Recuperare Rotavirus

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Ideea ar fi sa nu bea apa chioara ci mai degraba zeama de supa si sa aiba suficienta sare, compot de mere si solutii electrolitice.

Cu mancarea... stiu ca e greu dc nu mananca insa nu va pati nimic si dupa ce-si revine din boala va manca incat sa recupereze aceste zile. Importanta e hidratarea corecta. Sunati din nou medicul, mergeti din nou la spital dc e nevoie dar nu tb sa mai fie atat de letargica.

Multa sanatate fetitei si putere dvs sa o ingrijiti cat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

HIDRASEC = medicament anti-diaree, asemanator cu Smecta

nu are proprietati de hidratare, nu contine minerale si electroliti

(scriu asta pt ca pana si unii din farmacisti din RO il prescriu pe post de rehidratare!)

multa sanatate!

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Cu deshidratarea nu este de glumit la virste din astea. Maya mea a avut de doua ori pin acum Rotavirus, ceva de speriat...
Prima data a fost asa cum spui tu, f letargica si era deshidratata , demineralizatata, a lesinat...in fine, am ajuns cu ea la spital.
Ideea este ca trebuie neaparat sa-i faci un examen de urina sa vezi daca nu e deshidratata, este un examen stick care se face in citeva secunde. Este f important, crede-ma.
Apoi, ceea ce am invatat eu in spital si dupa cele 2 ture de Rotavirus:
- nu are nevoie de un regim ffff strict, este bine sa mearga cit mai mult la WC, nu conteaza daca vomita sau ii merge burta, trebuie eliminat virusul. Una dintre chestiile care o provoaca este malabsortia, deci trebuie de baut si mincat, mincare usoara, evident.
Pe urma, e VITAL sa bea saruri de rehidratare, se pot face si acasa, exista retete pe net. E bine sa bea dulce, mi-au explicat in spital de ce, eu o pacaleam cu sarurile de hidratatre, i le puneam in suc de struguri - preferatul ei.
Nu-i da apa chioara, chiar nu o ajuta cu nimic. Cum a zis tzuna, da-i sa bea supa, suc, limonada, ce-i place ei.
La Rotavirus nu trebuie tu sa-i opresti diareea cu medicatie, ea se opreste cind copilul e OK.
Repet, trebuie neaparat vazut daca nu e deshidratata, du-te cu ea la spital, camera de garda, ce-o fi si cere. un test de urina.
Maya la prima enterocolita a primit trei zile non-stop infuzie de hidratare.
Multa sanatate!

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

sustin ce a zis ramona 100% daca e foarte deshidratat copilul trebuie musai ceva perfuzii ..e spre binele lui..de exemplu noi am luat rotavirusul si eu si copilul..stiu pe propia piele ce inseamna deshidratarea. si nu, nu e de glumit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Boala a debutat duminica si luni ne-am internat cu deshidratare.
Nu a mai avut scaun de vineri si nu mai vomita, ieri si mai ales azi a mancat relativ ok, azi a baut in afara de aproape 1l de apa plata si cca 500 ml compot de mere (cu mare efort deoarece in mod normal nici nu ar vrea sa auda) deci zic eu ca nu e deshidratata.
Nu mai este letargica, oboseste usor dar azi am iesit de doua ori la plimbare, face glume si zambeste, uneori chiar rade.

Sa merg la spital e cea mai logica si sigura solutie, doar ca:
- este aboslut terifiata de ideea de a merge la medic chiar si pentru un simplu consult. Si acum isi protejeaza manutele si se albeste la fata cand o spal pe pansamentele de la branule, nu are curajul de a ma lasa sa le dezlipesc.
- mie mi se pare mai bine desi acum ma ingrijoreaza ca nu a facut kk de vineri seara si ca oboseste extrem de usor. Acum e la birou si scrie;
- perfuziile o hidrateaza pe moment dupa care ajungem la acelasi lucru: lichide multe si nici unul pe care sa il bea de placere in afara apei, hrana la minimum avand in vedere ca ii plac doar 2 lucruri din mancarea de regim (carne fiarta, banane)

Informatia cu privire la Hydrasec este foarte utila, azi i-am cumparat inca 5 pliculete pe care nu o sa i le mai dau, oricum nu e cazul acum cand nu iese deloc afara.

De fapt mai am 2 lucruri care ma ingrijoreaza si unde am nevoie de ajutorul vostru:
- de ce nu face kk? Nu a mai facut de vineri. E doar constipata sau ar putea fi ceva mult mai grav?
- faptul ca oboseste asa mult e normal? Cred ca da, stiu cum era la externare si banuiesc ca e parte a procesului de recuperare dar daca se leaga cumva de faptul ca nu face treaba mare, toate toxinele alea ramanand in corpul ei si facandu-i rau?

Inca odata, stiu ca mai responsabil este sa merg la un doctor doar ca nu consider ca i-ar face bine sa se sperie inca odata. Am vb la clinica unde am fost internate si mi-au spus ca pot veni sa i se mai faca analize. Intrebarea e de ce? Sigur ca glicemia e scazuta, sigur ca mai sunt alte analize proaste, doar e in convalescenta, de ce ar tb sa o chinuiesc.

Deci, cu scuzele de rigoare pentru asa mesaj lung si dezlanat, ma puteti pls ajuta cu raspunsul la intrebarile de mai sus? Plus ca as mai avea nevoie sa stiu pana cand tb sa continui cu regimul asta draconic (pt ea)?

Edit:
Chiar pot sa ii dau suc?

Edit 2:
I-am dat suc si i-au sclipit ochii de placere. Acu oi vedea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Lidsta, eu am trecut cu copiii mei prin mai multe episoade de diaree, iti raspund din experienta.

1. E normal sa nu faca kk 2-3 zile dupa ce i s-a oprit diareea. Noi in mod normal eliminam ceea ce am mancat cucateva zile in urma (experimenteaza cu cozonac cu mac sau spanac, ai sa le vezi "out" peste 2-3 zile ). Asa s-a petrecut si la fetele mele de mai multe ori.

2. Avand in vedere ca n-a mai facut de 2-3 zile inseamna ca e spre bine si ar trebui sa o iei pe un regim de trecere spre regim normal. Poti adauga dovlecel, apoi broccoli (daca ii plac), poti sa-i dai mar copt (fetelor mele le place mult), poti sa-i dai putin dulce si incet incet sa ajungi la alimentatia normala. Laptele mai amana-l cateva zile. Eu cand au diaree nu le dau suc, prefer sa ma tin de regim, asa ma sfatuieste dr si asa fac.
Saruri de rehidratare fetele mele nu beau deloc, am incercat de n ori, dar le dau sticksuri cu sare si apoi apa plata de baut si e OK.
Carne poti sa-i dai si gratar. Deocamdata evita cartofii, dar ii poti da legumele de mai sus. Dupa o diaree "mare" mancarea normala trebuie reintrodusa progresiv, asa m-a sfatuit pe mine dr.

3. Starea generala e normal sa fie usor molesita dar ar trebui ca pe zi ce trece sa fie tot mai bine, ceea ce vad ca se si intampla, deci e OK.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Dupa cum am mai scris, noua inca din spital ne-au spus sa-i dam Mayei tot ce vrea sa manince, fara lapte si evident, fara exagerari.
Prima mincare pe care a mincat-o in spital a fost snitzel cu orez si biata de ea repeta "mmmm, ce bun e...".
Mi-au explicat tot in spital de ce e bine sa-i dau sa bea dulce, nu sint dr de meserie deci nu ma lansez in explicatii daca nu stiu exact despre ce e vorba.
Las-o sa manice si sa bea ce vrea, mai ales ca zici ca nu face kk.
Obosita probabil ca este din cauza bolii si ca nu a mincat suficient.
Eu revin la ideea mea ca trebuie sa o vada un dr, mai ales daca zici ca nu a facut kk. Si insist cu testul stick de pipi. Pentru linistea ta sufleteasca.Ca sa vada daca-i deshidratata trebuie doar sa faca pipi in borcan.(Unul din semnele deshidratarii este apatia).Inainte de a o externa i-au facut un test de pipi?
Tin minte ca pe noi nu ne-au lasat acasa din spital pina cind nu i-a iesit pipi OK, desi Maya deja se simtea bine si minca...
Eu numai cind aud de Rotavirus ma incrincenez , cit am tras noi si Maya biata de ea din pricina nenorocitului ala de virus...Ea l-a luat de doua ori, insa a doua oara, crede-ma am luptat cu artileria grea...

Edit: cind spun suc ma refer la cele gen limonada, suc de portocale , nu cele carbogazoase, alea is un big no-no.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Nu i-au facut testul dar in noaptea precedenta externarii i-au pus din nou perfuzie, asa ca nu prea isi avea rost acel test.
Nu stiu daca exista un asa test in RO, stii cumva sub ce nume ar tb sa il caut la farmacie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lidsta,eu zic ca daca fetitza nu era ok nu va dadea drumul din spital intr-o stare critica!

Daca fetitza nu mai are scaun moale si nu mai vomita,si bea destul...nu are cum sa fie deshidratata!

Alimentele cred ca trebuie sa i le introduci treptat daca spui ca ea nu a vrut sa manince nimic pina acum,si continua cu lichidele!

Starea asta de oboseala este normala tzinind cont de experientaz neplacuta prin care a trait!

Multa sanatate ii doresc fetitzei tale!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Eu cred ca testul ar fi eliminat din start suspiciunea de deshidratare, in plus, cum lasi acasa un copil cu Rotavirus fara sa vezi daca nu e deshidratat?
Testele sint cele care se fac si la gravide, de exemplu, niste fisii de hirtiute colorate pe care le pui in pipi si in functie de cum se schimba culoarea lor se citeste testul.
Ai aici o poza a testului:

www.livestrong.com/article/138618-abnormal-urinalysis/" target="_blank">http://www.livestrong.com/article/138618-abnormal-urinalysis/

Eu nu am gasit in Israel si am comandat pe ebay. Am vrut sa am acasa, ca ultima data cind a avut Maya Rotavirus fugeam cu ea in fiecare seara la urgenta si ii rugam sa ii faca testu', se saturase biata fata de facut pipi in WC-urile de acolo...

Mergi la inceput