit si ora consultului,aveam dilatatie de 1 cm. D-na dr ne-a spus ca poate mai dura si o sapt pana se declanseaza nasterea, dar in acelasi timp se poate intampla oricand. Am plecat acasa bucuroasa,pt ca aveam 40 sapt si 1 zi si mi-am zis ca se apropie in sf, momentul…Acasa m-am luat cu treburile, mi-am facut bagajul pt spital, am mai intrat pe forum..si orele au trecut repede. In jur de 4 mi-am dat seama ca am pierdut dopul gelatinos,contractii nu prea aveam, una-doua la ora.
La ora 21 au inceput si contractiile dureroase,am dat drumul la apa in cada sa fac o baie fierbinte, sa ma mai relaxez,nu stiam ca va fi ultima baie cu burtica…Cand aveam cate o contractie, simteam ca e ceva diferit ca cele de pana acuma, erau mai intense si mai lungi,dar nefiind regulate nu le-am dat atentie .La 22 am iesit din baie si pana la 23 m-am invartit prin casa ,eram debusolata .Am zis sa notez la ce intervale se succedau durerile,si cand am vazut ca sunt la 4-5 min l-am sunat pe sot,care era la un prieten. La 23 20 a venit sotul,a facut dus,am luat bagajul si am plecat la spital.Pe drum contractii si mai dese…Am ajuns la ora24/0 laArcadia.Aici ne-a vazut pe masa dr Samoila, era de garda.Aveam dureri f mari si abia am reusit sa ma asez.D-na dr m-a tratat cu raceala, poate o fi fost obosita…dar asta nu mai conta atunci.Mi-a zis” d-na daca va plangeti asa de durere la dilatatie 2 ce facem mai tarziu:” Apoi mi s-au rupt membranele, nu de catre d-na dr ci a fost natural..D-na a zis ca o suna pe dr mea pt ca urma sa nasc…Sotul astepta afara.Mi s-a dat o camasuta, si lui halat si in picioare niste sosetele peste adidasi si ne-am indreptat spre camera unde avea sa stau 3nopti.Am fost pusa pe pat si monitorizata. Se vedeau bataile copilasului pe aparat in partea stg, iar in dr intensitatea contarctiilor mele.Aveam dureri f mari, atunci mi se pareau imposibile,dar ce avea sa vina ulterior intrecea cu mult imaginatia mea. Pe aparat durerile erau de 70-80.Ma rugam laDumnezeu sa imi dea putere sa ajung la dilatatie 4 pt ca am zis ca vreau epidurala .Credeam atunci ca ma va ajuta enorm, dar intr-un fel gandul asta m-a facut sa rzsist pana la capat. Dupa 20 min de monitorizari am fost dusa in sala de nasteri, mi s-a facut clisma.D-na doctor, care venise in jur de 1 m-a vazut pe masa si a zis ca am dilatatie 4, in sf,puteam face acea epidurala mult asteptata.I-am zis d-nei dr ca vreau sa fie si sotul langa mine,si a zis ca da,dar in momentul expulziei sa iasa afara.Sotul a zis ca e medic si el,si ca nu il deranjeaza daca asista pana la final, dar raspunsul a fost ca e mai bine asa,sa nu fie prezent la expulzie. A durat 30min pana mi s-a montat cateterul, timp in care aveam contarctii la 2-3 min…nu mai puteam de durere. Sotul ma incuraja, imi dadea apa sa beau cu paiul, desi aveam voie sa iau doar cate o gurita mica..nu mai puteam de sete..Dupa ce a fost montat cateterul a mai durat cam 10-15min pana mi-a facut o doza test sa vada efectul anestezicului..deja aveam dilatatie de 6..Contarctiile inregistrate pe aparat depaseau 127,care e maxiumul aparatului..Nu mai puteam de durere.Sotul imi punea mascuta de aer la nas si ma ajuta sa respir. Am simtit durerile ca niste sageti groaznice in vezica, ca si cand vezica era plina,imi venea sa fac pipidar nu aveai cum,asa o senzatie,..asa am perceput eu durerea. Nu m-a durut spatele sau oasele bazinului, ci toata durerea era in fata,la burta si pe vezica…Tot intrebam de ce nu simt efectul anesteziei,mi s-as pus ca mai dureaza un pic pana isi face efectul..Ma uitam disperata la ceas, dar sincer nu imi dadeam seama de timp..parca se oprise in loc.MA rugam la Dumnezeu sa imi dea putere sa trec peste.Bataile la copilas erau verificate de d-na dr cu un ap mic care era pus pe burta.Am stat in travaliu in picioare, cracanata, si sprijinita pe sot.Mis-a dat un tampon mare sa il tin intre picoare,pt ca pierdeam din lichid si incepea sa pied si din sange..dar cine ar putea de durere sa stea cu picioarele strans apropiate..intr-un final le-am zis ca nu pot sta asa..
Durerile erau din ce in ce mai mari, mai intense, mai dese si mai de durata..intre ele, tot dureri aveam, dar mi se pareau incomparabile fata de contarctiile acelea groznice.Incercam sa ma relaxez, sa respir..sa ma concentrez la cu totul altceva..dar in momentele de durere..pur si simplu parca incetam sa mai exist..Simteam o presiune pe fund, ca si cand ar terbui sa iesi cu scaun si tre sa te tii..asa era senzatia dar mult mai intensa de 100 ori! Aveam dilatatie 8..mi-am zis ca inca putin..dar simteam ca nu mai pot,voiam sa cer cezariana..pt ca epidurala nu isi facuse efectul..ma simteam din ce in ce mai sfarsita..Cand imi veneau durerile cele mari ma lasam pe vine in bratele sotului,si il strangeamcu putere,iar el m asustinea si incerca sa maridice…( a doua zi sotul avea febraa musculara la brate..)El imi zicea,hai respiira usor, nu repede.Tipam de durere,ma vaitam..D-na dr mi-a zis ca mom de dilatatie maxim e cand simt acea presiune pe fund si intre contarctii, deci continuu si mereu..Mi-a zis ca am contarctii dese si f bune( asta dpdv medical),pt ca pt mine erau ca o misiune impsoibila,si ca acea presiune care o simt pe fund e capul copilului care apasa,.si ca mai stam asa cateava contarcti…Intr-un final m-a pus pe masa si mi-a zis ca am dilatatie 9,si incerca sa dilate colul un pic mai mult.cu mana. Copilasul era destul de sus, nu coborase prea mult.Simteam ca mor..eram epuizata.Cand au venit acele moemnte,mi-a zis sa imping,tipam si impingeam…dar eram epuizata..nu stiu cu cata forta reuseam sa imping..Dupa 3 contarctiisi impins de 2 ori pe contarctie ,timp in care am zis ca parca sunt paralizata in partea de jos,asa era de mare durerea…mi-a facut epiziotomie,p ecare nu am simtit-o desigur…nu se poate compara ca si durere, si cand am impins iar am simtit cum a ieist ceva din mine,asa cu viteza..erac opilasul..nu imi venea sa cred..gatul si toata gura mi-era uscata..nici nu mai puteam vb.Dupa ce a ieist am simtit ca sunt in rai,ma lasasera instantateneu toate durerile..nu pot descrie in cuvinte ce sentimente de pace am avut..reusisem sa oaduc pe lume pe fetita noastra.la ora 3;45.
A fost pusa pe masa si resuscitata timp de 2min..eu nu stiam ce ii fac,credeam ca ii curata nasucul si gurita, dar fata nu respira..Sotul,care nu a iesit afara la expulzie(,am insistat la d-na dr sa ramana_) se uita cu coada ochiului la copil…eu nu vedeam decat 2picioare mici si roz,dar mai tarziu mi-a pov ca i-au pus o pompa mare pe fata si pompau aer in plamani ,I se vedea burtica cum i se umfla cu aer si ea nu respira .I-au facut injectie cu adrenalina in cordonul ombilical,au pompat-o iar si in sf dupa 2min a inceput sa tipe..Sotul era terminat,se ruga la Dumnzeu pt o minune, I s-au parut acele clipe o eternitate,eu nu eram constienta de asta,am intrebat de 2 ori de ce nu tipa..dar nu imi dadeam seama ca ar putea fi ceva cu ea..cred ca eram pieduta ..dar a fost mai bine ca nu am realizat atunci as aceva!
Cand a inceput sa tipe sotul a inceput sa planga si m-a sarutat, era asa de fericit,si eu la fel,dar netrecand prin emotiile lui.Mi-a aduc fetita pe piept si cand am vazut-o cat de mica si ce frumos mirosea..am inceput sa o sarut toata.Asistenta ne-a facut poze latoti 3,( va fi cea mai frumoasa poza pentru noi..pentru multi ani )si multumim Domnului ca am putut fi toti 3..nu unul sau 2..A urmat apoi expulzia placentei si cusutul ,..dar astea sunt neimportante pelanga restul..
Fetita a fost dusa la neonatologie..si i-au pus branule la ambele brate si perfuzie cu glucoza si vitamine.A luat apagr 8.Nu stim de ce nu a respirat de la inceput,cordon nu avea in jurul gatului, dar dr neonatolog banueiste ca ar fi fost de la epidurala,la mine nu a avut efect,dar la micuta da..
Daca nu era sotul langa mine sa ma sustina, nu reuseam sa nasc..cedam fizic si psihic..Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa trec cu bine peste o nastere atat de grea.
Legat de Arcadia nu amdecat cuvinte de lauda.Tot ce au facut a fost pt binele micutei,nici nu vreau sa ma gandesc daca nasteam in alta parte cum ar fi fost..Au o echipa de cadre medicale f bune( sing dezamagire a fost epidurala), toti incepand de la infirmiere,asistente, doctori, te ajuta enom sa treci peste acelemomente si ce e celmai important sa aduci pe lume o fiinta vie, sanatoasa!
La neonatologie asistentele de acolo sunt toate deosebite..daca ai laptic iti aduc bebelusul sa il hranesti la 3ore..dar eu nu am avut asa ca i-a dat la mcuta cu biberonul, dar mi-au si adus-o sa imi stimuleze sanii, cu ce putere trage de la tatzuca...pacat ca nici la 3 zile dupa nastere nu amlapte..( desi in travaliu nu mi-au strimulatcontarctiile cu oxitocina,nu a fos tnevoie) im isimt sanii tari si fierbinti..m-am si stors la pompa pana mi s-a dus pielea de pe sani si am facut rani..dar inca nimic..asteptam.
Cand a venit taticul in vizita ne-a chemat in sala bebelusilor,unde le face baita si l-a pus pe tati sa ii faca baie si masaj la fata,ne-au invatat asa multe lucruri.Desi la nastere nat se sta 2 zile,eu am mai stat una in plus, ca sa fiu sigura ca fetita e bine, si nu imi pare rau, pt ca a primit cele mai bune ingrijiri,iar noi am vazut multe lucruri noi pe care nu le stiam..
Trecand peste faptul ca stai in cele maibune conditii, totul e f curat,steril, o camera de lux,mancare fbuna..in primul rand serviciile lor sunt de calitate, totul e doar spre binele mamei si al copialasului! Daca ati vedea cu cata dragoste le face la bebelusi baita si ii hranesc..si ce conditii au..Totul steril,pelincute,hainute,pempersi..totul e impachetat si sterilizat.La baita ii spala cu apa filtrata si sterila,apoi ii pune pe o masuta speciala cu o salteluta setata sa fie calda mereu si le da drumul la muzica pt bebelusi.Sa vedeti cum stau micutii si le place..le face masaj,le face toaleta la ochisori,nasuc si urechi..sunt atat de bine ingrijiti!!Iar mama primeste sfaturi,ce are de facut..Doctorii la fel,vin in vizita, te intreaba ce faci, totul iti da o stare de bine.Multumesc din suflet celor de aici,si ma consider o mamica binecuvantata ca mi-a daruit un copil sanatos,un sot iubitor,( acum il apreciez si il iubesc de 100 de ori mai mult..).Banii vin si se duc,dar ce e mai important,e experianta nasterii prin care treci, viata ta, a copilasului tau,si confortul psihic.Egreu sa fii mamica, inca nu am experimenatt din plin acest lucru, dar mi se pare cel mai minunat dar,obinecuvantare speciala, aceea de a fi parinte!!
Inchei cu gandul de a va incuraja sa nasteti aici, sa nu va fie frica, sau sa credeti ca ei vor ca voi mamicile care optati pt naturala sa ajungeti la cezariana! Cand e vb de 2 vieti, celelalte lucruri devin asa nesemnificative!!
Semnat : O familie fericita!
DPN 15-22 mai, fetita
madline82 spune:
Corina e pe maini bune!! Refacere rapida si un bebe sanatos!
Pe fetita mea o cheama ESTELA,nascuta pe 24mai, ora 3;45,3230gr, 49cm.
Va pup.Azi plecam acasa!!!!
DPN 15-22 mai, fetita