Sezatoarea canadiana (213) *Bun venit Emma Ioana!*
Raspunsuri - Pagina 8
Donia spune:
pitilache, saptamana viitoare plecam cu totii in Romania. Sper sa facem multe poze frumoase, planuim sa ajungem si la Peles, la castelul Bran si pe Transfagarasan.
Poate tu stii sa-mi zici, cum transport un tablou din Romania in Canada? Fac panza sul si o pun in vreun tub, sau o impachetez, sau aduc taboul inramat? Vreau sa gasesc ceva frumos cu centrul Brasovului.
Sau poate are altcineva vreo sugestie.
Si alta intrebare, stie cineva unde gasesc lapte fara lactoza in Romania?
Donia spune:
Nu sunt logata, asa ca mai bag un raspuns in loc sa editez.
Vroiam sa spun ca duminica serbam Ziua Copilului in Toronto si avem si clovn! Sper sa fie vreme frumoasa.
Ah, mi-am amintit ce vroiam sa va povestesc. O conversatie auzita recent intre doua mame care se intorceau in Romania, dupa vizite la copii in America de Nord (nu stiu exact unde, sper sa nu fie nimeni cunoscut).
- Doamna, ginerele meu e numai cu mancarea organica, si asa de scumpa e! Da` stiti ce faceam cu fata mea? Mai pastram pungi din alea pe care scria ``organic``, le spalam, si apoi cumparam mancare normala, iar acasa o schimbam in pungile alea pastrate!
Repet, sper sa nu fie nimeni cunoscut!
pitilache spune:
Oh, drum bun atunci, Donia!!! Si sedere frumoasa!! Ce trasee frumoase veti face...
Cu tabloul, cred ca cel mai simplu este sa-l faci sul (daca se preteaza, adica nu are colaje pe el sau altceva care sa-l afecteze) si-l bagi in tub, intr-adevar. Si cand ajungi aici il poti reintinde pe rama de lemn la un centru specializat. Cred ca gata inramat este mai greu de transportat, poate doar daca-i de dimensiuni mici sa poti sa-l iei cu tine in avion.
Noi cand aveam shipments de facut aveam crate-uri mari de lemn in care bagam tablourile si apoi cu mult bubble wrap inauntru. Numai ca transportul international era destul de scump.
Abia astept sa ne arati poze! Drum bun!
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anda Panda simonna, are mama un baiet de aproape 6 ani si o mindra de 1 an jumate, care incepe gradinita miine fi-miu face 6 ani pe 30 august, adica "in ultimul moment" cit sa se il primeasca in cls I. nu stiu daca sa il mai tin un an acasa sau sa il las la scoala. deja l-am inscris la scoala + before/after school insa de la un timp vad ca e foarte obosit seara. el se duce dimineata la scoala la 8:20 (il duc eu), la 11:10 il ia autobuzul de la scoala si il lasa la gradinita. iar eu il iau de la gradi in jur de 4-5 , in fct de cita treaba am acasa. le-a scos somnul din program de vreo luna, si saracu, adoarme in masina pina sa ies din parcare. imi e ca daca va fi asa obosit, nu se mai trezeste dimineata, si in concluzie o sa urasca scoala din cauza oboselii... Eu imi caut serviciu acum, ceea ce inseamna sa il las la 7 la before school si sa il iau de acolo la 5:30 seara. before/after e in cadrul scolii, asa ca trambaleala nu e pt el, insa cind incep serv va trebui sa se scoale mai devreme cu o ora.... voi ce ziceti, v-ati dat plozii asa devreme la scoala ? maica=mea spunea ca eu am inceput sc la 6 ani si sor-mea la 7 ani si ca a vazut o diferenta intre noi. cu mine tragea sa imi fac lectiile si eram f obosita...etc.... ma rog.. oricum mie nu mi-a placut scoala ma tot uit in stinga ecranului, e o poza cu un abdomen plat, plat, plat. ce-o minca fata aia? ori e "facuta" poza pe calculator LA MULTI ANI LA TOTI PLOZII MICI SI MARI DIN TOATA LUMEA !!! Miine e Inaltarea, cred ca fac cozonaci. NUUU pt mine !!!! (ca eu mai am tort ) va pup pe toate www.dropshots.com/panda" target="_blank">POZE + FILMULETE |
Anda, sa-ti traiasca amindoi. Fetita ta e cu citeva luni mai mica decit "gasca de septembrie" de aici: Sonioara Dianei, Soimita Deliei si Addison a mea.
Re: scoala, personal votez cu aminarea. Addie e nascuta 8 zile inainte de data limita de mers la scoala in anul respectiv si mor de oftica. Am de gind sa cer derogare la comisia scolara, ca aici nu merge cu: il mai tin un an acasa. Desi nu cred ca mi-o aproba, cica iti trebuie motive serioasa... La voi poti, pur si simplu, sa amini inceputul scolii?
LA multi ani si de la mine, nu-s care topic, da' daca zice Dana e corect, ea e fata serioasa si stie... :)
Dana, m-ai innebunit cu geamurile.... asa-mi plac asa cum le descrii tu : "parca nu exista". Eu le sar anu asta... cred. :)
Diana, vai de capul ei crema de galbenele :))) Ce-a vrut sa zica cu asta? Ca miroase frumos? :)))))) Noi (si numai noi) o intelegem destul de bine pe Zina-Zinelor, dupa ce ne prindem in ce limba vorbeste. Cel mai greu e cind zice de-alde "bucul", care inseamna carte! :))))
Delia, of, papusile astea, dragele mici! Noi tocmai terminam antibioticul pe a saptea ( a opta??) otita, toate corelate cu iesit de dinti. Antibiotic de fiecare data, mama lui! Sper sa va mearga mai bine...
Donia, trandafiri in cale, spini in urma!!!! Drum bun! Sa aveti vreme faina si sa va simtiti... ca acasa. Salutari vecinei mele, verisoara ta!
Am ris cu gura pina la urechi de "pungile organice"... buna idee, de altfel :)))))))
Si vezi cu tabloul, nu-s cit de ticniti sint vamesii in To, s-a intors recent o prietena din Cuba cu un tablou-amintire, nimic deosebit, sul in tub in bagaj de mina... Au frecat-o aia la granita ca ce tablou si cit a costat si de ce si pe unde... Au lasat-o in pace cam pe cind a cedat ea psihic si le-a zis ca li-l lasa ca ea vrea acasa ca-i plinge copilul si vrea sa-l culce... Sugerez intens bagaj de cala.
Ladies, vineri seara la resto??? :))
delphin spune:
Ah tabloul, eu zic sa-l iei cu rama, bine impachetat si sa-l pui in cala. E usor de pus in tub cand e pictura pe panza, insa cand e altceva e mei dificil.eu am primit din piele gata inramate.
Diana2007 spune:
citat din mesajul lui Donia pitilache, saptamana viitoare plecam cu totii in Romania. Sper sa facem multe poze frumoase, planuim sa ajungem si la Peles, la castelul Bran si pe Transfagarasan. Poate tu stii sa-mi zici, cum transport un tablou din Romania in Canada? Fac panza sul si o pun in vreun tub, sau o impachetez, sau aduc taboul inramat? Vreau sa gasesc ceva frumos cu centrul Brasovului. Sau poate are altcineva vreo sugestie. Si alta intrebare, stie cineva unde gasesc lapte fara lactoza in Romania? |
Daca nu o sa fie cat tablourile alea gen Rapirea din serai :), pot sa-l iei in cabina facut sul cum a zis Rox. Ca dimensiune, poate sa fie cat o umbrela din aia lunga, ideea e sa incapa in cutiile de bagaje din avion.
Legat de ce zicea Simona cu adusul aici, este vorba de vama si de bunurile de patrimoniu cu care se mai face trafic. De obicei, producatorii tablourilor aplica pe spate o eticheta pe care scrie numele producatorului, adresa si ceva de genul ca nu este de patrimoniu. Daca nu are eticheta, poti cere factura de la vanzator pe care sa-ti puna mentiunea asta si o poti arata la vama in Ro, aici, spui ca n-ai nimic de declarat si daca vor, le arati factura din Ro. Astea erau regulile la AF acum cativa ani, nu cred sa se fi schimbat ceva. Nu-ti recomand sa-l trimiti la cala, nu mai exista bagaj fragil decat pe cargo, foarte scump.
Vacanta frumoasa !
Diana2007 spune:
Raspuns la intrebarea 2, lapte fara lactoza eu nu am gasit anul trecut, dar vorbesc de Targoviste, nu de Brasov, si nici nu am cautat prea mult.
A luat mama lapte de soia care nu-i place lui Victor decat cu cacao, asa ca i-am reintrodus laptele normal putin cate putin (el a facut dupa doi ani o intoleranta la lactoza,nu era alergie) si surpriza, n-a mai avut probleme.
Ai gasi totusi lapte praf fara lactoza, dar la fel gustul e rau, ca e pentru bebelusi ce n-au gustat altceva :)
Diana2007 spune:
citat din mesajul lui Donia Nu sunt logata, asa ca mai bag un raspuns in loc sa editez. Vroiam sa spun ca duminica serbam Ziua Copilului in Toronto si avem si clovn! Sper sa fie vreme frumoasa. Ah, mi-am amintit ce vroiam sa va povestesc. O conversatie auzita recent intre doua mame care se intorceau in Romania, dupa vizite la copii in America de Nord (nu stiu exact unde, sper sa nu fie nimeni cunoscut). - Doamna, ginerele meu e numai cu mancarea organica, si asa de scumpa e! Da` stiti ce faceam cu fata mea? Mai pastram pungi din alea pe care scria ``organic``, le spalam, si apoi cumparam mancare normala, iar acasa o schimbam in pungile alea pastrate! Repet, sper sa nu fie nimeni cunoscut! |
Nu cred ca sunt de la noi, ca aici de obicei mamele sunt cu mancarea organica, nu tatii :)
blackpanterro spune:
Rocs02, multumesc de raspuns! O sa luam si ceva mai gros dar nu mai gros de o fleece, nu?
Adriana mami de Isabelle Marie - 8 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
iselin spune:
Simonna, imi pare rau pentru A., aiurea cu otita, stim si noi.
Diana, Donia, si cine mai pleaca in vacanta deja: sa aveti parte de vreme buna si de amintiri frumoase. Sa va incarcati bateriile!
Am inteles bine ca s-a amanat intalnirea? Pe cand?
Lorelai, felicitari pentru centura! Nu te mai poti plange de nimic acum! Care a fost logica pentru care ati orientat copilul spre karate?
Dana, esti mai bine cu spatele, functionezi? Sa inteleg ca acesta e avantajul durerilor: iti spala altcineva geamurile?
Nici eu nu le spal personal decat pe dinauntru, pe afara este sotul.
Delia, cei mici sunt mult ami sensibili decat noi, iar imunitatea o data scazuta lasa loc tuturor rautatilor. Sa va refaceti repede. Sa te mai intreb daca a slabit cea mica? Pe mine m-a disperat operioada cu otitele si gastros. Ajunsesem sa-mi santajez sotul pentru cine isi ia liber sa ramana cu cea mica.