Ce medicamente luam cu noi in vacanta?
Urmeaza sa fac o calatorie in strainatate, de o saptamana.
Pe scurt, ce medicamente ar trebui sa iau cu mine, de prima necesitate, in caz ca ma apuca ceva pe drum? Si aici ma refer la medicamente pentru adulti.
O problema care ar sa apara in aceasta perioada e alergia la polen, care, pentru mine debuteaza in fiecare an la sfarsitul lunii mai. Pentru asta m-am gandit la un spray antialergic. (NASALEZE)
La ce ar trebui sa ma mai gandesc? Concret, ce sa cer de la farmacie?
Eu nu-s o consumatoare de medicamente, decat o data la cativa ani (slava Domnului, ca n-am avut nevoie de ele) asa ca acum nici denumirea lor nu o cunosc.
M-am gandit totusi la:
-un antidiareic (dar care?)
-un medicament pentru digestie (Digenzym - din asta am mai folosit si mi-a facut bine)
-ceva pentru atenuarea durerii/ ce e in locul algocalminului???
- pentru o eventuala raceala - paracetamol?
Si mai ce???
Raspunsuri
cosmi1975 spune:
salut...eu ti as recomnada asa
1.Imodium
2.Digenzym
3.Piafen,Nurofen pastile moi
4.Parecetamol sinus si Teraflu
cred ca s destule pentru 1 saptamana....calatorie placuta
adi2003 spune:
Merci!
Si tot in punga cu medicamente neaparat sa am niste plasturi, ca avem de mers pe jos destul.
adi2003 spune:
Gata, am luat de toate...doar Nasaleze este greu de gasit. Am fost in 4 locuri si peste tot s-a terminat. Dar mi-au promis ca aduc peste o saptamana. Si cred ca asta e cel mai important in momentul de fata, pentru ca deja am simptomele de alergie la puful din aer.
adi2003 spune:
Multumesc! Mai sunt doar 13 zile pana la plecare, dar cand calatoresc undeva, imi place sa am de toate la mine. Atunci sunt linistita.
Ana71 spune:
Daca ai manifestari alergice, cel mai bine ar fi sa ai si un anhistaminic la tine (xyzal sau claritine sau aerius).
Sanatate multa!
adi2003 spune:
Da, am alergie sezoniera, la polen, in special la puful de plopi.
Ani de zile am luat antihistaminice, insa stiu ca au si efecte secundare, cum ar fi somnolenta.
De aceea in ultimii 2-3 ani am renuntat pe cat am putut la ele.
Vreau sa merg pe Nasaleze, pentru ca acesta contine o pulbere celulozica naturala de origine vegetala, despre care se zice ca n-ar avea efecte secundare. Chiar vreau sa il testez, sa vad daca imi e folositor sau nu. M-a si surprins faptul ca se gaseste atat de greu in farmacii. Oricum sezonul alergiilor a inceput.