Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (8)
Raspunsuri - Pagina 5
Sabina spune:
:) asa este. Orisicum, si ea citeste f mult.
Si chiar sa vreau, nu am cum sa ma agit, ca nu au teme, are de facut la pian si fereasca Dumnezeu sa propun ceva in plus, ca nu mai am trai cu ea:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Am si eu o rugaminte de ajutor / sfaturi de la voi. Nu e legat de scoala, probabil ar trebui sa intreb pe alt topic dar sper sa fie ok aici.
De vreo 2-3 zile fi-mea a realizat (nu pentru prima data, dar acum e "acut") ca ea va muri, ba chiar ca eu probabil voi muri inaintea ei. Intrucat ieri plangea de-a dreptul la modul "eu nu vreau sa cresc" si cand am intrebat-o daca vrea sa repete clasa a II-a a zis ca "da, la infinit", abia apoi m-am prins care e problema reala, adica cresc, imbatranesc, mor.
Pana la urma sub presiune ca sa zic asa i-am dat ideea reincarnarii. Ca de obicei pe principiul "unii cred ca ...".
Noi nu suntem (deloc) credinciosi. In general in afara de "unii cred" formula cu care incepe orice explicatie despre orice religie, ea stie foarte clar ca noi (adica noi mami si tati) nu credem in chestii gen rai si iad.
Asa ca acum i-am zis ceva de gen "poate ne intalnim si viata viitoare". Asta pentru ca explicatia veche, aia cu "eu o sa traiesc mult si o sa te ajut pe tine, o sa stau cu copii tai" n-a mai tinut.
Imi imaginez ca e greu la nici 9 ani sa digeri chestia asta cu "o sa mor intr-o zi" si "mama o sa moara intr-o zi".
Copii vostri au avut chestii de genul asta? Ce le-ati zis? Bine, exceptand "mergem in Rai" ca la asta are deja raspuns de gen "nu exista".
Sabina spune:
Sorana, stai sa ma gandesc. Poate poti sa ii spui ca e normal sa iti fie frica la 9 ani (oricum mie mi-e frica si acum la 31...), dar ca pe masura ce inbatranesti frica dispare.Si variuatiuni pe tema asta.Ca sunt unii oameni batrani care abi astepata sa se duca, si ca sa avem invredere ca stiu ei de ce. Si ca nu are rost sa se gandeasca prea mult la asta.
Adica ma gandesc eu ca nu trebuie invalidate sentimentele ei, ci sa o deturnezi spre faptul ca si le va schimba.
Poti sa-i spui si asta cu nimic nu maore totul se transforma.
Ea e un copil vesel, e posibil sa fie legata treaba si starea tatalui tau.....
of, greu. va urez succes.
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Da, Sabina, in mod sigur e legata problema de tatal meu. Desi nu am vorbit de fata cu ea, stie doar ca e bolnav, ca face tratament, chestii de genul asta, nu i-am zis niciodata clar cat de grav este dar cred ca a dedus din faptul ca ma duc eu zilnic sa-l vad, ne-a vazut preocupate pe mine si pe sora mea.
Ai dreptate o sa ii zic si ce zici tu cu oamenii batrani. Ea a mai avut "episoade" de genul asta, adica frica de moarte, nu neaparat moartea ei cat mai mult a mea. Pana acum erau legate de faptul ca mama mea a murit tanara, inainte de a se naste Monica. Si m-a intrebat de multe ori, am avut destule discutii pe teme "cum si cand si de ce mor oamenii" si problema e ca desi i-am zis ca mor oamenii batrani si foarte bolnavi imi zice de mama mea care nu era batrana
.
Sabina spune:
Draga de ea 
Sofia mi-a zis mai demult ca nu vrea sa creasca pt ca totul devine din ce in ce mai greu.
....
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
Sorana,cred ca asta e doar inceputul unor tipuri de intrebari :)
La ce ora se zice ca va fi Calatorul ?Ca eu vreau sa o sar peste orele de luni ![]()
Sabina spune:
Loi, habar nu am:(( si sunt f ofticata ca e luni
daca e luni dupa ore, posibil ca nu va merge, pt ca are lectie de pian si examenul e peste o spatamana
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Noi luni mergem in excursie. Toate clasele a II-a.
A luat fi-mea mult la mate la evaluari. Pupa mama pe ea de fata desteapta ![]()
![]()